Scudo Sports

Tren ve Bisiklet

Sercan KOCA

Aktif Üye
Tepki
55
Tren ile Bisiklet taşımak veya tura çıkmak tcdd nin kuralları nelerdir bilenler veya trenle bisikletli seyahat edenler tecrübelerini paylaşabilirmi acaba?

banliyolarda nasıl şehirlerarası trenlerde nasıl uluslararası trenlerde nasıl bunları paylaşırsanız sanırım hepimize faydası olucak ustalarımızdan bekliyoruz :D

Scudo
şehirler arası parcalayıp torbaya koyabilecegini soylediler cagrı merkezinden ama ben parcaladıgım halde konduktorle kavga etmiş treni geciktirmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Sercan KOCA
vay be. konduktöre bak sen. Derdi neymiş ki ! Sallamış o da yaa. Uzatmak için yapmıştır başka birşey değil.

Trene bisikletin parçalanmadan bile alınması gerekir kanaatindeyim. Kesin avrupa'da bir vagon bu iş için ayrılmıştır. Hatta içleri de bisikletleri park etmek için özel dizayn edilmiştir :)

• Beğen
Ben bu gün yapacağım istanbul kocaeli turunda haydarpaşa garını kullanacağım.Çoğunun mantığı sabah erken ve akşam geç saatte almıyorlar.Öğle vakti yoğunluk azken alıyorlar.Bana denilen saat 09:00 16:00 arası alınıyor

• Beğen
@İbrahim Aslanhan

ben yaz dönemlerinde Almanya'dayım. Adamlar bisiklet olayını çoktan aşmışlar; ister tramvaya koy ister trene koy :) bizim ülke gerçekten geri bu konuda.

@cem deviren

her konuda geriyiz

• Beğen
@Lütfü Ekşioğlu

peki ne oldu aldılar mı trene hangi treni kullandınız onuda öğrenebilirmiyiz?

Bende bu tren-bisiklet olayında bir bilgiye sahip olsam aklımda çok rota var korkmadan gidebileceğim :D :D

zonguldak-karabük bölgesel hattında bisikleti bütün dahi sokabiliyorsunuz, tabi tek hamlede trene çıkmayı becerebilirseniz...

Bende bir ara İstanbula götürecektim çağrı merkezini aradığımda o tren şefinin bileceği iş onunla konuşmanız gerekir demişti.Oda trenin yanında oluyormuş.Ama işin garibi siz bisiklet elinizde bütün halde ben trene koyup götürcem diye adama giderseniz oda almazsa geri eve dönersiniz :)

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok yararlı olur.Benimde merak ettiğim bi konu:)

• Beğen
Bi Çok kez bisikletimle Şehir içi ve sehir dısı yerlere Trenle gitme imkanım olmustu ne makinistle bi problemim oldu ne kondüktörle nede biletçi ile kimi zaman yük vagonunda beraber seyahat bazende normal giriş yerlerinde yanımda götürdüm ekstra bi ücrete tabii tutuluyormu evet tutuluyor bileti alırken değilde içeride biletçi biletlere bakarken onada bitane kesiyor :) neyse 3 yada 5 eline verip gidiyor normal banyölü trenlerde 2 jeton almak gerekiyor bi çok kez tartıstığım olmustu

merhaba,geçen yıl eskişehir istanbul treninde bisikletimi paket yapmama rağmen görevliyle epey tartışmıştım. adamın sığlığı ''trende bisiklet taşınır mıymış'' lafıyla başlamıştı zaten. ama vagona baksan herkes bebek arabaları,koca koca bavullar taşıyordu.neyse sonunda ikna oldu. ama 5 lira bagaj parası keserim demişti,kesti de. ödedim. napalım. bu ülkede bisiklete hala oyuncak gözüyle bakılıyor. o adamı bu olay her aklıma geldiğinde saygıyla anarım :) diyeceğim,her türlü sürprize açık olun ;)

• Beğen
Tepkiler: H.T
Bisikletin tekerlerini cıkarıp kutusuna koymak lazım tren ve otobus ıcın. aldıgınız yere yada yakınlarda bısıklet satan bı dukkana rıca edersenız mutlaka verırler. bısıkletı ona sıgdırdıktan sonra kolı bandıyla etrafını cevırerek tutacak yer yapıyorsunuz. bu sekılde otobus ve tren rahatlıkla alıyor. soran olursa bu kocaman kutuda ne var dıye resim yaptım yada tablolarımı tasıyorum dersınız. Ankara kayseri arası öyle tasımıstım ben bisikletimi :)

Pazar Sirkeci'den banliyö trenine bindim Bakırköy'e gitmek üzere. Bisikletime insan muamelesi yaparak jeton istedikleri ve özel kapıdan geçişine izin verdikleri için kendilerini kutladım. Bir koltuğa da onu oturtacaktım, sığışamadık ikimiz. Acaba bebek arabalarına neden bilet kesmiyorlar, aynı yeri kaplıyor nerdeyse bisikletle..

Şehirler arası trenlerde bisikleti eşya vagonuna alıyorlar .Ayrıca bisiklet için bilet alıyosunuz hatta sigorta bile yapıyorlar bisikletinize fiat biçiyosunuz.öbürtürlü bisikleti normal hali ile vagonlara koymanızda zor .

@Didem ÜSTÜNOL
Her seferinde ikinci kez akbili basarken gülüyorum kendi kendime aynı şekilde :D

@Didem ÜSTÜNOL

Iyi yirtmissin... Bayan olmanin avantajlari. Biz bisikleti elimize alinca serseri muamelesi goruyoruz, adamindan adamina da degisiyor tabi.

arkadaşlar banliyo trenlerinde sabah 07:00-09:00 saatleri ve 17:00-20:30 saatleri arası tren sokmak yasak sebebi yoğunluk artı olarak 1 adet daha jeton alıyorsunuz.şehirlerarası trenlerde ise durum şu: eğer valizler için ayrılmış bir vagon var ise(çoğunda oluyor)bir bedel karşılığı götürebiliyorsunuz. Gideceğiniz yere gitmeden önce Tcdd'nin müşteri hizmetlerinden bilgi alın sıkıntı yaşamazsınız..ya da en kötü jantaları söküp, gidonu düz konuma getirip bisikleti baddal boy poşete koyup sele ipipyle sarın kimse size bir şey diyemez:)

Geri