Scudo Sports

Tuna Nehri Bisiklet Turu | 7. Gün (Aschach an der Donau-Au an der Donau)

Barış Çavuş

Gezgin Kızanlar
Tepki
1.005
Bisiklet
Sedona
Tuna Nehri Bisiklet Turu | 7. Gün (Aschach an der Donau-Au an der Donau) 16.08.2017

Bugün ülkemizden ayrılıp yola çıkalı yedi gün oldu. Sabah erkenden uyandığımız için bu yedi gün bize fazla abartmış olamayayım ama 7 hafta gibi geçti. Sanki hiç bitmeyen bir gün yaşıyormuşum gibi…
Bu sabah yine erkenden uyandık. Hava biraz bulutluydu. Dün gece de rüzgar vardı. Yıkadığım eşyaların uçmaması için Barış onları gece topladı. Sabah eşyalarımızı heybelerin üzerine serip yola koyulduk.

heybelerde-kiyafetler.jpg

Bugün yağmura yakalanacağımız belliydi. İki gündür interneti olmayan kampinglerde konakladığımız için hava durumuna bakamıyorduk. Hergüne sürprizle uyanıyorduk. Kamp alanından çıkıp 10 km kadar sürdükten sonra beklenen yağmur bizi yakaladı. Yağmurluklarımızı giyip bir saat kadar yağmurda devam ettik.

Yağmur durmuyordu. Biz de acıkmaya başlamıştık. Tuna Nehri üzerinde bulunan bir köprüden karşı kıyıya geçtik. Yanımızda bulunan kuruyemişlerden atıştırdık. Yakında bulunan Ottensheim isimli kasabada meydanda bisikletçilerin tercih ettiği bir kafede kahvaltımızı yaptık. İki gündür internet bulamayanlar olarak küçük kasabanın meydanında internet olduğunu görünce burada bir saat zaman geçirdik.

linz-yollarinda.jpg

Artık bisiklet yolu tabelalarında Viyana'yı görmeye başladık.

viyana-tabelasi.jpg

Yakınımızda Avusturya’nın üçüncü büyük şehri olan Linz vardı. 9 km sonra Linz’e vardık.

linz-girisi.jpg

Linz büyük ve güzel bir şehir. Üç saat kadar Linz’de zaman geçirdik.

linzden-hatira.jpg

Linz’e gelip ünlü turtayı yemeden gitmek olmazdı.

linz-turtasi.jpg

Bir hatıra olarak magnet almayı düşündük ancak magnet fiyatları 5€ olunca vazgeçip saat 15.30 gibi yola koyulduk.

baris-bulutlar.jpg

Yollar çok güzel, bisiklet yolu hiç kopmuyor, saygı var, her yer yemyeşil gibi sözleri birbirimize daha az söylemeye başladığımızı fark ettik. Bu söylediğim yolun kötüleştiği gibi anlaşılmasın. Artık yollar normal geliyordu, alışmıştık.

kucuk-kasaba-gecisi.jpg

Sakin, huzurlu yollardan devam...

bisiklet-yollarinda.jpg

Yolda Mauthausen An Der Donau isimli yerde Yahudi toplama kampı olduğu yazıyordu. Ancak maalesef ki ziyaret saatlerini kaçırmıştık.

toplama-kampi-tabelasi.jpg

Yolumuza devam edip Au Der Donau’da bulunan şu ana kadar gördüğümüz en güzel ve en büyük kamp alanına geldik. Au Der Donau Kamping bir gece, bir çadır ve iki kişiye internet dahil 20.50€ ödeme yaptık. Kamp alanı o kadar büyük ki broşür verip alanın tanıtımını yapıyor. Ayrıca alanın girişinde şifreli kapı var.

oyun-parki-2.jpg

Ayrıca yanında yine büyük ve değişik oyun aletleri bulunan bir çocuk oyun parkı vardı.

oyun-parki.jpg

Çadırımızı kurup yerleştik. Duş ve tuvaletler yeni yapılmış, renk uyumu ve temizliği gerçekten övgüyü hak ediyor.
İşlerimizi bitirdikten sonra yemeğimizi hazırlamaya başladık. Menümüz soslu makarna ve çorba :)

aksam-yemegi.jpg

Sakinlik içerisinde hava kararınca kamp alanındaki diğer insanlar gibi bizde beş yüz milyon yıldızlı hotelimize geçtik. :)

Günlük yol bilgileri: Aschach an der Donau - Au an der Donau arası 73 km

Tuna Nehri Bisiklet Turu 1. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 2. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 3. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 4. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 5. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 6. Gün Yazısı için tıklayın.

(link)

(link)

(link)

Scudo
@Barış Çavuş hocam, bi soru daha aklıma geldi, bilet almaya çalışırken. Siz çantaları nasıl birleştirdiniz (veya birleştirdiniz mi)? Kastım şu, bagaj için tek parça alıyorlar normalde. Kabin bagajı da öyle. Ama, heybeler, sağ-sol-üst derken parça parça.. Bunları birleştirip mi verdiniz veya yanınıza mı aldınız?

Belki Pegasus ile alırsam, kabin bagajı yeterli olabilir mi diye düşünüyorum (2 kişi 16kg - zaten bisikletin üzerinde daha ne kadar taşınabilir ki?).

Ne dersiniz?

@cem_filiz Tekrar merhaba. İlk olarak bizim kaç tane çantamız vardı bunlardan bahsedeyim. Söyleyeceğim sayılar toplam çanta sayıları olacak. İki gidon çantası, dört heybe(arka) çanta, bir çadır. Gidon çantaları hep yanımızdaydı. Çadırı bisiklet kutularından birinin içerisine koyduk. Dört arka çantadan ikisine uçağa alınmayacak şeyleri yerleştirdik, sıvı şeyler ve çatal,bıçak vb. Diğer iki çantaya da çantalara da kıyafet ve uyku tulumu vs. Dört arka çantanın ikisini güzelce balonlu naylon ile sarıp bagaja verdik. Bagaja verilen çantaların kancalarının kırılmaması çok önemliydi. Uçağa binerken bir tarafımızda gidon çantası bir tarafımızda da arka çanta giriş yaptık. Bunları el bagajı olarak kullandık. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Çantalarımızı tartmadık. O yüzden kg olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum.

@Barış Çavuş Bagaj konusu yüzünden (ve fiyatların ilk gördüğüm kadar düşük olmamasından da ötürü) Pegasus yerine Sabiha'dan THY ile gitme kararı aldım. Hatta gidiş biletlerimizi 22 Haziran'a aldım. Baba-oğul (9) gideceğiz. 3 hafta kadar yıllık izinde yaklaşık Viyana'ya kadar sürebileceğimizi düşünüyorum * bana kalsa daha giderim de, çocukla günlük ortalama 30km civarı olacağını tahmin ediyorum - gidebilse bile, koşturarak gitmeye gerçekten gerek var mı?

Viyana'dan trenle Budapeşte'ye gidip orada bir iki gün gezip uçakla Atatürk havalimanına dönmek niyetimiz..

@cem_filiz Biletler için hayırlı olsun. Ben rahat rahat gelebileceğinizi düşünüyorum. Tabikide koşturarak gitmeye gerek yok. En rahat nasıl oluyorsanız gitmek, yolun tadını almak çok önemli. Herhangi bir aksilik çıkmazsa -ki umarım herşey yolunda gider- harika bir tur olacağına emin olabilirsiniz.

En hoşuma giden de kamp ve yemeklerde gösterdiğiniz özen. Özellikle ekose masaörtüsü ile sanki ev ortamı tadı yakalanmış. Hanım eli değmesinin farkı artık bilemem :) Geziniz kadar bizlere aktarırken kullandığınız dil ve görseller de bir harika. Tekrar tebrikler, tüm tur yazılarınızı takip edeceğim inş :)

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
@Ehlikeyif Çok teşekkürler. Elimizden geldiğince tur boyunca yemekleri kendimiz yaptık. Tabikide hanım eli değmesi hemen kendini belli ediyor. Hem böyle sofra kurulunca insan kendini her yerde evinde zannediyor. Ne zaman dışarıda yemek yesek maalesef ki hüsrana uğradık. Takipte kalın :harika: Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
Geri