Scudo Sports

Trek fx 7.4 mü yoksa scott sub 40 mı seçmeliyim?

Tepki
3
Merhaba,

Uzun süreli dağ bisikleti tecrübemden sonra, şimdi işe bisikletle gelip gitme sıklığımın artacağını düşünerek iyi bir şehir bisikletine geçmeye karar verdim. Aramalarım ve değerlendirmelerim sonunda 2 ayrı seçenek arasında kaldım:

1- Scott Sub Serisi
2- Trek FX Serisi

Sonra da bunlar arasında bana fırsat oluşturacağına inandığım kendim için uygun fiyatlara TREK FX 7.4 ve SCOTT SUB 40 buldum. Evet aralarında fiyat farkı var ama pahalı olan "doğru" olan diye bir düşüncem yok... Genel kullanımım 7 km gidiş 7 km dönüş 14 km ev-iş arası kullanmak olacak... Yokuş oranı ise %15 civarı. Amacım işe gittiğimde aşırı terlememiş olmak ve yorgunluktan ölmemek... Ama bunun yanında da salına salına gitmek doğamda yok yani ne kadar basarsam o kadar yorulurum biliyorum ama orta bir hızda gitmek için kalın dağ tekerleriyle şu an kanter içinde kalarak ofise ulaşıyorum.

Bu 2 model arasında kalma nedenim ise, Speed Utility Bike diye adlandırılına Scott SUB serisinin herkes tarafından çok akışkan ve hızlı olduğunu söylemesi, sanki daha az yorulacağım hissi veriyor... Ama bir yandan da karbon maşalı TREK FX 7.4 daha konfor içerdiği ve hafif olduğu için acaba daha doğru mu dedirtiyor... Bunun yanında hafta sonları tabiki 30-40 km kullanırım ama uzun 500km tura gitme planım yok.

Biliyorum bu 2 marka kıyaslaması zor, ama tecrübeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.... Teşekkürler...

Bir de hep olaya KADRO gözüyle bakınca mesela Scott'ın Kadrosu daha doğruysa, Scott Sub 40 tüm FX 7.4 , 7.5, 7.6... serilerinden bile daha üstün müdür kadro olarak? (donanım tabi ki FX serisinde çok yükseliyor, o kadar para.)

Scudo
Ben bir Scott SUB kullanıcısıyım. Bisiklet evet gayet akıcı. Bunun dışında Trek FX'i arkadaşım vasıtasıyla kullanmıştım. O da güzel bisiklet. Diğer bisikletim ise Trek DS.
Size biraz tecrübelerimi aktarayım.
Siz dağ bisikletinden şehir-tur bisikletine geçmeyi düşünüyormuşsunuz. Nedenleriniz gayet mantıklı. Ayrıca amacınızı tam karşılayan tür evet şehir-tur bisikletleri.
Her iki bisikletin de geometrileri birbirine çok yakın. Her iki bisikletin kadroları da çift dipçiklenmiş. Trek'7.2'den sonra Alpha Gold Alüminyum. Onun yanılmıyorsam 7.7 olanı karbon kadro.
Scott'ın kadrosu hydroforming uygulanmış. Yani basınç altında yağ ve su ile şekil verilmiş. Alüminyum kadroların bir gömlek üstü diyebiliriz. Bu işlem ile kadronun kalın ve ince yerleri daha net bir şekilde belirlendiği için inceltilmesi gereken yerler daha ince yapılabiliyor. Scott'ın zaten hafif kadro üretmek konusunda şöhreti malum. Yalnız toplasanız 100-150 gram fark eder. Trek'te ise kadronun dış şeklinde küçük detay farklılıkları mevcut.
Bu iki seri birbirine o kadar yakınki hangisini seçseniz diğerini aratmaz. Her ikisi de kaliteli modeller. Belki hıza yönelik Scott, uzun yola yönelik Trek denebilir.
Ben olsam hangisi gözüme hoş geliyorsa onu alırdım:)

Merhaba bende uzun bir dağ bisikleti kullanımının ardından 7.4 ile şehir bisikletine geçtim 11.5 km lik işe gidiş parkurunda 10 dk kadar fark etti diyebilirim, özellikle akşam dönüşte bazen takatim kalmıyordu şimdi ise agresif kullanabiliyorum ve yorulmuyorum scott için yorum yapamayacağım ama eminim oda hakkını verecektir hangisini beğenirsiniz onu almalısınız saygılar

• Beğen
Tepkiler: Emek Tüzün
İki yiğit çıktı meydane ikiside birbirinden merdane der yinede sana kendi binmekte olduğum scott sub u öneririm. scott soyu subu belli bir bisiklettir. Lakin rengi mutlakiyet surette kara olsun derim.
Bu arada bugünlerde uysada olur uymasada türünden sıkça yazıyorum. (boş lakırdı peşinde yazan yazarlar gibi-mesela bisikletin hayırlı olsun gibi-)çünkü bir an önce forum bağımlısı olmaktan çıkmak istiyorum. Bağımlı tanımlaması bana uymaz. Onun arkasından forumkolik gelmekte olup koliklik bize terstir. Ama onursal üye bak bu yakışır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
ben geçen sene bisiklet alırken fx 7.0 ve sub 40 arasında kalmıştım. hatta öyle ki ortaköye bisiklet almaya giderken halen kararsızdım. gidip 2 ayrı bayide ikisine de bakmıştım. hem rengi hem kadro geometrisi hem de daha uygun fiyatı nedeni ile fx'i tercih ettim. fx serisi tura daha yakın bir bisiklet olduğu için bence sürüş pozisyonu itibari ile daha konforlu.ancak sizin de söylediğiniz gibi sub serisinin daha seri olduğu söylenir.açıkçası trek'in bana verdiği hızdan da konfordan da çok memnunum, scot alsaydım muhtemelen onun için de aynı şeyleri söyleyebilirdim.estetik ve fiyat üzerinden düşünerek son kararınızı verin ancak fx 7.3 ve altı bisikletlerde bu ara ekstra bir indirim olduğunu,nakit ödeme yapabilecek olmanız halinde daha da uygun fiyata alabileceğinizi değerlendirin bence

Herkese merhaba,

Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Kararsızlığım üzerine ben de bir kez de Yeşil Bisiklet Bağdat Caddesi şubesi, yani TREK mağazası ne der diye akşam gittim... 7.3 için sıfıra güzel bir fiyat verirler ve bende akşam akşam daha kararsız kalmadan işi bitiririm diye düşünüyordum. Bu kadar tok ve satışa isteksiz satıcı görmedim. Akşam saatinde geldiğim için 2 satıcının kendi arasında bir konuşmaları vardı, duymamazlıktan geldim, duymak da istemedim ama belli ki benim müşteri olarak varlığım bu arkadaşları rahatsız etmişti. Ben yine de bu durum olmamış gibi 7.3 FX ve 7.4 arasındaki farkın değip değmeyeceğini sordum ve değmeyeceği cevabını aldım.... "Al bir 7.3 karbon maşa tak" şeklinde bir cevap... Eyvallah dedik bu kestirip atmaya da sat o zaman 7.3'ü... 100 EURO TREK indirimi varmış 7.3 için onun fiyatını düşüp bana bir fiyat verdi... Nakit ödesem bile 5 TL indirim yapılamayacağını bunu TREK firmasının taaaa Amerika'dan böyle belirlediği ve yapabilecekleri bişey olmadığını söyledi. Selamlaştık ve çıktım...

2.el TREK olur artık kafamda ya da sıfır SCOTT SUB 40 bu durumda. Çünkü sıfır ürün parasını benden alacak TREK satıcısı yok anladığım kadarıyla (Ortaköyü bilmiyorum ama forumda onlar hakkında da olumsuz şey çoktu).

Şimdi Scott Sub 40 doğru ölçü aramaya geldi.... Onu inceleyip karar vereceğim gibi. Bu arada bu ikisine alternatif olabilecek daha iyi dediğiniz bir model vs var mıdır max 2000TL.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

@Emek Tüzün

bir mağazada yaşadığınız olumsuz durum nedeni ile markaya küsmeyin.bahar bisiklet trek'in türkiye distribütörü.kötü tecrübe yaşayanlar tabi ki olabilir ama ben hem bisikleti alırken hem de birkaç hafta önce bisikleti bakıma bırakırken-alırken gerekli nezaketi ve ilgiyi gördüm. trek ortaköyü arayarak fiyat almadan son kararınızı vermeyin bence

Birde erdoğanlardaki cube sl road a bak derim.(peşin 2300 tl pazarlıkla ne yaparsan artık) Piyasa bu üç silahşörden daha bombastik bisiklet yoktur. Gerisi tırı vırı hikayedir.

Specialized sirrus,merida 1-2,giant escape 0-1-2...bunların hepsi işinizi görücektir.tercih işini uzatırsanız kararsızlık büyür yalnız:)

@edin

Haklısınız yarın arayacağım.

@mehmetsunu
Inceleyeceğim bu modeli de teşekkürler.

@oğuz çetinkaya

Metrix serisi ile SUB serisi arasında ne fark vardır biraz araştırayım, teşekkür ederim.

Son anda listeme bir de FOCUS PLANET 4.0 veya 5.0 girmiş bulunuyor... Scott Sub mı yoksa Focus mu? Bir fikriniz var mı? Çok teşekkürler.

uzun sürede sorun istemiyosanız cannondale trek scott.. focus da harika...

Geri