Scudo Sports

Tünektepe "Antalya"

Kadir AYINTAP

Forum Bağımlısı
Tepki
2.689
İsim
Kadir
Bisiklet
Cannondale
Arkadaşlar merhaba :)
Tarih 1 Haziran 2011 Çarşamba günü akşamı saat 17:00 Antalyada daha evvel bisikletle gidipte, kapalı olduğundan cıkamadığım, bir mekan TÜNEKTEPE sonunda açıldı ve bizimde ilk ziyaretimiz..
Ekipte Muratcan ve Selcuk var Buluşma yerimiz Antalya merkez saat kulesi buluşma saatimiz 17:00

Buluşma saatinden yarım saat evvel yola cıkıyorum, ilk fotografımı Bababurnu fenerinin baktığı manzarada çekiyorum..
(link)

Hava oldukca bulutlu burdan Tünektepe görünmüyor bulutların altında kaybolmuş..
(link)

Buluşma yerine ilk ben geliyorum...
(link)

Sonra Selcuk ve biraz geçte olsa Muratcan geliyor..
(link)

Buluşma saatimizden yarım saat sonra tur başlıyor...
(link)

Konyaaltı sahili..
(link)

Konyaaltı beach park.
(link)

Papatyalar çok güzel tabi fotograf için doğru açı yakalanırsa :)
(link)

Başka bir açıdan bir kare daha çekiyorum..
(link)

Sevimli bir köpek..
(link)

Sert bakışlı bir kuçu benide çek diyor :D
(link)

Onunlada selamlasıp yola devam ediyoruz :D
(link)

Tünektepeye yaklaşıyoruz hemen karşımızdaki tepe..
(link)

Boğa çayından geçerken...
(link)

Antalya çıkışında Kemer yolu üzerinde Tünektepe ayrımına geliyoruz...
(link)

Tünektepe girişi bisikletlilere beleş :D araçlara ücretli geçiş var...
(link)

Selçuk çantasını hafifletirken :)
(link)

Tünektepe girişinden itibaren her taraf ağaçlarla kaplı, yol boyu ağaçların gölgesi altında ilerliyoruz...
(link)

Toplu halde bir fotograf çekiliyoruz. asıl amaç soluklanmak :D
(link)

Zirveye kalan mesafe...
(link)

Yola devam..
(link)

Sana yüksek bir tepeden baktım aziz Antalya :)
(link)

Rakım arttıkca, Antalya bambaşka :)
(link)

Tekrar yola devam..
(link)

Farklı açıları seviyorum :D
(link)

Yakın bir çekim :)
(link)

Yakın çekimin ardındakilerle :)
(link)

Gençleri beklerken :D otomatik bir çekim :)
(link)

Tek tek geliyorlar :D
(link)

Bir üst virajdan bizim gençleri fotograflıyorum :D
(link)

Tünektepe yolu oldukca dar ve çok keskin virajlara sahip...
(link)

Çıktığımız virajlara yukarıdan bir bakış atıyoruz...
(link)

Viraja bakarmısınız.. Müthiş...
(link)

FOTOGRAFLARA DEVAM :)

Scudo
Güneşin son demleri...
(link)

Güneş karşıkı dağların arkasında kaybolmak üzere...
(link)

Antalya yönüne bakan bir virajdan görünüm..
(link)

Bir sonraki viraj dağlara bakıyor :) görünüm oldukca etkileyici..
(link)

Farklı bir açıdan, Flaşlı bir çekim...
(link)

Artık Güneş dağların ardında, Burda gün geceye doğru ilerlerken, başka diyarlarda Güneş doğmak üzere...
(link)

Çam ağaçlarının dikenli yaprakları ile başka bir görünün daha...
(link)

Tünektepe zirvedeyiz. Görünen yapı döner gazino denilen yer siz burada yemek yerken 360 derece dönüyor 5 bir yanınızı görüyorsunuz :D
(link)

Ve Tünektepe"nin ardındaki manzara Kemer yönü manzara olağanüstü :)
(link)

Kemer yolundaki Küçük Ada Topçam..
(link)

Muratcan ve ben..
(link)

Bulutlara uzanırken :)
(link)

Yorgunluk sonrası yanımızda getirdiklerimizi mideye indirme zamanı :D
(link)

Bulutlar güneşin kızıllığı manzara herşey 10 numara :)
(link)

Selçuğun Tişörte dikkat :)
(link)

Selçuk buraya yanlız gelmemiş Kalbinde ve Tişörtünde Aşkı ile gelmiş :)
(link)

Biz yorgunluk çıkarırken, 4 kişilik başka bisikletli bir gurup geliyor...
(link)

Sonradan gelen arkadaşlarla Toplu halde bir fotograf.. Ayrıca ikramları için çok teşekkürler :)
(link)

Antalyada ışıklar içinde :)
(link)

Kemer yönünde bir bulut hoş bir görüntü sergiliyor...
(link)

Bu manzara suyun tadı bile bambaşka :D
(link)

Hava iyice karardı.
(link)

Artık dönüş vakti..
(link)

Tünektepe inişini zifiri karanlıkta yapıyoruz ..
(link)

Konyaaltı beach parktayız..
(link)

Kaleiçi gece görünüm :)
(link)

Kaleiçinin fotografını çekerken bizim gençler beklemede :)
(link)

Merkez saat kulesi...
(link)

Bu turda bana eşlik eden Muratcan ve Selçuk kardeşime çok teşekkür ediyorum...
(link)

Gezimizin son fotografı Kalekapısından
(link)
Bir sonraki tur fotograflarında buluşmak dieleği ile sağlıcakla kalın Antalyadan selam ve sevgiler...

Bu ne kadar güzel bir paylaşım.
Bunlar ne kadar güzel fotoğraflar.

Tepedeki buluşmada ayarlansa denk gelmeyecek kadar güzel bir tesadüf.

Sizin farklı açıları sevdiğiniz gibi, bizde sizinki gibi bizi orada hissettiren, samimi , okuttukça okutan , baktıkça baktırtan paylaşımları çok seviyoruz.

Müsadenizle, Antalyayı tekrar izlemek istiyorum, ama asıl bayıldığım yön kemer yönü oldu.

Harika paylaşım, teşekkürler.:in:
Selamlar

Mükemmel mükemmel Mükemmel.. :D Tabi ki en çok papatyaları, sonrasında gün batımı fotoğraflarını ve kemer yönü fotoğraflarını çok sevdim :D :p Bi de sizin bulutlara uzandığınız fotoğrafı :cool: "Antalya-Tünektepe" Klasöründe yerlerini aldılar.. :)
Ellerinize sağlık, güzel tur, güzel fotoğraflar:rolleyes: :in:

Kadir abi fotoğrafları pazartesiye bekliyorduk süpriz oldu :D evet güzel keyifli ve yorucu bir geziyi daha geride bırakmış olduk.. o rampalar neydi öyle, yaAllah Bismillah demek istiyorum :D olağan üstü bir doğa, tam sevdiğim orman tipi ve Antalyanın harika manzarası.. Kadir abinin rampa performansına bir Maşallah çekmek istiyorum.. biz virajları dönmeye çalışırken Kadir abi yukarıda çoktan fotoğraf makinesiyle gördüğü manzarayı fotoğraflama peşindeydi.. :D bayaa bir börtü böcek vardı, sivri sinekler bizi çok sevdi :) yukarıda kısa zaman içerisinde hem gündüzü hemde akşam manzarasını görme fırsatımız oldu.. zirveden inişte tamamen karanlık çökmüştü.. inanın sadece o iniş için bile yeniden yukarıya çıkmak istersiniz :) şehir merkezinde de biraz turladıktan sonra tahminen saat 22:15 gibi gezimizi noktalamış olduk.. Teşekkürler Kadir abi ve Selçuk kardeşim.. Turlarımız arasına güzel bir tane daha arşivlemiş olduk..

• Beğen
Tepkiler: Kadir AYINTAP
Harika bir mazarası olan bir yere yaptığınız tur da harika olur. Teşekkürler Kadir Bey. Kandiliniz kutlu olsun.

• Beğen
@Muratcan Gümüş

Avrupada olsaydık, sadece iniş yapmak isteyenlerin kullanacağı bir çıkış teleferiği oraya çoktan yapılmış olurdu sanıyorum.

Tekrar ayaklarınıza sağlık.
Selamlar

evet yine kadir abi den harika fotoğraflar:) . çok seviyorum bu farklı açı anlayışını. sayende antalyayı farklı farklı açılar ile geziyoruz. yakın gelecekte antalyanın öğrenmediğimiz yeri kalmayacak :)

• Beğen
slm forum üyeleri ... paylaşımlar için tşkler kadir hocam sonradan gelen 4lü gruptaki mavili formalı olan benim :) performans için çok güzel bir gezi oldu bu hafta sonuda açansuya gitcez resimleri paylaşırım burdan antalyamı seviyorum :)))

• Beğen
Sıçan adası ve bazı gece fotolarını kopyaladım.emek hırsızlığı yada telif hakkı demezsen sevinirim . teşekkürlerimle .bazısı masaüstü oldu bile...

• Beğen
@Soner Sarihan

Merhaba Soner bey :)
Güzel, samimi, içten yorumunuz için çok teşekkürler renk kattınız :)

Farkı fark ettiğiniz için ayrıca teşekkürler :D

Tünektepe zirvede diğer bisikletci arkadaşlarla karşılaşmak dediğiniz gibi süpriz oldu..
Antalya her yönü ile mükemmel kusursuz bir coğrafyaya sahip.
Tünektepeden itibaren yükselen sıra dağlar (beydağlar) layıkıyla kullanılsa turizim cenneti olur, her tepenin başına teleferik tesisi kurulup, bisiklet sporu için parkurlar ve dağcılık için tırmanış parkurları tayin edilse Türkiyenin değil Dünyanın bir numaralı dağcılık, bisiklet, tırmanış, fotograf turizim merkezi olur..

Bahsettiğiniz Kemer yönü görülmeye değer güzellikte manzaraya sahip bir yer insan oraya çıkınca manzaranın büyüsüne kapılıyor oldukca güzel.. Görmeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. en azından Antalyaya yazın 3-5 günlük tatile gelenler bile bisiklet kiralayıp bu güzelliğe pedal çevirebilirler zira Antalyaya oldukca yakın bir parkur Kaleiçinden zirveye 22 km kadar bir mesafede...

Soner bey Sizinde Avrupa bisiklet gezi fotograflarınızı merakla bekliyorum :) yolunuz acık olsun sağlıcakla kalın selam ve sevgiler :)

@Soner Sarihan

Kesinlikle katılıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
ama olmaz ki böyle şans yaa ben antalyadan yalovaya döndüm tünektepeyi açtılar :D bütün bir sene bekledim açılmasını neyse 4 ay sonra inşallah. kadir abi fotoğraflar yine süper antalya zaten güzel başka gezilerinizin fotoğraflarını da bekliyoruz keyifli pedallar.

• Beğen
@Nurşafak Arvas

Güzelliğine kapıldığım ve hala sarhoşluğu üzerimde devam ettiği o güzel papatyalar :D Allah onlara olağan üstü bir güzellik vermiş, onlara bakıpta hayran kalmamak imkansız..Onları yaratan yüce Allah"ın kusursuz sanatı karşısında, onları fotograflayıp sergilemek sizlerle paylaşmak. Okyanusda bir damla bile olmaz, olamaz... Bu güzellikler karşısında Allah"a ne kadar şükretsek o kadar azdır..

Tünektepe klasöründe hayırlı olsun bu arada :D Kemer yönü o açıdan çok güzel olduğu gibi o yolda pedal çevirmekte oldukca zevkli..
Nurşafak çok teşekkür ediyorum güzel yorumuna sağlıcakla kal, yakında İstanbuldayım görüşmek üzere Hoscakal :)

• Beğen
Tepkiler: Nurşafak Arvas
Kadir abi yapılır mı bu bana :D haberim olaydı geleydim .. neyse artık bi dahaki sefere diyelim sen gitmeden çekiliriz prof fotolar.. :p Güzel gezi güzel insanlar ve güzel tişört ! :D Selçuk ne romantik adammış ya hiç aklıma gelmezdi deeermişim.. :)
Buradan Selçuk beni duyuyorsa ona tavsiye etmek gerekirse sevgisini getirdiğini gibi bisiklet alıp sevgilisini de getirmeliydi turlara bu nasıl sevgi der insan :D.. neyse demek istediğimi anladınız dostlar herkese selamlar!! içimde kaldı Tünek valla ilk teklifi verenle rampayı çıkmaya hazırım şu aralar müsaitken.. bu arada Top çam adası değil orası Kadir abi :d orası Sıçan .. :D:D:D:D görüşrüz dostlar

• Beğen
Kadir abi bol manzaralı bol oksijenli süper bir tur yapmışsınız. Ayağınıza sağlık Resimlerde harika çıkmış paylaşım için teşekkür ederim :in:

• Beğen
Çok güzel bir gezi. Doğrusu o gazinoyu geçerken görmüş merak da etmiştim, sayenizde gitmiş oldum Kadir bey. Kareler her zaman ki gibi harika, sizin ve arkadaşlarınızın emeğine sağlık. :in:

Geri