Scudo Sports

trek fx 7.1 hafif arazi icin uygun mudur ?

yilmaz kaynak

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Specialized
Herkese merhaba,
Ben istanbulda yasiyorum kisa turlarda ve sehir icinde kullanabilcegim , kamp alanlarinda rahatlikla beni idare edebilecek bisiklet ariyorum, trek fx 7.1 yada 7.2 turlar icin ideal bisiklet ama amortisor olmayisi beni tedirgin ediyor acikcasi.
Ornegin bi ormana kampa gittigimde yolun cogusu asfalt ama ormana girecegim elbet o arazi de trekler beni idare eder mi yoksa amortisorlu bir bisiklet mi almaliyim ? yada mtb olup turlara yatkin tavsiye edebileceginiz hangi bisikletler var butcem 1000-1200 yada tur bisikleti olup amortisor olan hangi bisikletler var yardimci olursaniz sevinirim :)

Scudo
Öncelikle Trek FX çok başarılı bir seri. Asfalt dışında da kullanılabilir ancak engebeli yerlerde rahatsız edebilir ve yıpranabilir. Bu durumda MTB almak da doğru değil çünkü asfalt ağırlıklı kullanacaksınız. Önerim, amörtisörlü bir hibrit bisiklet almanız. Aklıma ilk gelen Scott Sportster serisi. Bir de Merida'nın sağlam ve alımlı bir modeli var, 100v gibi bir şeydi.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
ya trek 7.3 alacam yada scott sportster 50 ama sportster 50 amortisor kitlenebiliyor mu onu anlayamadim.

Specialized'ın da hibritlerini görmüştüm.
(link)

Ama Scott Sportster tavsiye ederim bende.

seleden amortisor hic hos durmuyor. Scott sportster 50 de amortisor kitlenebilir mi ozelliklerini okudum ama anlayamadim :d

Weight 13.20 kg / 29.07 lbs

Frame Sportster Alloy 6061 Double butted Integrated Headtube Scott Urban Kit ready

Fork Suntour NEX 4110 V2, Suspension fork 1 1/8“, 700C 63mm travel

Headset Ritchey OE Logic Zero, semi integrated

Derailleur (Rear) Shimano Acera RD-M 360, 24 Speed

Derailleur (Front) Shimano FD-TX51, 31.8mm clamp

Shifters Shimano ST-EF 51 L / 8R, EZ-fire plus

Brake Levers Scott Comp

Brakes Scott Comp V-Brake

Crankset Shimano FC-M171, with Chainguard 48 x 38 x 28 T

BB-Set Shimano BB-UN 26 / 68-113mm

Handlebar Scott Sportster Oversize 31.8mm

H`stem Scott JD-ST58 A, Oversize 31,8mm

Pedals Wellgo C 127 S

Seatpost Scott, 31.6mm

Seat Scott Sportster

Hub (Front) Scott FM-21FQR

Hub (Rear) Shimano FH-RM 30

Chain KMC Z-7

Cassette Shimano CS-HG30- 8I, 11-32 T

Spokes stainless, 14G / 2mm

Rims Araya GP-710, 700C, 32H, black, CNC

Tires S207, 700x37C semi-slick

bi de amortisorun kitlenebilir olmamasi cok sorun yaratir mi scott sportster 40 da kitleniyor 50 de kitlenmiyor sanirim ama fiyat 190 euro oynuyor benim icin cok buyuk bir fark bu karar veremedim ne yapsam 40 mi 50 mi bilemedim : (

sportster 50 de maşa kilitlenmez, dediğin gibi 40 da kilitlenir,ayrıca maşa dışında jant farkıda var 50 de tek kat jant var,alabiliyorsanız 40 derim.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
190 euro fark var indirim yaparsa alicam yapmassa alamicam malesef

selamlar trek 7200 e de bir göz atın isterseniz :in:

su treklerin tasarimini yapan adami kovsalar eminim satislari patlicak birazcik guzel yapin ya hic mi zevk olmaz insanda , almicam trek vazgectim merida crossway TFS 100 V alacam son dusuncelerim bu yonde :D hergun degisiyor fikrim ama olcusu bana uygun olani varsa alacam merida yi yani herhalde galiba kesin alacam ya tamam bitti bu is :D

@yilmaz kaynak
hayırlı olsun kardeş. inşallah uygun ölçü bulur da merida alırsın.

Geri