Scudo Sports

Ttubr02

TTUBR02'nin başlangıç yeri sizce neresi olsun?

• Diyarbakır

• Gaziantep

• Şanlıurfa

• Toplam katılım
    73
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Evet ağalar günün bomba sorusunu soruyorum, hiç kilitli pedal kullanmamış bendenize kilitli pedal sistemi olarak , ne önerirsiniz yada yok takma mı dersiniz. :D
Gerek forumda olsun gerek başka sitelerde yapmış olduğum araştırmalar sonucu yarı otamatik MTB kilitli pedal düşünüyorum. Pedalın bir tarafida düz olsun istiyorum, becerememe ihtimaline karşın. En iyi performansı nasıl sağlarım onuda bilmiyorum ayrı bir konu.

Rst marka idi galiba düz maşa 26 jant onu düşünüyorum. Gidon çantası kaç litre 20 lik düşünüyorum, dahamı ufak olmalı onu da bilmiyorum. Arka seleye bağlanan bike picking çanta 12 lik düşünüyorum, yanlış mı olur bilmiyorum.

Aliexpresten verecem siparişleri eğer bizim burda ben daha hesaplı yada aynı fiyata bulurum derse daha iyi olur. Geçen yılki yarışta bir çok şey okudum, eksiklerimin farkındayım , aynı tarz soru olacak ama idare edin hevesli bu acemi kardeşinizi.:)
Kilitli pedal bu tarz uzun süreli sürüşlerde çok önemli hocam. @hamlet2006 hocam daha iyi bilir. Geçen seneki yarışta çok ceremesini çekmişti düz pedalın maalesef.
Hem doğru bir pozisyonda sürmek hem de bacaklardaki aynı kas gruplarına eşit kuvvet uygulamak uzun soluklu bir sürüşte sağlığınızı korumanız adına çok mühim. Ayrıca kilitli pedalda bacaklarınızı sadece iterken değil, çekerkende güç uyguladığınızdan mütevellit performansınıza da olumlu bir etkisi olacaktır.
Bence hiç gözünüz korkmasın ayağımı çıkaramam vs diye, birkaç kısa sürüşten sonra gayet tabii alışıyorsunuz. Aynı zamanda @Süper Dede Mümtaz Abimin de dediği gibi mtb ayakkabısı bu yarış için çok uygun diye düşünüyorum ha keza geçen sene ben mtb ayakkabısı ile katılmıştım. Pedal ve ayakkabı konusunda hiç sıkıntı çekmemiştim.

Scudo
Kayıtlar devam ediyor....

MACERAPERESTLER

S.N
ADI SOYADI
Y.NO
KATILDIĞI İL
KAYIT DURUMU
DOĞUM YILI
1
Birol ÇAKIR
2053
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 011973
2
Bahri KAPLAN
20
DENİZLİ
KESİN KAYIT - 021968
3
Serkan ÇİLOĞLU
59
TEKİRDAĞ
KESİN KAYIT - 031975
4
Zeliha Betül DEMİR
ANKARA
KESİN KAYIT - 04
5
Harun COŞKUN
ANKARA
ÖN KAYIT - 01
6
Emre ÇITAK
60
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 021996
7
Şenol Kadir KÖSTEKÇİ
67
KARABÜK
KESİN KAYIT - 051974
8
BurhanTURAN
05
KARABÜK
KESİN KAYIT - 061970
9
Mehmet BULAK
11
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 031989
10
Abdullah KARAGÖL
5114
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 071980
11
Ali KOŞAR
5960
TEKİRDAĞ
ÖN KAYIT - 041990
12
Umutcan ATMALI
2701
ADANA
ÖN KAYIT - 052000
13
Barış ELBÜKEN
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 08
14
Adnan ÇELİK
06
ANKARA
ÖN KAYIT - 061985
15
Bilgi KARAKURT
ANTALYA
ÖN KAYIT - 07
16
Egemen ÇORBACI
YALOVA
ÖN KAYIT - 08
17
Sedat AVCILAR
45
MANİSA
ÖN KAYIT - 09
1972
18
Mehmet MUTLU
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 10
1986
19
Cihat MERT
42
KONYA
ÖN KAYIT - 111993
20
Ümit TULUK
0244
ADIYAMAN
ÖN KAYIT - 121999
21
Sercan BALTALI
343
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 13
1986
22
Birol KAYAALP
17
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 14
1973
23
Derya ÜNAL
3434
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 09
1985
24
Ahmet SOYSAL
16
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 15
1987
25
İlyas KARAHAN
KONYA
ÖN KAYIT - 16
26
Abdulkadir ERGİN
111
MANİSA
ÖN KAYIT - 171980
27
Buse AYGÜN
41
ÇANAKKALE
KESİN KAYIT - 101997
28
Okan KARAYAS
36
ÖZBEKİSTAN
ÖN KAYIT - 181988
29
Ramazan MERT
156
SİNOP
ÖN KAYIT - 19
30
Melih Tayyip KILINTAŞ
2310
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 201997
31
Uygar Osman KIZILTEPE
2919
ADANA
ÖN KAYIT - 212000
32
Murat MORKOÇ
4175
KOCAELİ
ÖN KAYIT - 221996
33
Demir KARAGÜLLE
2016
ANKARA
ÖN KAYIT - 231984
34
Sedat ERDOĞANA
49
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 251982
35
Muhammet Ali CENGİZ
99
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 261992
36
Osman UŞAK
ANTALYA
ÖN KAYIT - 27
37
Mümtaz ÖZTÜRK
34
TRABZON
KESİN KAYIT - 111958
38
Süleyman ÇETİN
2006
İZMİR
ÖN KAYIT - 28
1982
39
Yaşar KAYAALP
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 29
40
Tuluyhan Berke USLU
702
ANKARA
ÖN KAYIT - 301998
41
Şaban ÜNAL
DENİZLİ
ÖN KAYIT - 31
42
Mert VESEK
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 32
43
Enes AKTAŞ
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 33
44
Ethem Hakan GENÇER
MERSİN
ÖN KAYIT - 34
45
Oktay YUMAK
TRABZON
KESİN KAYIT - 12
46
Hüseyin Caner KOÇYİĞİT
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 35
47
Bulut TOKMAK
TOKAT
ÖN KAYIT - 36
48
Yunus ÖZDEMİR
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 37
49
Melih ŞENTÜRK
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 13
50
Yıldırım BAYAZIT
ANKARA
ÖN KAYIT - 38
51
VOLKAN İSMAİL DAĞDAŞ
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 39
52
VOLKAN AYKUL
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 40
53
RIDVAN AKİF
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 41
54
ENES ÇOBAN
TOKAT
ÖN KAYIT - 42
55
MUSTAFA DELİCE
İSTANBUL
ÖN KAYIT - 43
56
ALİ RIZA FIRINCI
ANTALYA
KESİN KAYIT - 15
57
MUSTAFA TAŞYILDIZ
TEKİRDAĞ
ÖN KAYIT - 44
58
ERSİN ERSOY
KAYSERİ
ÖN KAYIT - 45
59
MURAT KIRDI
ORDU
ÖN KAYIT - 46
60
COŞKUN SARIBAŞ
BALIKESİR
ÖN KAYIT - 47
61
FARUK SAKİN
19
İSTANBUL
KESİN KAYIT - 14
62
SERDAR GÖK
KONYA
ÖN KAYIT - 48
63
NECMEDDİN ELDEM
1967
AMAYSA
KESİN KAYIT 161976

(link)

(link)​

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Evet arkadaşlar çok şükür kesin kayıt olayını da tamamlamak nasip oldu. Ağır ağır eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. İzin konusunuda dün çınlattım , eğer şu korana illetini atlatırsak sorun olmaz dediler. O sözüde aldık. Geriside nasip artık.

Bir günde 50 km rahat atabilecek seviyeye de geldim. Şimdi hedef bunu 1 ay içerisinde 100 km ye çıkarmak. Bunu da başarırım inşallah.:)

İki ayın altına düştük. Bundan sonrası çok hızlı geçer. Zaten bir ay ramazan, başım gözüm diyene kadar start yerinde buluşuruz...Ben bisikletle gelmeyi düşünüyorum. 588 km D.bakir merkez. Sallana sallana üç gün. Hem antrenman olur... Diyorum....

İki ayın altına düştük. Bundan sonrası çok hızlı geçer. Zaten bir ay ramazan, başım gözüm diyene kadar start yerinde buluşuruz...Ben bisikletle gelmeyi düşünüyorum. 588 km D.bakir merkez. Sallana sallana üç gün. Hem antrenman olur... Diyorum....
Umarım bu sorunlar daha ilerlemez, katılım olurda bu faaliyet başarıyla sonuçlanır.

Dedeee ömrümü yedin saldın korkuyu, üç ün diyor sallana sallana gidecekmiş yahu birde, anlaşılan sabahları kahvaltıda Haşlama çorbasını bol içiyorsun. :D Kondiksiyon da yerinde maşallah.

Gidonu yükselttim bugün, çantalarda tamam, lastiğide aldım 1.75 takılacak. Kondiksiyondan başka çok bir eksiğim kalmadı.:koptum: Ufak tefek şeyler. Ha birde kilitli pedala alışmam lazım. Oldu olmadı 100 km üstü tur atmam lazım. Koltuk hala muammada.
Sayın dedeciğim rotanı değiştir. Merzifon üzeri gelde şu garibe usul yordam öğret yoksa kurda kuşa yem olacağım.

Umarım bu sorunlar daha ilerlemez, katılım olurda bu faaliyet başarıyla sonuçlanır.
Bütün umudumuz o yönde, koca bir sene yarışı düşünüp antrenman yaptık. Hayırlısı bakalım.
Dedeee ömrümü yedin saldın korkuyu, üç ün diyor sallana sallana gidecekmiş yahu birde, anlaşılan sabahları kahvaltıda Haşlama çorbasını bol içiyorsun. :D Kondiksiyon da yerinde maşallah.

Gidonu yükselttim bugün, çantalarda tamam, lastiğide aldım 1.75 takılacak. Kondiksiyondan başka çok bir eksiğim kalmadı.:koptum: Ufak tefek şeyler. Ha birde kilitli pedala alışmam lazım. Oldu olmadı 100 km üstü tur atmam lazım. Koltuk hala muammada.
Sayın dedeciğim rotanı değiştir. Merzifon üzeri gelde şu garibe usul yordam öğret yoksa kurda kuşa yem olacağım.
Bol bol sürüş yap kardeşim. Hızı boşver , kalabildigin kadar selede kal. Bir an önce de sele işini çöz. Bacak kondiksiyonundan çok dot kondiksiyonu önemli....

Bir ayda hava koşullarına rağmen emek verip 3-4 saatin altına düşmemeye çalıştım. Emek harcadım, eksik olan ekipman takviyesi için parada harcadım. İnan değdi. Bilmediğim bir çok konuda bilgi sahibi oldum.

İnşallah startta olup pedal atmak ta nasip olur. :harika:

Bir ayda hava koşullarına rağmen emek verip 3-4 saatin altına düşmemeye çalıştım. Emek harcadım, eksik olan ekipman takviyesi için parada harcadım. İnan değdi. Bilmediğim bir çok konuda bilgi sahibi oldum.

İnşallah startta olup pedal atmak ta nasip olur. :harika:
İnşaallah....

Sele işini hazirana bıraktım. Samsunda bakayım diyorum. Görmeden test etmeden almayım diyorum. Ha son çare iyisinden denemeden sipariş vermek olacak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bir an önce al ve binmeye başla, yoksa yolda mahkemelik olursunuz seninkiyle... :koptum:

@necmeddin
Ağabey, tayt giyiyorsun değil mi?

@necmeddin
Şort ya da haşortman altına da olsa tayt giymek şart gibi bir şey.Dayanamazsın.
Sele işini hazirana bıraktım.

Çok geç olur.Şimdiden al ki alışman için zaman olsun.Ayağına giyeceğin ayakkabıdan , formaya ,kullanacağın yağmurluğa ,takacağın çantaya kadar her şeyi önceden denemelisin.Bunlara bisiklet parçaları da dahil.Denemek ileride yani yarışta karşılaşacabileceğin sürprizlerin önüne geçmende yardımcı olur.

Birkaç defa da yarışta kullanacağın çantaları tam yükleyip tur atman da fayda sağlar.Ağır bisikletin tepkileri farklı olur, çantaların sallanınca durumun sürüşün nasıl onu görürsün.

@necmeddin
Şort ya da haşortman altına da olsa tayt giymek şart gibi bir şey.Dayanamazsın.

Çok geç olur.Şimdiden al ki alışman için zaman olsun.Ayağına giyeceğin ayakkabıdan , formaya ,kullanacağın yağmurluğa ,takacağın çantaya kadar her şeyi önceden denemelisin.Bunlara bisiklet parçaları da dahil.Denemek ileride yani yarışta karşılaşacabileceğin sürprizlerin önüne geçmende yardımcı olur.

Birkaç defa da yarışta kullanacağın çantaları tam yükleyip tur atman da fayda sağlar.Ağır bisikletin tepkileri farklı olur, çantaların sallanınca durumun sürüşün nasıl onu görürsün.
Kesinlikle katılıyorum ilk uzun turumda bütün kombinasyonu tur günü tecrübe edip hayatımın hatasını yapmıştım kesinlikle öncesi bol bol provalar yapın

Dosyalar

• IMG_1369.JPG
    IMG_1369.JPG
    289,2 KB · Okunma: 43
@hamlet2006 doğru söylüyorsun çok çetin bir zamana denk geldim. Merzifon malum yetersiz geliyor. Büyük şehir giriş izni sıkıntı. Gitsem de decathlon türü yerler kapalı. Bir çok eksiğimi internet üzerinden hallettim.

Brooks türü bir sele ile selle royalın trok tu ismi galiba araştırıyorum. Sürüş kilotu almayı düşünüyorum. Olmadı ölçüyü büyük vereceğim . Öğreniyoruz bir şekilde kesinlikle zor olacak benim için. İlk etapta olmazsa olmaz eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.

Ultra mesafe bisiklet yarışını kim kazanır...?
Selenin üstünde en uzun duran ve ort. kadansı 80-90 olup asgari mola verenler...
Peki kim bitirir...? Ben bu yarışı süre ne olursa olsun çok ekonomik sürüp bitireceğim diye başlayanlar...
Peki kim abondone olur...? 50-100 km yarışıymış gibi başlayanlar ve sürdürmeye çalışanlar... Bir de g..tüyle inatlaşanlar... :koptum: :koptum: :koptum:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Altı çizili kısma "patron" desek daha iyi olur :D. O ne derse o oluyor :hımm:.
Sayın cemal Ç dedem bana akıl vermekten yoruldu. Bana diyorki bak g..tünle inatlaşma iyi bir sele al , en az 4 saat sürüş yap, bu işe alış ve sonrasında en az 8 saatlik sürüş süresine ulaş. :D Tamam dedeciğim inatlaşmayacağım malum yerle. Abondone olayına gelince , yedek rotamız var olmadı Göremeye kadar gelirsek kayseri üzeri kaçar geliriz. Tabi o kadar gelmekte beceri istiyor.:koptum:
Dedeciğim harbi 10 numara antrenörsün. Söylediklerinin noktasına virgülüne varıncaya kadar katılıyorum.:harika:

@necmeddin
Necmeddin Ağabey,
Geçen sene yarıştaki en zayıf halka bendim.
En uzun yani 100 km üstü turlarıma son bir ay kala başladım.Başladığımda yani yarışa bir ay kala 90 kiloydum,boyum ise 171 cm.
Zayıf halka olmama rağmen 9 günde 1900 km civarı yol aldım,İzmir'e evime gelince bıraktım.
Hangi hataları yaptım da bu yarışı bitiremedim
-Kilitli pedal kullanmadım.Kullanmamak dizlerimi bitirdi.
-Brooks sele kullanmadım.Kendi kullandığım sele çok çok iyi hatta Brookstan çok daha pahalı olduğu halde ,Brooks gerçekten en iyi uzun mesafe selesi.Brooks kesin tercihim olmalıydı.
-Şişko idim yarışta 82 kiloya ancak düşerek geldim.
-Antrenmalarım tek düze idi.Yani hep benzer parkurda antrenman yaptım.Yokuş antrenmanı yapmadım.

Buradan çıkarabileceğin sonuçlar olmalı
-Hemen platformlu kilitli bir pedal alıp alışmaya başlamalısın
-Hemen bir brooks alıp patronla brooksu tanıştırmalısın
-Kilolusun, biraz kilo vermelisin. :D(Seni seviyoruz Necmeddin ağabey,hoşgörünü de biliyoruz:harika:)
-Geçen seneki yarışta Merzifon Öğretmenevinde kaldım.Merzifon'un yokuşlu yerleri var.Yokuş çıkarak da antrenman yapman çok iyi olur

Bu arada yarışta seni tutuyorum:harika: (@Süper Dede Mümtaz Ağabey duymasın🤫)

Son düzenleme:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri