Trek Markasi

Kayıt
25 Eylül 2006
Mesaj
47
Tepki
17
Şehir
bakirkoy istanbul
satin alis oldugum trek 4900 dan baska bir bisiklet modeline gectim, gecme sebebimi ve hikayenin geri kalanini
(link)
linkinde okuyabilirsiniz.
Bu konuyu trek almis oldugum icin buraya yaziyorum ama tum firmalarinda ayni sekilde test bisikleti uygulamasina davet ediyorum.

tavsiyem hic bir biskleti binmeden almayin. tuketici olarak bizim dogru karar verebilmemiz icin bu sart.
keyifli surusler.
 
Scudo

xavier

Üye
Kayıt
6 Ekim 2006
Mesaj
19
Tepki
13
Kesinlikle katılıyorum..Avrupada sanırım bu işler böyle yürümüyor aslına bakarsanız ticaret kanunlarına göre de nasıl distrübütörlük veriliyor anlamış değilim, Türkiye'de yaygın bayiisi yok(İstanbul harici)Benim de itirazım bu konuda; Avrupadaki insan kadar hakettiğimizi talep etmeliyiz.Renk seçimi, deneme test sürüşü zamanı,kadro boyu konusunda bayii olmadan alan arkadaşlar bence yalnış seçim yapıyor çoğu zaman.Bu 2 tekerden ibaret değil yıllarca bize sattıkları gibi!Yabancı sermaye tam anlamıyla piyasaya girse bunlar olmayacak ve mecburen diğerleri de bedavadan alınan distrübütörlükte çökecek bu kafayla.Ama yakında o da olur sanırım.
Bazen ben çokmu abartıyorum diyorum ama yani avrupadaki, amerikadaki $ bazındaki fiyatlara bakınca ıssırgan otu gibi saçbaşa olasım geliyor.:))Bu kadar zengin bir ülke ve halk değiliz ama onların ödediğinin çok daha fazlasını ödüyoruz.
Ben sırf bu yüzden Trek'den vazgeçtim.2007 modellerine baktım yine aynı fiyat politikası uygulanacak belli ve Trek'in 4900 modeli(2006) yeni çıkan modellerde 2007'de Trek 6005'in teknik özelliklerine denk geliyor ve fiyatı 1250 € civarına piyasaya çıkaracaklar.
Bu şartlarda ya Kron XC 4000 Deore LX Disc'e bakacam çünkü başlığı açan arkadaşın aldığı bisikleti almayı düşünüyordum param da olsa o fiyata çıkmayacağım dedim ve şu an 600 küsür € ama hala da almayı düşünmüyorum.Zaten arkadaş da uyarıcı oldu Trek 4900'da hayal kırıklığı yaşamış kadro boyunda ve kadroda sanırım.Bunları dikkate alan veya alacak olan "distrübütörün" dikkatine... Sunulur... Saygılar..
 
  • Beğen
Tepkiler: t-genc

xavier

Üye
Kayıt
6 Ekim 2006
Mesaj
19
Tepki
13
Ha fiyat politikası hakkındaki belirtilere nerden mi çıkardım.BKNZ>>(link) bu adamların suçu yok distrübütörden habersiz fiyat koyamazlar..Fiyatı Türkiye'de belirleyen bellidir..
 

xavier

Üye
Kayıt
6 Ekim 2006
Mesaj
19
Tepki
13
Düzeltmeee :pp(koyummuyum neyim ha...:):):)Trek'in 4900 modeli(2006) yeni çıkan modellerde 2007'de Trek 6500'ün teknik özelliklerine denk geliyor ve fiyatı 1250 € civarına piyasaya çıkaracaklar.
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Kişisel değerlendirmeleriniz ve yorumlarınızı okudum herkesin kendi görüşü, dedığınız gıbı isteyen istediği yöne doğru gidebilir.Sonuç ta trek de kalitesi kanıtlamış bir firma oyuzden forum kurallarına ters düşdüğünden en son mesajınız silinmiştir..

anlayışınızdan dolayı teşekkür ederiz....
 

xavier

Üye
Kayıt
6 Ekim 2006
Mesaj
19
Tepki
13
iide önder son msgımda bir düzeltme şööleydi ahlaka mugayir:pp bişey yoktu sanırım TRekin 2007 6500'ü Trek 2006 4900D ye denk geliyor dedim bi de koyunmuyum neyim die düzelttim de senin bu kadar zeki olacağın aklıma gelmezdi ama herkesin anladığını sanmam ama yani espiriyi yakalamakta da mahirsin tbrkler...
Vay be ne demek istediğimizi anlayacak espiride olsa zeki adamlar varmış...Ama Önder inanki herkes anlamazdı be o espiriyi neyse canın saolsun ne deyim ne edeyim..
 

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
çok doğru bir tespit.bisikletler nedense hep görülerek alınıyor.sanki bisikleti onu seyretmek için alıyoruz.hiçbiryerde bisikletin binilerek secildiğini görmedim.arabalarda test sürüşü diye birşey var niye bisiklette böyle birşey yok ki!ne yazık ki toplumumuz bisikleti önemsiz birsey olarak görüyor.avrupada yolların kenarında bisikletler için özel yol var.türkiyede bakalım ne zaman göreceğiz ama bununla ilgili yapılan hiçbir çalışma da yok
 
Kayıt
25 Eylül 2006
Mesaj
47
Tepki
17
Şehir
bakirkoy istanbul
olacak olacak. bundan sene 1990 larda yesilkoy sahilince 3 bes kisi mtb surerdi. gecen hafta bsd turunda baktim da gozlerim yasardi. ne kadar cok bisiklet vardi. ama biz bastirirsak bir takim seyler duzelir. merak ediyorum trek distributorleri bu sayfayi hic okuyorlar mi ? yada satis yapan firmalar hic sattiklari mallarin musteri memnuniyetinin arastiriyorlar mi ?
olacak arkadaslar zamanla. ama siz siz olun binmeden almayin.
hayirli pazarlar. :)
 

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
1.359
Tepki
1.267
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar, Trek veya başka bir markanın teknik verilerini yargılayabilecek bilgiye sahip değilim. Geçen haftaya kadarda Trek bisikletim vardı. kalitesinden hiçbir şikayetim olmadı ama başka bir mesajımda da belirttiğim gibi fiyat politakalarını beğenmediğim için, ki İzzet Abi ve Sami ile konuştuğumda kendilerine göre haklı sebepleri olsada son kullanıcı olarak buna hakkım var, yeni bisikletim başka bir marka olacak. Bu tür forumları okuyup okumadıklarından emin değilim ama bizlere kızsalarda, yukarıda belirttiğim gibi şikayetçi olduğumuz her konuyu ürün satıcılarına ve ulaşabiliyorsak distrübütörlerine söylemekten, kırıcı olmamak kaydıyla kaçınmayalım.
 

xavier

Üye
Kayıt
6 Ekim 2006
Mesaj
19
Tepki
13
Daha ileri de gidebiliriz İngilizcesi olanlar üretici firmaya bu şikayetlerini toplu e-mail yoluyla burdan tercümesini ve ingilizcesini de yazıp(bilmeyen arkadaşlar için ne gönderdiğini bilip bilinçli yollamaları adına türkçesini oraya yollamayacaz buraya yolluyoruz da ne oluyor :pp) bilmeyen arkadaşlar için mail adresini de şapka nietine verip yollamanızı da sağlayabiliriz.Yani sesimiz duyulmuyorsa dikkate alınmıyorsa bu formları! okumuyorlarsa(bu formları okumamak demek müşteriyi de ciddiye almamak demenin tercümesi>>O ne..)
Yani bunları da yapabiliriz ileişimin gücünü artık farketmeyenler varsa bence farkına varmadan önce bi fark yaratsınlar bizde sevinelim uzun vadede onlarda sevinsin bol bol kazansın marka büyüsün.İstediğimiz bu aslında da stratejiyi ve ticareti öğretecek hadsizliğine girmeden yapmak lazım.İşine yatırım yaptıklarında bugünkü kazandıkları kar marjını %500 arttıracaklarına ben bahse girerim.
Amaç onların kazanmasını istemekden başka birşey değil ama nasıl?Biz kaybederken değil biz de kazanırken...
Bu Trek mevzuunu kapattım benden bu kadar daha da açmam aslında bedavadan Ar-Ge çalışması yapıyoruz adamlara da bunlara kızıyorlarsa gerçekten o değerli vaktime ve üretici firmanın markasına acırım başka da bişeye acımam.
 
  • Beğen
Tepkiler: turkeyexpert2000

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.443
Şehir
Alanya/İstanbul
Ben de 2004 de Trek 6500 SLR kadro almıştım bir kaç ay kullandım çok memnun kalmamıştım dengesinden ataklığından falan, sonra bir gün Giant denedim ve o dakka da karar verip yeni XTC kadromu almıştım herkes bana deli gözüyle baktı daha birkaç ay önce aldığım kadrodan sonra 450 eu ya yeni kadro aldığım için , ama Giant kadronun dengesini ve ataklığını görünce hemen karar vermiştim sanki ötekinden inince altımda kuş gibi, yok gibi gelmişti (topladığım Trekde ki donanım denediğim Giant dan daha üst seviye olduğu halde) ve geriye dönüp bakmadım bile, zaman içinde yeni kadroma adeta aşık oldum, ancak zaman içinde yarışların ağır koşullarında Giant kadrom bana büyük gelmeye aşırı teknik etaplarda kadronun büyüklüğünden dolayı çok zorlandımı farkettim ve boyuma daha uygun olan 15" Amoeba scud kadroya geçtim . Bugün ise müthiş bir kadro olan Amoeba Scud scandium (1180 gr!)kadro kullanıyorum...

Kanımca Trekler görünüş boya kalitesi vs olarak son derece güzel kadrolar, ancak geometri olarak oldukça geri kaldığını düşüyorum, ayrıca fiyat performansları da iyi değil, verdiğiniz paraya göre üstünde gelen donanım iyi değil, Trek iyi ismi olan bir firma olduğu için ve satışları iyi olduğu için (özellikle Lance Armstrong un peşpeşe zaferlerinden sonra) kendini geliştirmeye fazla gerek görmüyor sanıyorum...

Tabii bunlar benim kendi kişisel gözlemlerim ve düşüncelerim, her bisiklet güzeldir ve sahibi için özeldir, sadece Trek benim beklentilerimi karşılayamadı o kadar...

Sevgiler saygılar
Hakan Yazman
 
  • Beğen
Tepkiler: turkeyexpert2000