Scudo Sports

trt oilmpiyat dağ bisikleti yarışlarını veriyor

Bilal'i yürekten tebrik ediyoruz.Yarıştaki görüntü açıları ve kritik noktalar yönünden Çin'deki ilgili kanalı tebrik etmek lazım.Ama keşke Türk sporcumuzuda görebilseydik.
Bu arada Türkiye'de bisiklet sporunun ne kadar geri olduğunu da yorumcularımız sayesinde bir kez daha görmüş olduk...

Scudo
Çekim hakikaten süperdi, her yerde kamera koymuşlar hiç biyeri kaçırmadık nerdeyse..

Bu arada Absalon seleye hiç oturmadı, çok iyi çevirdi hakkaten:p ..

Bilal Abi'yi de tebrik ediyorum..

:)

@Murat CER

valla süper olur, sabah geç kalktığım için yarış bittikten sonra haberim oldu, videoyu biyerlere upload edersen seviniriz

benimde yarış saatinde dershanem olduğu için izliyemedim.böyle bi güzellik yaparsan süper olur:D

@Murat CER

bisiklet aleminde çok büyük bir kitle böyle bir güzellik bekliyor.
daha şimdiden teşekkürler
ilk talip benim!!! :)

Oh ya sonunda Murat abi yap bi güzellik. Daha önce baktııgmda yayın akışında olmadııg için hiç bakmadım bi daha şimdi yorumları okuyunca oh dedim. Eger sıkıştırma yoluna gideceksen kotasızlar için fazla boyutu küçültmesen.

@Seckin
bende izleyemedim :) sabırsızlıkla bekliyoruz video...

Bilal çok büyük iş başardı. Tabi bu başarıda bisiklet federasyonununda katkısı var. Federasyon Bilal'i el üstünde tutup diğer uluslararası yarışlara da hazırlamalı.

@Murat CER

Murat abi bizde yollardaydık kafayı yiyecem yarışı kaçırdım diye :D süpersin

demek istediğimi açıklayım o zaman; Bilal çok yetenekli. federasyon artık büyük sorumluluk altında. Bilal'in daha başarılı dereceler elde edebilmesi için destek olması gerekiyor. Eğer Bilal bir uluslararsı bir birincilik elde ederse Türkiye de bisiklete de ilgi artar.

(link)

Adresinden mountain bike diye arattığınızda video çıkıyor.Ama ben buradan seyretmedim.Tamamıı veriyorlarmı bakmadım ;)

• Beğen
Tepkiler: Pelin
Kayhan bey selamlar.

@kayhan

Muam bu mesajınıza üstü kapalı bir cevap atmış ben açmakta yarar görüyorum.

Eğer bahsettiğimiz konu Olimpiyata gitmek ise...

Evet, Bilal'in başarısı kesin. Ancak bu başarıyı bir pastaya benzetirsek oldukça fazla dilime sahip. Bu pastanın büyük dilimi Bilal'in kendisine ait. Federasyonun katkısı ise pek de büyük bir dilim değil. Keşke "başarı federasyonundur" diyebilsek.

Büyük dilimlerden biri Bilal ile birlikte ülke puanına katkıda bulunan sporcularımızındır. Eğer Bilal tek başarılı sporcumuz olsaydı puanı yetmeyecekti. Her sene 3 sporcunun puanı toplanıyor. Bilal'e yardımcı olmuş sporcularımız var.

Başka bir dilim ise kulübüdür. Bilal bu sayede ekonomik olarak "kafası rahat" olduğundan düzgün idmanlar yapabildi.

Dilimlerden bir tanesi ise adı geçmeyen gönüllü bir "abiler" grubunundur.

Eminim benim farketmediğim diğer katkılar, başka dilimler de vardır pastada.

@kayhan

Elbette bu önemli. Bir sporcunun büyük bir derecesi (Dünya yada Avrupa şamp. da ilk 3) çok önemli ilgi doğurabilir. Ama hedef tek sporcuya yatırım olmamalı. O zaman bir tane Dünya Şampiyonumuz olur sonrası olmaz. Hedef uzun vadeli projelerle alt yapı oluşturmak olmalı. O zaman İsviçre gibi oluruz.

@matrixod

Arkadaşlar, benim kısa kısa okuyabildiğim kadarıyla Çin sadece Olimpiyat yayınları için bir media şirketi kurmuş. Bu nedenle inanılmaz kaliteli ve değişik detaylardan çekimler izleyebildik.

Yorumlar için birşey diyemeyeceğim;Feyzi abi yorumcu olarak çağrılmıştı, kendisini kırmak istemem. Açıkçası ben bir tat alamadım;yarım yamalak Almancamla ZDF'den izledim biraz.

@gurol

Keşke diyebilsek, "süper akıllı" yarış seçimleriyle ülke puanlarının ötesinde şansımızla gittik diyebiliriz. Rahatça puan alabilecekleri yerler varken klasikleşmiş ve hiçbir şansı olmayan yarışlara çocukların götürülmesini ben anlayamadım o haftalarda.

@gurol

Hepsine teker teker "helal olsun" diyorum. Arkadaşlarının onları da temsil ettiğini bilerek çoğu yarışta nasıl canla başla yarıştıklarını, hatta isim vermeden bir arkadaşımın bir yarışta kendisi için değil Bilal için finiş yapması gerektiğini söylediğini de belirtmeden geçmeyeyim.

@gurol

Vallahi Brisa'daki abilerim ve yöneticiler hiç kızmasınlar ama bu destek biraz geç geldi.

@gurol

O "abiler" grubunun sadece Bilal'e katkısı olmadığını da biliyoruz.

@gurol

Geçen hafta Nino ile konuşuyorduk,adamların imkanları o kadar geniş ki; yol bisikletlerini de götürmüşler yanlarında, çok erken gidip Çin Seddi boyunca turlamışlar. Bizse 2. hafta gönderdik adamları...

Gürol Bey,

Açıklamalar için teşekkür ederim. İlk attığım mesajda diğer sporcuların, abilerin ve kulübün katkısını gerçekten gözardı etmişim. Tek bir sporcuya yatırım yapılmaması konusunda da haklısınız. Ama ben biraz kestirmeden sonuca ulaşmaya çalışan taktikten bahsetmeye çalışıyorum. Şöyle açıklayabilirim; tesadüf eseri Bilal gibi bir yetenek Türkiye’miz de dağ bisikleti sporunu yapabiliyor. Benim düşüncem de bu işi olimpiyat macerasına kadar el yordamıyla yaptığı. Bildiğim kadarı ile Bilal orta gelirli bir ailenin çocuğu. Günlük geçim kaygısı ile bu sporu yapamayıp bir işe girip yeteneğini harcaması büyük bir olasılıktı. Şu anda bu sporu yaparkende, sadece olimpiyata katılma başarısını gösterdikten sonra uluslararası standartlarda kabul edilebilir kalite düzeyinde bir antrönörün nezaretinde kamp görüp çalışma olanağına kavuştu. Bu antrnörün yarışta 15 kişiyi geçmesine katkısı olmuştur. Bu yurtdışı kamp ve antrönör olanağını federasyon sağladı diye biliyorum.
Federasyonun yapması gereken en baştan beri Bilal gibi yetenekleri alıp yetiştirmesi. Ama liberal pazar ekonomisini benimsemiş ülkelerin sosyal devlet yönü biraz zayıf oluyor ne yazık ki. Şimdi Bilal gibi yetenekli bir sporcuya uluslarasrası standartların üstünde birinci sınıf çalıştırıcı ve çalışma ortamının finansmanını sağlamak devletin yani federasyonun görevi. Brisa bunu yapmayabilir. Yapmak zorunda da değil. Sonuçta bu şirketin hissedarları bize dağ bisikleti değil daha çok kazanç lazım diyebilirler. Ama devlet bunu diyemez . Anayasa gereği spor yaptırmak zorunda. Sonuçta federasyon bu hizmeti vermek zorunda. Bunu takip etme görevide de vatandaşlar olarak bizim. Her türlü mecrada Bisiklet Federasyonunun Bilal gibi elit sporculara karşı sorumluluğunu hatırlatıp gerekli desteği verip vermediğini denetlememiz gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca Bilal bir şampiyonluk kaparsa bir kahraman yaratıp bisiklet sporuna talepte artabilir. Mesajın başında belirttiğim kestirme yolda bu, bisiklet sporu için en iyi tanıtım en iyi reklam gençleri özendirecek bir kahraman olabilir.. Umarım bende ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

yarış kayıtları yaklaşık 700mb.
ne şekilde sizlere ulaştırırsam kolay ve sorunsuz olur?
rapid'e yüklesem mesela?
yada torrent oluşturup sizler çekseniz?
yada...
yada...
makul paylaşım tekliflerinize açığım.

abi sen ondan 50-100 tane kopya yap bana gönder ben arkadaşlara dağıtırım diyen olursa alnını karışlarım :p :D

• Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay
Rapidshare free kullanıcılara downloada sınırlama koymuyor torente yüklersen dosyayı çok çok fazla kişi indirmezse download hızı yükselmez.
Rapidshare download etmen torentten iyidir. Yada (link) adresine upload edebilirsiz. Tek seferde 400 mb uploada izin veriyor netload en karlısı. Serverlarınında rapidten aşagı kalır yanı yok.

Geri