Scudo Sports

Tubular Karbon Jant Yapıştırıcı Temizliği

Eduardo Bianchi

Daimi Üye
Tepki
352
İsim
Eduardo Bianchi
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Colnago
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,

İkinci el almış olduğum tubular carbon jantlardaki eski lastikten kalan yapıştırıcılar nasıl temizlenir?

Bu yüzeydeki sertleşmiş yapıştırıcları temizleyip temiz bir yüzey elde etmeyi planlıyorum,

Bu alanda tecrübe ve bilgisi olanların paylaşmasını rica edeceğim,

Bol sağlıklı ve pedallı günler dilerim

Scudo
Bu forumda carbon tubular jant kullanan yokmu arkadaşlar?

Aseton ile temizleyebilirsiniz. Ancak gerçek (saf) aseton olmalı, oje temizleyici değil. Bir de şöyle bir ürün var:

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Selamlar alkol ve ufak bir maket bıçağı ile yavaş yavaş sökebilirsiniz. Yapıştırıcı olarak condinental veya vittoria nin yapıştırıcısıni kullanabilirsiniz. En ulaşılabilir tercih ise bally :)

Selamlar,

Cevaplarınız için tşk ederim arkadaşlar
Aseton konusunu youtube videolarında izledim fakat kesinlikle kullanmayın uyarısı yapılıyor.
Saf alkol temin edilip denenebilir,
Aseton ile temizleyebilirsiniz. Ancak gerçek (saf) aseton olmalı, oje temizleyici değil. Bir de şöyle bir ürün var:

En güzeli bu tarz ürünleri kullanmakta ama temin etmek nasıl olur onu araştırmak lazım,
Paylaşım için tşk.ler Murat B.

yaklasik 2 senedir tubular kullaniyorum , tinerle yumusatip parmak ucuyla eski yapistiriciyi cikarip alkolle temizliyorum , ilk gunku gibi oluyor
bu arada yapistirici olarak bally kullaniyorum ; hic sorun yasamadim

• Beğen
Tepkiler: Eduardo Bianchi
Selamlar,

Cevaplarınız için tşk ederim arkadaşlar
Aseton konusunu youtube videolarında izledim fakat kesinlikle kullanmayın uyarısı yapılıyor.
Saf alkol temin edilip denenebilir,
Ben kendi tubular jantlarımı 3 kez (her lastik değiştirdiğimde) aseton ile temizledim, bir zararını görmedim. Dikkat etmeniz gereken iki husus var: aseton çok uçucu ve sağlığa zararlı bir kimyasal olduğu için açık havada veya çok iyi havalandırılan bir ortamda kullanmanız gerek. Ayrıca sağa sola bulaştırırsanız, jantın decallerini sökebilirsiniz (bu risk izopropil alkol kullanırsanız da var).

Carogna remover'ı wiggle'dan, bike24'ten falan temin edebilirsiniz ancak 150ml'lik tüpün maliyeti 1 litre alkol veya asetonun 3-4 katı.

Lennard Zinn'in önerilerini de şuraya ekleyeyim:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Eduardo Bianchi
Merhaba arkadaşlar,

Zaman ayırıp deneyim ve bilgisini paylaşan herkese çok tşk ederim,

17.06.2021 akşamı Delta Bisiklet mağazasından
Muc-Off Glue & Sealant Remover 200ml Yapıştırıcı Temizleme Spreyi

ürününü satın aldım.

Bugün carbon jantlar üzerinde kullandım ve açıkcası beklentimin üzerinde sonuçlar gördüm.

1) Jant yüzeyinde eski kurumuş yapıştırıcı namına hiçbir şey kalmıyor, tertemiz oluyor,
2) Jant yüzeyine sprey şeklinde uyguladıktan sonra max.10 dakika bekleme süresi yeterli,
3) Bir bez yardımıyla (bastırmak gerekiyor bu kısım biraz yorucu oluyor) çözülen yapıştırıcıları temizliyorsunuz.
4) Ortaya çıkan sonuç son derece tatminkar.

Muc-Off ailesinin diğer ürünlerini de çok beğenerek ve en önemlisi güvenerek kullanıyorum. 👍

Türkiye ithalatını gerçekleştiren Delta Bisiklet'e (Ulaş bey ve ekibine) ayrıca teşekkür ederim. 👏

İhtiyaç olunan bu ürünlerle bizleri buluşturduğu için

Deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim,
Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Geri