Scudo Sports

Tuna Nehri Bisiklet Turu | 5. Gün (Deggendorf-Passau)

Barış Çavuş

Gezgin Kızanlar
Tepki
1.005
Bisiklet
Sedona
Tuna Nehri Bisiklet Turu | 5. Gün (Deggendorf-Passau)

Tuna Nehri Bisiklet Turumuzun Tuna Nehri kıyısında olan kısmına başladık. Bu sabah Deggendorf’ta uyandık. Bugünkü rotamız Deggendorf-Passau. Dün çadır ve çantaları toparlarken çok fazla zaman harcadığımızı fark ettik. Toparlanma konusunda bazı karalar aldık, bunu hızlandırmalıydık. Dün gece çantalarımızın neredeyse tamamını toplarladık. Aldığımız karar işe yaradı ve sabah çok kısa sürede hazırlandık.

yesillikler-icinde-ev.jpg

Sabah konakladığımız kampingte müsli ile kahvaltı yaptık. Dün Deggendorf’a varmadan benim jant teli kırılmıştı. Kahvaltı yaparken yakınlarda bisiklet dükkanı araştırdık. Kahvaltımızın ardından bisiklet dükkanına gittik. İlk gittiğimiz dükkan kapalıydı. Diğeri açıktı ancak randevuyla çalışıyordu ve inanılmaz bir bakım sırası vardı. En az üç saat beklememiz gerektiğini söylediğinde çok şaşırdık. Yolda başka bir bisiklet dükkanı bulacağımızı ümit ederek yola koyulduk. Başka bir kasabada bisikletçi bulup bir adet kırık jant telini 35€ karşılığında yaptırdık.

deggendorf-bisiklet.jpg

Bisiklet yolu önce tarla aralarından geçti. Bazen bisiklet yolunu bulmakta zorlandık. Bir süre sonra kendimizi güzel yeşillikler ve Tuna Nehri’nin yanında bulduk. Vilshofen’e gelmeden hemen önce bulunan kampingten sularımızı doldurup yolumuza devam ettik. Çeşmenin üzerinde bulunan elma ağacından da elma koparmayı ihmal etmedik :)

yesil-bisiklet-yolu.jpg

Biraz ilerledikten sonra tam nehir kıyısında bulunan küçük bir havalimanın yanından geçtik. Havalimanının muhtemelen sportif amaçlı olarak kullanılan küçük uçaklar kalkıp iniyordu. Tam yerden havalanmaya başladığı yerin köşesinden bisiklet yolu dönüyordu. Sıcak altında birçok deneme yaptık ancak bir türlü uçak kalkarken fotoğraf çekilmeyi başaramadık. :(

vilshofen-havaalani.jpg

Bisiklet yolu üzerinde bisikletçiler için yapılmış cafeler görmeye başladık. Biraz dinlenmek ve bu güzel yerlerin tadını çıkarmak için cafeye oturduk. Sadece bisikletçiler vardı ve gerçekten çok huzurluydu.

tuna-nehri-bisiklet.jpg

Merve önden gidiyordu. Nehir kenarında onun en çok sevdiği çiçek olan papatyaları gördüm. Hiç ona çaktırmadan papatyaları topladım ve ona getirdim. Unutmayalım bisikletçi adam aynı zamanda romantiktir. :)

merve-papatya-bisiklet.jpg

Geceden çantalarımızı hazırlamamızın faydasını gördük. Cafeden saat 15.30 civarında ayrılırken bugün ulaşmayı planladığımız Passau’ya sadece 13 km kalmıştı. Oldukça rahat bir şekilde devam edip gemilerin geçişleri için yapılmış bu köprüden Passau'ya giriş yaptık.

passau-gemi-gecisi.jpg

Tura başlamadan önce Passau turist information bürosundan Passau-Viyana arası bisiklet rotası ile ilgili güzel bir harita olduğunu öğrenmiştik. Şehre vardığımızda mesai bitmeden büroyu aramaya başladık. Birçok kişiye sorduk bir türlü bulamadık. Sonra sinir olup aramaktan vazgeçtik.

passau-bisiklet.jpg

Şehir meydanında bulunan bir alışveriş merkezinde Türk dönercide döner yedik. Yarın Almanya'da resmi tatil bu yüzden yiyecek alışverişi yaptıktan sonra Passau’nun ucunda iki nehrin birbirine karışmadığı kısmı görmeye gittik. Güneş o yöne doğru vurmadığı için ve biz yüksek bir yerden bakmadığımız için maalesef ki net olarak göremedik.

passau-nehir.jpg

Nehir kıyısından ayrılarak kalacağımız Camping Passau isimli kamp alanına gittik. İki kişi, bir çadır ve bir gece konaklamaya 19€ ödeme yaptık. Çadırımızı kurup duş aldık.

passau.jpg

Yol bilgileri: Deggendorf-Passau arası 74km

Tuna Nehri Bisiklet Turu 1. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 2. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 3. Gün Yazısı için tıklayın.

Tuna Nehri Bisiklet Turu 4. Gün Yazısı için tıklayın.

(link)

(link)

(link)

Scudo
Bu güzel gezi paylaşımını desteklemeye devam.
Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: Barış Çavuş
@Barış Çavuş hocam, kamp rezervasyonlarını nasıl yaptınız ve kamp alanlarını nasıl buldunuz? Kastım hem oraya ulaşım (navigasyon vs) hem de genel temizlik, şarj için elektrik, aydınlatma, güvenlik, duş vs imkanları açısından..

camping.info sitesinden bakmaya çalışıyorum da, oldukça az bilgi veriyor. Veya gittikçe "hadi burda kalalım" şeklinde miydi.?

2018'de Stuttgard veya Münih'ten başlayıp Linz veya Viyana'da bitebilecek baba-oğul bir tur düşünüyoruz da.. Oğlum şu an 9'u doldurdu.. Tahminim günde 30km civarı anca gidebileceğimiz yönünde, yıllık izin süreme göre kaç gün kalabileceğimiz / ne kadar yol alacağımız netleşecek.. Ama konaklama aklımda bir soru işareti.. Çadır, uyku tulumu, vs temel techizatlarımız şu anda bulunuyor.. Biraz bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar

• Beğen
@cem_filiz Merhabalar, yolculuğumuz boyunca hiç kamp rezervasyonu yapmadık. Tur planlamasında günlük planlarımızda kamp yeri olan şehir/kasaba/köyleri tercih edip bu şekilde rota planlaması yapmıştık. Güne başlamadan önce Maps.me uygulamasından Almanya'da "campingplatz" olarak aratıp günlük ortalama rotamıza göre bi yer belirledik. Böyle arattığımızda o rota üzerinde yakın olanlar çıkıyor. Zaten Tuna Nehri bisiklet yolunda hiç sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Gittiğimiz Bratislava'da bulunan kamping hariç tüm kampinglerde herşey yolundaydı. Şarj konusunda sorun yaşamadık. Bazı yerlerde karavancılara özel prizler vardı. Eğer mümkün olursa yanınıza onu normal prize çevirmek için çevirici gibi bişey taşıyabilirseniz bunuda ortadan kaldırmış olursunuz. Ama bu durumla sadece iki kamp alanında karşılaştık. Duş bazı kampinglerde kamp alanı ücretine dahil değil, ayrıca duş için jeton almalısınız. Güvenlik konusunda biz oldukça rahattık. Kamp alanında herkesin kendi dünyası var gibi kimse kimse ile ilgilenmiyor. Birkaç yerde dediğiniz gibi "hadi burada kalalım" şeklinde de oldu. Turda herşey size bağlı. :)

Eğer Stuttgarttan başlarsanız yolunuz bence biraz daha uzamış olacak. Münihten başlayıp yolu biraz daha kısaltmanız mümkün. Bunları sizin söylediklerinize göre değerlendirip söylemeye çalışıyorum. Yol üzerinde neredeyse en ufak eğim yok bu sebeple oğlunuz gün içerisinde 30 km sürdüğünün bile farkına varmayacaktır. Bizim yol üstünde tuttuğumuz günlük km verilerine göre Münih-Viyana arasında 606 km yapmışız. Konaklama konusunda hiç bir yerden geri çevrilmedik. Gittiğimiz tarih aralığı 10 Ağustos 2017-27 Ağustos 2017. Sadece bu tarihler arasında yorum yapmamın doğru olacağı kanaatindeyim.

Biraz uzattım sanırım. Umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir. Cevapsız kalan bişeyler varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Bende de selamlar :)

@Barış Çavuş bilgiler çok net ve faydalı oldu. Map.me uygulamasınu kurdum hemen tablet ve telefona. Anladığım kadarıyla offline da download edebiliyor, ki yurtdışında veri bağlantısının ne kadar pahalı olduğunu düşününce, çok faydalı bir özellik. Münih'i seçip "kamp alanı" diye aratma yaptım, gerçekten de o bölgedeki alanları kolayca listeliyor. Biz de bu şekilde yapalım diye düşündük, belki en azından ilk gece için rezervasyon (veya sizin gibi warmshowers) yapabiliriz.

Yollar genelde nehirleri takip ediyor, değil mi? Doğal olarak hafif de olsa aşağı yönde bir eğim söz konusu olduğunu anlıyorum. Oğlum için de çok kolay olacaktır. Ne kadar yol kat edebileceğini kestiremiyorum şu an, teknik olarak uzun mesafeler gidebilse bile, amaç sağa sola bakınmak, arada parkta, müzede de durmak değil mi? Koştur koştur gitmenin anlamı yok.

Kampla ilgili aktardığınız diğer bilgiler de çok faydalı oldu.

Bir iki soru daha ilave etsem;
Toplu taşımaya erişim nasıl? Ön gördüğümüz sürede yeterli hızda ilerlemediğimiz takdirde Viyana veya Budapeşte - hangisine yakınsak, ulaşma imkanı var mı? Bazı noktalarda trene aktarma olabiliyor diye duymuştum ama, tecrübe eden birine sormak daha uygun olur.

Bizde genel olarak yazın pek yağmur yapmadığı için oralarda da yağmazmış gibi geliyor, ama hem daha önceki iş seyahatlerinden hem de internette gördüğüm iklim verilerinde Münih yazın oldukça yağmurlu görünüyor. Yağmurdan korunmak ve bisiklete de rahatça binebilmek için nasıl bir yağmurluk kullandınız?

Propan ocağı kullandığınızı okuduğumu hatırlıyorum, buradan mı götürmüştünüz? Uçağa alırken herhangi bir sıkıntı çıkarttılar mı?

Tur öncesi hazırlık yazınızı da okudum ve notlar aldım. Sizin ilave etmek istediğiniz, "planlarken böyle düşündük ama gerçek hayatta şöyle oluyor, burasına dikkat edin" diyeceğiniz noktalar varsa, paylaşırsanız çok memnun olurum..

Selamlar

• Beğen
@Barış Çavuş
Karşıdan gelen arkadaşlar bizden sanırım..

@cem_filiz Evet maps.me uygulamasında gideceğiniz yerlerin haritasını indirebiliyorsunuz. Daha sonra uygulamayı çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim uygulama çok fazla şarj harcıyor. Tabiki de amaç koştur koştur gitmek değil. Biz genelde sabah 6-7 arasında uyanıp öyle yol alıyorduk. Böylece günü en verimli şekilde kullanıyor ve hava kararana kadar çok fazla zamanımız oluyordu. Ayrıca gittiğimiz kamp alanlarında hava karardığında herkes çadırına/karavanına çekildiği için otomatik olarak uyku saatimiz hava kararmasıyla neredeyse eş zamanlı oluyordu. Bu sebeple erken kalkıp erken yattığımız için gün içerisinde zamanı çok verimli kullanabiliyorduk.

Büyük şehirlerde, şehir içi toplu taşıma haricinde tüm ulaşımımızı bisiklet ile sağladık. Bazı yerlerde bisiklet yolunun hemen yakınından tren geçiyor. Bisiklet ile seyahat edilen trenlerin kapılarında bisiklet logosu olduğunu görmüştüm. Ancak binmediğim için yorum yapamayacağım.

Yağmurluk önemli gitmeden önce "yazın yağmurluğa ne gerek var" diyordum. Ancak şimdi iyi ki almışım diyorum. Eşim ve kendime dechatlon'dan bisiklet için yağmurluk aldık. Hem pantolon hemde üst olacak şekilde iki parça. Pantolonun paçaları biraz uzun ve ayakkabımızın ıslanmasını önlüyor. Dechatlon'dan aldığımız yağmurluklar işimizi gördü. Islanmadık ve bizi terletmedi.

Propan tüp uçağa alınmıyor. İndiğimizde Münih'ten Globetrotter diye büyük bir spor mağazası vardı. Oradan aldık. Bazı ihtiyaçlarınızı oradan alabilirsiniz.

Böyle sorunca aklıma bir şey gelmedi. :) Planınızdan önce ülkelerin resmi tatillerini öğrenmenizde fayda var. Çünkü resmi tatilde AVM, süpermarket felan herşey kapalı oluyor. Aynı şekilde pazar günleri de öyle. Zor durumda kalmamak için 1 gün yani 3 öğünlük yemek her zaman yanımızdaydı. Şimdilik aklıma sadece bu geldi. Yine yeri geldikçe notlarımdan yeni yazılarda paylaşımlarda bulunacağım. Yine sorunuz olursa lütfen yazın, cevaplamaya çalışayım.

İyi günler.

@Decsan evet olabilir fotoğraflarımıza bir çok kez baktım ama onları hiç fark etmemiştim :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: homeless
@Barış Çavuş, eşimden de bir soru geldi :) "Giderken bisiklet kartonlarını buradan götürmüşler, ama yolda taşımamıştırlar herhalde, dönüşte bisikletleri nasıl paketlemişler?" diye sorar.. Ben de cevap veremedim, size sormak isteriz..

@cem_filiz evet evde paketlemediğimiz için götürdük ve havalimanında paketledik. Eğer bisikletlerimizi kutulu olarak bir araç ile havalimanına götürebilseydik öyle yapmayacaktık. Dönüşte Warmshowers’ta kaldığımız ev sahibimiz bize kutu buldu ama yine İstanbul’daki gibi kutuları havalimanına taşıyıp orada paketledik.

Ailenize selamlar. Sizi bu yaz yolda görmeyi umuyoruz

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
Geri