Scudo Sports

Triathlon Yarışı Nasıl Olur?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhaba,
Bir triathlon yarışının hikayesi nedir? Triathloncu olmak isteyenler için yarışlara katılmış arkadaşların tecrübeleri çok faydalı olacaktır, katkıda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

Scudo
Kapanan sezonla birlikte 7-8 aylık bir antreman sürecinden sonra mayıs- haziran gibi sezon güzel bir yarışla açılır:)

Yarışlar genelde pazar günleri yapılır. Cuma günün den yada en geç cumartesi sabahı sporcular yarışın yapılacağı şehire ulaşırlar.

Akşam üstü şehrin tesislerine göre uygun bir yerde teknik toplantı yapılır. Hemen ardından klasikleşmiş Pasta parti yapılır.

Gece güzel bir uykudan sonra yarış sabahına gelindiğinde hafif bir kahvaltıdan sonra yarışta kullanılıcak eşyalar ile transation alanının yolu tutulur.

Yarış numaraları hakemler tarafından büyük bir şekilde kollara ve bacaklara yazılır.

Bisiklet uygun numaraya yerleştirilir.Yüzmeden sonra en hızlı geçiş için sporcular önceden belirledikleri strateji doğrultusunda ayakkabılarını kaskını varsa gözlüklerini uygun bir şekilde bırakırlar. Bisikletten sonraki koşu için de ayakkabılar uygun bir biçimde bırakılır.

Ve start zamanı. yarışa 3 dakika kaladan itibaren her dakika uyarı yapılır. En son 30 saniye dedikten sonra herhangi bir an start verilir.

1500 m yüzme etabı bittikten sonra hızlı bir geçiş ile bisiklet etabına geçilir. Yüzmesi iyi olanlar beraber çıkarak draft avantajını kullanırlar. Arakdan da yüzmesi nispeten zayıf fakat bisikleti kuvvetli olan sporcular eğer parkurda uygunsa ön gruba yetişebilir. Çekişmeli ve ataklarla dolu bir bisiklet etabından sonra koşu etabına geçilir. Koşuda Allah ne verdiyse koştuktan sonra yarışı bitirmenin hazzı ile dinlenme bölgesinde sporcu kendisine gelir. Derecede yapmışsa ondan mutlusu yoktur :)

@mcaliskan23

Triathlon da yer alan sporların hepsi bilindik sporlarmış gibi gözükmesine rağmen yapılan antrenmanlar kullanılan teknikler, malzemeler ve yarış esnasında uygulanan taktikler yüzme, bisiklet ve atletizm sporlarından oldukça farklı. Sporcular iyi oldukları brantşa kendilerine avantaj sağlıyabilme şansına sahipler öyleki kullandıkları malzemeleri giyip çıkartma sıraları dahi daha önceden hazırlanan bir senaryoya göre planlanıyor. Uluslararası kabul edilen branşta sporcular önce 1500 metre yüzüyorlar.Yüzmeyi bitirip karaya çıktıkları yerde kendilerine ayrılan bölümde bisikletleri ve kullandıkları malzemeler onları bekliyor. Bisiklet etabı 40 km bu etabın sonun da da sporcular bisikletlerini bırakıp yine kendilerine ayrılan yerde ki koşu malzemelerini giyiyorlar 10 km lik koşu sonun da finişe varılıyor. Burada önemli bir detay var sporcular kullandıkları malzemeleri de onlara ayrılmış bölüme bırakmak zorundalar yani bisiklet etabını bitirdiklerin de bisikletlerini kendilerine ayrılan bölüme doğru bir şekilde yerleştirmek zorundalar. Triathlon yarışları değişik isimlerle farklı mesafeler de düzenleniyor benim verdiğim mesafeler standart olimpic triathlon yarışının mesafeleri. Bunun dışında sprint, super sprint, half-ironman, itu ve ironman adları altın da değişik mesafeler de yarışlar düzenleniyor.

@mcaliskan23

Triathlon bisikletlerinin dizaynını bisikletten koşuya geçişte sporcuya yardımı olacak şekilde tasarlamış olmalarına rağmen 1,5 km yüzüp üstüne 40 km de pedal basıldığını düşünürsek tabii ki bisikletten koşuya geçiş aşaması daha zor.

@sawas

Bu yoruma aynen katılıyorum.
Özellikle Koşu etabı 4 tur ise;ilk tur bisikletten inip koşu ya geçtiğimizde farklı kasların Çalışmasından dolayı bacaklar epey yoruluyor ve bununla orantılı olarak biraz dalak şişiyor.
2.tur da bacaklar artık alışıyor,nefesimiz düzene girdiğinde dalak ta normala dönüyor;biraz da olsa rahatlıyoruz.
3.turda artık arkamıza bakmaya,stres yapmaya çekişmeye başlıyoruz.
Son tura girdiğimizde artık ne gücümüz var koşuyoruz Yakınlarımızda rakiplerimiz var ise atak yapıp geride bırakmaya yada atak yapıldıysa geride kalmamaya çalışıyoruz ve finish alanına doğru yaklaştığımızda ister istemez daha cok hızlanıyoruz özell
kle dereceye doğru gidiliyorsa o mutluluğu yaşayıp gülümsemeye başlıyoruz..

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Yüzme etabında yunus vuruşu denilen kafayı sudan çıkarmak için kullanılan teknik nedir?

Tekniğin adı neye göre verilmiş bilimiyorum. büyük ihtimalle federasyonun sitesinden gördüğünüzü düşünüyorum :).

Normal yüzüşünüzü gerçekleştirirken kafanızı sudan çıkartıp yönünüzü tayin ediyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: joe34_
Ben bunların tek etabını bile hakkıyla bitirecek kondisyonda değilim, vallahi saygı duydum şimdi :)

Evet çok düzenli ve ağır çalışmak gerekiyor triathlon konusunda kitap vs var mı acaba?

(link) adresi ilginizi çekebilir.

Bende bir de bir pdf dosyası var sizinle (ve başka isteyenlerle) paylaşabileceğim, buraya yüklemeyi beceremedim, isterseniz e-posta ile gönderebilirim.

Altan

Dün akşam, daha doğrusu sabaha karşı, ESPN Classics 'de Ironman great duels
adı altında muhteşem bir yarış izledim. Dave Scott ve Mark Allen arasındaki
mücadeleyi anlatan yarışma ( yılını tam hatırlamıyorum 1986 olabilir) inanılmazdı. ESPN listesini takip ederseniz belkide tekrarı verilebilir.

Yurtdışından kitap dvd vb alınabilir mi tavsiyeleri olan var mı?

Yol bisikletine mtb spd takıp mtb ayakkabısı ile yarışılabilir mi?

Tabiki,, yarışılabilir...

Yarışlarda dinlenmek için durmak, bişeyler yiyip içmek serbest mi?

tabii serbest istediğin hızda yarıs tamamlayabilirsin..
ama genelde yeme içme işlerini bisiklet üzerinde yaparsın ve asla çok fazla su içmek istemezssin çünkü koşu sırasında midenin boş olmasını istersin...

amazonda cok sayıda kitap var. başlangıç seviyesi için ilgilenenlere odtü takımı için kopyalattıgım fazla 1 kopya vardı gonderebilirim (10ytl). ankarada iseniz ulastırmam daha kolay...

triatletlerin buşuştuğu 1 forum bilen var mı? varsa google neden bulamıyor acaba? :)

Geri