Vefa Erdem
Üye
- Tepki
- 22
- Bisiklet
- Geotech
Selam arkadaşlar. Geçtiğimiz yaz sonunda ikinci el bir Geotech Life man 28 almıştım. Bu bisikleti orta mesafeli turlar için bütçem el verdikçe modifiye ediyorum. Geotech Life'ların üzerindeki zoom maşalar malumunuz. Forumda bir çok başlıkta bu maşalardan muzdarip arkadaşlar var. Benimki de esnekliğini yitirmiş durumda ve yağlasam bile uzun yollara dayanacağını sanmıyorum. Bu nedenle maşamı değiştirmek istiyorum. Gönül ister ki rigid bir maşa alıp keyfime bakayım ama Türkiye yolları malum. Ayrıca tercihim her zaman asfalt dışında alternatif yolları (dağ, köy, vb.) kullanmaktan yana. İnternetten şu iki modeli buldum:
(link)
(link)
Bu tip maşalar konusunda pek bilgim yok. Gördüğüm kadarıyla bunlarda kilitleme gibi bir mevzu da yok. Özellikle yüklü iken yokuşlarda kilit şart. Bu tip maşalarla ilgili deneyimi olanlarınız var mı? Özellikle swing shock ilgimi çekiyor ama pivotun geride olması tekerin salınımında az bir radius yaratacakmış gibi geliyor. Yani maşanın bacaklarının, dolayısı ile ön tekerin gidon borusuna olan açısı her yaylanmada kaçınılmaz olarak değişecek.
Anlayacağınız kafam çok karışık. Bana önerebileceğiniz tur amaçlı alternatif kilitli maşalar neler olur? Veya bu kilit olayını ben fazla mı büyütüyorum?
(link)
(link)
Bu tip maşalar konusunda pek bilgim yok. Gördüğüm kadarıyla bunlarda kilitleme gibi bir mevzu da yok. Özellikle yüklü iken yokuşlarda kilit şart. Bu tip maşalarla ilgili deneyimi olanlarınız var mı? Özellikle swing shock ilgimi çekiyor ama pivotun geride olması tekerin salınımında az bir radius yaratacakmış gibi geliyor. Yani maşanın bacaklarının, dolayısı ile ön tekerin gidon borusuna olan açısı her yaylanmada kaçınılmaz olarak değişecek.
Anlayacağınız kafam çok karışık. Bana önerebileceğiniz tur amaçlı alternatif kilitli maşalar neler olur? Veya bu kilit olayını ben fazla mı büyütüyorum?