Scudo Sports

Ttubr02

TTUBR02'nin başlangıç yeri sizce neresi olsun?

• Diyarbakır

• Gaziantep

• Şanlıurfa

• Toplam katılım
    73
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
(link)
Sevgili arkadaşlar, bu jant setini alsam diyorum, acaba yol bisikletinin frenleri buna uyar mı...? Neden derseniz, benim bisikletimin jantları merida jantmış ve yol lastiklerini takarken çok zorlanıyorum. Sanki jantlar büyükmüş hissi veriyor. Eh yol jant setleri de oldukça pahalı. Ben de 27.5 alıp frenleri uydurayım dedim...Bilen, tecrübesi veya bilgisi olan beni aydınlatsın...:D

Bu arada cevabı buldum burada paylaşıyorum...

1)700x32 lastikler 700c yani 28" tabir ettiğimiz modern yol bisikleti teker ölçüsüne göredir.700 mm teker çapı(lastiklerle beraber olan çap,jant çapı değil),32 mm kaskat genişliği olarak ölçülendirilir.
2)622 değeri 700c(~700 mm) olan tekerlerin jant çapıdır.Yol jantlarının çapı 622 mm'dir(Teker çapı değil sadece jant çapı).
3)Evet.630 mm 27" jantların metrik çapıdır.
4)Doğal olarak küçük gelir.Modern ölçülerde jantlar 622 mm çapında,27" tekerlerde 630 mm jant çapı.
5)1 şıkta açıkladım zaten.622x32(700x32c) 622 mm jant çapı,32 mm lastik kaskat genişliğidir.

Sizden ricam : yol jantınızın lastiksiz çapını ölçüp bana yazar mısınız...? Benim ki 635 mm geldi...belki de benim jantlar 27 dir... :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Yapacak pek bir şey olmayınca Elektriği yeniden keşfetme yolunda yeni adımlar atan ben bu gün bakın ne keşfettim...! Normalde 700x32 lastik kullanıyorum ve 90-95 psi hava vuruyorum. Çok rahat bir sürüşle 110 hr ortalama ile 100 km yi 4 saat ile 4 saat 15' arasında çeviriyorum. Arka lastiğimde tel atması sonucunda 50 psi havadan daha fazla hava vuramadım ve 30 km lik sürüş sanki 200 km imiş geldi. Nabız yüksek, bisiklet gitmiyor, her pedalda sanki çamurda gidiyormuşum hissi var. Ama güzel bir kuvvet antrenmanı oldu, hem de kısa sürdü... :D :harika:

(link)
Sevgili arkadaşlar, bu jant setini alsam diyorum, acaba yol bisikletinin frenleri buna uyar mı...? Neden derseniz, benim bisikletimin jantları merida jantmış ve yol lastiklerini takarken çok zorlanıyorum. Sanki jantlar büyükmüş hissi veriyor. Eh yol jant setleri de oldukça pahalı. Ben de 27.5 alıp frenleri uydurayım dedim...Bilen, tecrübesi veya bilgisi olan beni aydınlatsın...:D

Bu arada cevabı buldum burada paylaşıyorum...

1)700x32 lastikler 700c yani 28" tabir ettiğimiz modern yol bisikleti teker ölçüsüne göredir.700 mm teker çapı(lastiklerle beraber olan çap,jant çapı değil),32 mm kaskat genişliği olarak ölçülendirilir.
2)622 değeri 700c(~700 mm) olan tekerlerin jant çapıdır.Yol jantlarının çapı 622 mm'dir(Teker çapı değil sadece jant çapı).
3)Evet.630 mm 27" jantların metrik çapıdır.
4)Doğal olarak küçük gelir.Modern ölçülerde jantlar 622 mm çapında,27" tekerlerde 630 mm jant çapı.
5)1 şıkta açıkladım zaten.622x32(700x32c) 622 mm jant çapı,32 mm lastik kaskat genişliğidir.

Sizden ricam : yol jantınızın lastiksiz çapını ölçüp bana yazar mısınız...? Benim ki 635 mm geldi...belki de benim jantlar 27 dir... :D

Bildiğim kadarıyla 700 c lastikler 29 jant MTB lere takılabiliyor. YouTube'da birileri 29 jant MTB ye yol bidlsikleti lastiği takmayı başarabilmişti. 27.5 janta 700c yol bisikleti lastiği olmuyor. Ben denedim. Bulabilirsem şu 29 MTB videosunun linkini atacağım.
Video budur.
Şimdi yine linç yemeden hemencecik söyleyeyim. MTB ye yol bisikleti lastiği takılmasını uygun bulmuyorum. 😂😂😂😂😂 Takan takar, saygı duyuyorum fakat ben takmıyorum.

Benim jantlarda bir sorun var gibi. 700 c lastiği çok zorlanarak takıyorum. Yeni öğrendiğim bilgiye göre 27" jantın jant çapı 630 mm, 28" ise tekerlek çapı olarak veriliyor. Ben jantımın çapını (çıplak) ölçtüğümde 635mm gibi bir rakam gördüm. Elimde başka yol jantı olmadığından bir kıyaslama yapamadım. Oysa 28" in jant çapı 622 olmalı...
Bu arada 28" yol ile 29" mtb jant ölçüleri tıpatıp aynı, bu ölçüler lastik takılı halde ölçülen tekerlek çapları....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Süper Dede

Eski bisikletlerde 28. 1.8 diye bir jant ölçüsü vardı. Sizin jant onlardan olmasın? 700c uyumlu lastik onlara uymuyor. Ben de bir önceki fixiemi toplarken sadece göbek değişimi ile fixieye çevirebilir miyim diye bir araştırma yapmıştım. Ustanın biri okur fakat bu janta uygun lastik bulmak çok zor dedi. Sadece Konya'da bulunabilir o lastik ölçüsü. Sen bu işe girme, 700 c jant seti al geç demişti. Alim Motor denen bir firmada 28. 1.8 ölçüde lastik var. Bir ara araştırıp bakmıştım. Sizin işinize yarar mı bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

Jant tellerinin kavisi nedeniyle jantı düzgünce ölçemedim @Süper Dede ama henüz kullanmaya kıyamadığım lastiğimi ölçtüm: İç kısımda çap 622mm. Ölçerken lastik eksenini tam tutturabildiğimden emin olamadım. O yüzden 622'yi bulana kadar metrenin ucunu kaydırdım. Umarım doğru ölçmüşümdür. Lastiklerin benim janta kusursuz oturduğunu biliyorum ama. Dolayısıyla benim jant da 622 mm olmalı.

Bu arada jantlar Carraro'nun markasız alüminyum jantları.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Jant tellerinin kavisi nedeniyle jantı düzgünce ölçemedim @Süper Dede ama henüz kullanmaya kıyamadığım lastiğimi ölçtüm: İç kısımda çap 622mm. Ölçerken lastik eksenini tam tutturabildiğimden emin olamadım. O yüzden 622'yi bulana kadar metrenin ucunu kaydırdım. Umarım doğru ölçmüşümdür. Lastiklerin benim janta kusursuz oturduğunu biliyorum ama. Dolayısıyla benim jant da 622 mm olmalı.

Bu arada jantlar Carraro'nun markasız alüminyum jantları.
Bana jant ölçüsü lazım, yani ölçebilirsen... :harika: :)

Bu sabah uyandırma servisinden aradılar. Yarışa 3 (üç) ay kalmış diye beni uyandırdılar...:DBen de sizleri uyandırayım dedim...:D:):harika:

6.Uzun Mesafe Dayanıklılık Bisikletçilerinin tanımı...

Ekmek almaya gidiyorum diye evden çıkıp Bursa-Ankara yapan bisikletçi türüdür. 200 km.nin altındaki turlara antrenman bile demezler. Trans Continental, Trans Sibirya gibi uzun mesafe dayanıklılık yarışlarını takip ederler. Yeterli bütçeye erişebilirlerse bu yarışlardan birkaçına katılıp tamamlamayı hedeflerler. En az performans bisikletçileri kadar disiplinli bir yaşam sürerler. Mental olarak proleteryanın çelik bilincine sahiptirler. 2 gün hiç uyumadan yüzlerce kilometre yapabilirler. Yorgunluktan ve uykusuzluktan bisiklet süremez hale gelene kadar pedal çevirirler. Uzun tur yapamadıkları zamanlarda da ileride yapacakları uzun turların planlamasını yaparlar, o uzun turların hayaliyle yaşarlar. Şehir içinde bir yere bisikletle gideceklerse mümkün olan en uzun yolu tercih ederler. Ekmek almaya gidiyorum diye çıkıp 50 km yapıp dönen uzun mesafe dayanıklılık bisikletçileri tanıyorum. Allah ıslah etmesin. Bunlar çelik gibi adamlardır. İleride bunlardan biri olabilirsem kendimi başarılı sayarım.

@Süper Dede dedem ben km hiç baz almıyorum sürüşlerde almalıyım?

Saat olarak genelde malûm dağda km nin hiç önemi yok, başlayınca ufak molalarla rahat 4-5 saat buluyor keyfini aliyim dersem.

Asıl soru ultra yarışlara katılabilir miyim :harika:
Bu arada ttubr 51. Sayfaya geldim

Başlangıç olarak zamanı esas almanız daha uygun. Sonuçta tek seferde 8-10 saat pedal çevirecek durumda olmanız gerekli. Doğal olarak bu zaman çevirme zamanı olmasının yanısıra bedenin tüm donanımlarının da dayanıklılığını içeriyor. Zaman içinde her şey yerine oturuyor, gözünüzde çok büyütmeyin. Elbette ki sizde bir ultra mesafeci olabilirsiniz...

@Süper Dede bu sene zaman ayarlı çalışacağım o zaman , program yapayım uyguladıktan sonra çizelgenin değerlendirmesini siz yaparsınız hocam.
Nisan ayında başlarım inşallah.

Ultra mesafe yarışlarına katılmak isteyen arkadaşlarıma ufak bir ip ucu vereyim. Yaptığınız tüm sürüşleri molasız yapmaya çalışın, çok faydasını görürsünüz.Tabii ki yarışta durum farklı olacaktır.

@Süper Dede dedem 62 .sayfaya kadar geldim. Sitenizede bir göz attım, el emeği göz nuru ve kısıtlı imkanlar belli oluyor. Durumların el verdiği ölçüde çalışmalarıma devam edeceğim.

eeeeee geldik ttubr02 ye. Avrupa futbol şampiyonası iptal, ligler iptal, tour de france iptal, olimpiyat iptal.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri