Scudo Sports

Trex 7.2 vs Scott Sub 40

Sizce hangisini alırsın?

• Toplam katılım
    15
  • Anket kapanışı .

recepkocur

Üye
Tepki
3
Herkese merhaba,

Şehir ve tur bisikleti için Scott SUB 40 (2012) ile Trex FX 7.2 bisikletleri bakıyorum. Kararsız kaldım. Ama scott ucuz, bisikleti hoş. Gereksiz yere para harcamak istemiyorum.

Peformans ve donanım ne fark var?

Ayrıca Trex 7.3 çok güzel maalesef fiyat uçmuş :rolleyes:

Cevaplarsanız sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: Güvenç A.
Scudo
Scott SUB 40 hakkında bir bilgim yok maalesef.1 hafta önce Trek 7.2 aldım.Şuana kadar 60 KM yaptım gayet rahat ve sağlam bir bisiklet tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: recepkocur
Kask, tişort, eldiven vs. hazırlıkları yaptım. Kısaca herşey aksesuarlarım hazır ama bisikletim yok :)
Artık bizi aydınlat arkadaşlar...

@Oğuz.

Hayırlı olsun Oğuz bey iyi pedallar. Aldığınız Trex ömür boyu garantisidir diyorlar doğru mu? Mesela çatlarsa, kırarsa, lastik patlarsa geçerli midir? FX 7.2 vs LIVESTRONG ne var ki var?

Donanımları aşağı yukarı aynı, bana göre bisiklette en önemli şey kadro, donanım sonradan yükseltilebiliyor ama kadro kolay kolay değiştirilemiyor. Fiyatları arasında çok fark yok 200 lira civarında bu da kadro farkı diyebiliriz.
Bu arada gerçekten bisiklet fiyatları uçmuş :O

• Beğen
@recepkocur

Teşekkür ederim Recep bey daha iyisi sizin olsun.Evet kadro ömür boyu garantili.Lastik patlaması, zincir kopması türü arızalar parça arızaları kapsamına giriyor.Onlarda 2 yıl garantili.7.2 ile Livestrong arasındaki tek fark renk :) Livestrong, Lance Armstrong tarafından kanser hastalarına destek ve eğitim vermek amacıyla kurulmuş bir eğitim programıdır.Tema rengi sarıdır.Ayrıca burda geçerli değil ama Amerika'da satılan her FX Livestrong'un 50 doları kanser hastalarına yardım olarak gitmektedir.

• Beğen
Ben şunu belirtmek isterim, bir fx 7.2 kullanıcısı olarak, bisikletin geometrisinden çok memnunum. Çünkü 30 dk kadar başka bir bisiklet kullandım "kullandığım bisikletin sele ölçüsü ve bisikletin bedeni bana uygun değild bunu belirtmek isterim, kullandığım yol düz yoldu" 3-4 gün kadar bacak kaslarımdaki ağrı beni maffetti. Değinmek istediğim nokta, bisiklet eğer tam size göreyse hiçbir şekilde hamlama, kas ağrısı yaşamıyorsunuz "tabi doğru devirde kullanınca". Ben bisikletimin ölçülerinden çok memnunum. Performans olarak ta bir sıkıntım yok çok atak geliyor bana. Açıkçası pek karşılaştırma fırsatım olmadı başka bir bisikletle. Bir de trek markasının güzel bir yanı ortaköy'de ücretsiz bakım yapıyorlar (sadece oradan alınan bisikletlerde mi bu geçerli emin değilim).trek 2011 modellerde nakit %20 civarında indirimler oluyor bilginize ={>

• Beğen
@recepkocur

Recep bey selamlar. yaklaşık on gün önce bende bir Trek fx 7.3 sahibi oldum. sizinde belirttiğiniz gibi çok güzel gerçektende:) binmeye kıyamıyorsun o derece :) yalnız daha ikinci binişimde talihsiz bir kaza geçirdim. maalesef izmir,de kanalizasyon mazgallarının arası yol ve tur bisikletlerinin lastik ebatlarının geçebileceği şekilde tasarlanmadığından, akşamleyin yol alırken bir anlık dikkatsizliğimden ve şansızlığımdan dolayı yaklaşık 30 km hızla mazgala girip yere kapaklandım. bir kaç yara bereyle atlattım çok şükür. normalde bisikletin jantının sekiz olması gerekirdi ve lastiğinde gümlemesi. fakat bunların hiç biri olmadı. sadece jantta çok önemli olmayan bir hafif ezik oluştu. bir jant ayarıyla kurtardık :p ve bu bana ders oldu. size bunları bisikletin sağlamlığı açısından fikir vermek için anlattım:) ve birde öneri. bisiklet almaya taytsız gitme...

@ender özkan

Çok geçmiş olsun Ender bey. Ucuz atlattınız. Umarım bundan sonra daha dikkat edersiniz. Kaskınız takılı, lambanız açık olsun...
Önerinizi değerlendiriyorum. Teşekkürler.

Herkese teşekkürler arkadaşlar,

Scott Sub 40 2012 modeli nihayet karar verdik. Kurtköyden Ortaköy'e bisikletimi almaya gittim. Dönüşe Beşiktaş Vapura kadar sevinçlikle sürdürdüm anlatamam...

Karşıya geçtikten sonra E-10 otobüsü bindim. Şöyle düşündüm ki 20 duraktan önce ineyim eve kadarı sürdüreyim diye mırıldanıyordum. Bisiklete bakıyordum bakıyordum. Zaman gelince hemen değerli eşyası bulunan çantayı otobüste bırakıp bisikleti alıp hemen inmiştim. Yahu nasıl oldu hiç çantayı aklıma gelmemişti :rolleyes:

Bisikletle eve kadar sürdürdüm. Aaaaa çantam dedim... toparlayıp hemen Havaalanına kadar bisiletle sürdürdüm hızlıca. Az kaldı otobüsü kalkacaktı çantayı bulduk ohhh çok şükür.

Eve geldim çok terledim

Hayırlı olsun!!!

Sub serisinin tipi çok hoş, ben de çok beğenmiş ancak Ankara'daki yol koşullarından ötürü Sportster 40 tercih etmiştim. Çooook memnunum. Amamn mazgallara ve kaldırım çıkışlarına dikkat, hem lastikleriniz ince hem de maşanız düz!!!!

• Beğen
Güle güle, kazasız belasız kullanın, güzel bir seçim yapmışsınız. İlk sürüşünüz biraz aksiyonlu ama sonu sevindirici olmuş. :)

• Beğen
@cancaneses

Çok sağol cancaneses! Size de Allah kazasız belasız versin. İyi pedallamalar...

@Ahmet Yusuf Gürkan

Çok sağol Ahmet bey! Size de Allah kazasız belasız versin. İyi pedallamalar...

bende yaklaşık bir 10 gün önce scott sub 40 aldım. mesaiye gidip gelirken pedallıyorum ve ortalama gidiş geliş 30 km, 10 günde yaklaşık 250 km yapmışımdır ve şu ana kadar beni hiç yormadı. Bisikletin akışı güzel kadrosu ömür boyu garantili. bisiklet performans fiyat ortalaması açısından gayet tatmin edici.

kazasız belasız iyi günlerde kullanın..

Arkadaşlar herkes Sub 40 almış :( Keşke beni de bekleseydiniz de indirimli alsaydık 3ümüz :) Hepinize hayırlı olsun, iyi sürüşler...

Geri