mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.202
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Daha baştan ifade etmek isterim ki yok demiyorum. Ucundan kıyısından muhabbetin bir ucu tur bisikletçiliğine geliyor zaten. Ama bisikletlerin fotoğrafları başlığında her ne kadar bisiklet tanıtımı beklemek beyhude bir uğraş ise, bisiklet turları başlığı ise daha çok geçilen tur güzergahındaki doğal, tarihi güzelliklere, yerleşim yerlerinin özelliklerine ve daha bir yığın ayrıntıya odaklanıyor. Outdoor ise kamp malzemeleri üzerine bilgiler veriyor ama doğrudan tura yönelik olmasını beklemekde mümkün değil. Tur yapacak bir arkadaş yerel bisiklet grupları üzerinden güzergah hakkında bilgi istiyor. Tur bisikletçiliği adına tamamen tura odaklanan müstakil bir başlığın zamanı gelmiş bulunuyor. Böylelikle hem diğer başlıklarda tur bisikletçiliğine ilişkin konular toplanarak konu bütünlüğü sağlanmış ve dağınıklığın önüne geçilmiş olacak hemde daha ayrıntılı ve zengin bilgiler verilecek. Örneğin tur için en ideal ekipman ağırlığı nasıl sağlanır bunu tartışmak istiyorum. Yani her gereksiz gram tur içinde bir hamallık oluyor. bunu tartışalım, şu bisiklet ve şu ekipmanlar şu nedenlerle iyi olur diyelim. Tur deneyimleri burada anlatılsın, tura dair ne varsa bu başlık altında ele alınsın:
-Tur için klasik tur bisikleti gereklimidir
-Yurtdışı turlarında karşımıza çıkması muhtemel bürokratik engeller
-Bagajmı daha verimli römorkmu
-Tur bisikleti için nasıl bir jant seti
-Tur için uygun konaklama yerleri kataloğu
Tur bisikletçiliği başlığı altında tartışılacak daha bir dünya başlık bizi bekliyor. Tekrar ediyorum bu konular ilk defa konuşulacak, tartışılacak değil elbette. Belliki daha önce birden fazla başlık açılmış, tartışılmış. Sadece tur bisikletçiliğini bir başlık altında toplamak açılan konuları daha zengin kılacak, inanın birkaç ay içinde işimize yarayacak çok kıymetli bilgiler ile tanışacağız. Şehir bisikletleri başlığı açıldıktan sonra dağarcığımız nasıl zenginleşmişse aynı kazancı tur bisikletçiliği başlığında da yaşayacağız.
-Tur için klasik tur bisikleti gereklimidir
-Yurtdışı turlarında karşımıza çıkması muhtemel bürokratik engeller
-Bagajmı daha verimli römorkmu
-Tur bisikleti için nasıl bir jant seti
-Tur için uygun konaklama yerleri kataloğu
Tur bisikletçiliği başlığı altında tartışılacak daha bir dünya başlık bizi bekliyor. Tekrar ediyorum bu konular ilk defa konuşulacak, tartışılacak değil elbette. Belliki daha önce birden fazla başlık açılmış, tartışılmış. Sadece tur bisikletçiliğini bir başlık altında toplamak açılan konuları daha zengin kılacak, inanın birkaç ay içinde işimize yarayacak çok kıymetli bilgiler ile tanışacağız. Şehir bisikletleri başlığı açıldıktan sonra dağarcığımız nasıl zenginleşmişse aynı kazancı tur bisikletçiliği başlığında da yaşayacağız.