Scudo Sports

Tt-Yol bisikleti gibi kullanılır mı

CaliCaga

Üye
Tepki
43
İsim
ÇAĞATAY ÇALIŞIR
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hocalarım selamlar ben bir yol bisikleti kullanıcısı olarak merak ettipim bi kaç şeyi sormak istedim sizlere ileride yol bisikletimi değiştirmek istediğim zaman tt bisiklet alsam yol bisikleti gibi kullanabilir miyim ne gibi etkileri olur 100 200 den fazla km yapmadım daha bu aralıklarda sürüyorum bi eksisi olur mu kullanabilir miyim yoksa hiç riske atmıyım mı görüntüsü beni mahvediyor bisiklette bu triathlon yapabilxek bi insan değilim çünkü antremanları için maddiyat yetmez yol bisikleti gibi kullanmayı düşünüyorum alırsam Screenshot_20190905-191951.png

İnş linçlenmem

Scudo
Triatlon bisikleti diye bişey var ama ne bilim önüne iki cubuk bide barend shifter vites kolu var baska da bi sekli varsa ben bilmiyorum

Maddiyat nasıl 12 bin Liralık bisiklete yeter fakat antrenmana yetmez onu anlamadım ama neyse...

TT bisikletinde iki sürüş pozisyonu vardır; gidon boğazının hemen yanına takılan aerobarlar ve yanlardaki ters boynuzlar. Elektronik vites sistemi olan bir bisiklet almazsanız; frenler boynuzlarda, vitesler aerobarlarda olur. TT bisikletini sürmenin düz ve trafiğe kapalı parkurlar dışında zor olmasının başka nedenler de var ama bu yeterli sanırım.

Yalnızca görsellik maksadı ile düşünüyorsanız almanızı önermem.İşlevsellik maksadı ile düsünuyorsaniz yine almanızı önermem, zira normal yol bisikletinize aerobar takıp, birde seat post açısını daha yüksek bir değere getiren sele borusu (profile design markasının böyle bir sele borusu var. 73 derecelik açıyı 78 e çıkartıyor)taktığınızda, hemen hemen aynı açıları elde etmiş oluyorsunuz. Ha imkanınız vardır, yol bisikletinizin yanına, keyfe keder kullanmalık alınabilir. Zira TT bar a yatıp şehir içinde bisiklet kullanmak oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir. TT bisiklet, açıları gereği, yokuşlu parkurlarda sizi yorar. Nispeten eğim profili az, zemini tercihen sıcak asfalt olan ve en önemlisi, araç trafiğinin çok yoğun olmadığı yerlerde kullanabilecek imkanınız var ise alıp keyfine varabilirsiniz.

@Murat B. Hocam direk o parayı yatıramıyıcam zaten elimdeki bisikletimi satıcam bide biriktircem olmazsa taksitle düşündüm zaten şuanda alamam antremanda koşu sıkıntı değil ama yüzme antrenmanı zor ve triathlonla tanışabileceğim çevrem yık sporu nerde yapabilceğimi bilmiyorum biraz cahilim triathlonda iş hayatında da fabrikalarda teknisyen olarak çalışacağım için triathlon yarışlarına katılmam zor olur diye düşünüyorum o yüzden öyle dedim yoksa herkes ister yapmak ozaman ben yol bisikletine devam ediyim teşekkürler ilginiz için

Sizin gibi doğrudan kalas... pardon tahta bağlasın semer yerine değil mi sn. @hamlet2006 ??

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
TT bisikletleri aynı fiyattaki yol bisikletlerine göre daha ağır, çok daha rahatsız, kontrolleri çok daha zor, virajlarda yol tutuşları çok daha az olan bisikletlerdir. Artı özellijleri ise, kadro olarak cok daha aerodinamik en önemlisi sizin normale göre çok daha ekstrim bir aero pozisyona gelmenize olanak sağlaması.
Yani Türkiye Time Trial sampiyonu olmaya calismiyorsanız hic gerek yok. Zaten o bisikleti hakkini verecek pozisyonda surebilmek icin en az 3-4 ay antrenman yapmaniz lazim.
Triatlonda normal yol bisikletine aero bar takmak, bu tarz bir hazirligi olmayanlar icin en idealidir.(Pozisyona alisik degilseniz normalde uygulayacaginiz gucun daha azini uygulamak durumunda kalacaksiniz ayni zamanda)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tt bisikletlerinin yol bisikletlerine göre açısı farklı oluyor kıç tarafı selenin en ön tarafında geliyor. Uzun turlarda vesayre konfor 0 yani. Zamana karşı yarışlarında & d400 gibi şehirler arasında kullanabilirsin tabi..

Hocam ozaman kadrosu böyke geniş olan bisiklet önerebilir misiniz merida reacto trek slr giant propel gibi bende şuan btwin fc700 karbon var 2014 model bana birisi karbonun ömrü var filan dedi içim rahat etmiyor ilerde değiştiricem bide kadro ince geliyor gözüme belki bana öyle geliyodur düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim ya geniş kadrolu yada soul rider almayı düşünüyorum tam zıt ama soul rider bi başka :d

Geri