Scudo Sports

Trek 800 Antelope yenileme

Candeniz ÖZCAN

Aktif Üye
Tepki
76
Bisiklet
Trek
Merhaba sevgili forumdaşlar bir süre önce bir arkadaşım bu bisikleti bana hediye etmişti.Kendisine de yolda tanıştığı ve İstanbulda evinde misafir ettiği iki İngiliz turcu bu ve bir başka bisikleti artık bisikletle seyahat etmek istemedikleri için hediye etmişler.Boyası ve üzerindeki parçaların çoğu artık kondisyon olarak yorgun ve kullanılamaz haldeydi ben de kendimce bir miktar kullanılabilir hale getirmeye çalıştım...195765195766195767
Bu haldeyken boyasını söküp bir süre o şekilde kullanmıştım.Aslında bir miktar paslandırıp o halde kullanmak istiyordum yalnız paslanmayı durduramadım.Pasın istediğim kıvama geldiğinde üzerine sprey vernik uygulayarak belki durdururum düşüncesi gelmiş olsada çeliğe temas eden allta kalan pas kadroya zarar verir mi vermez mi? emin olamadığım için bu fikirden de vaz geçip boyatma yoluna gittim.Aşşağıda boyasız halini görüyorsunuz
195768
Yukarıda söylediğim gibi bu halinden sonra paslanmayı durduramadığım için tüm pası temizleyip elektro statik toz boya atölyesinin yolunu tuttum:
195769
Boyadan sonraki hali:
195770
Bu rengi karteladan seçip şansımıza ne çıkacağını bekledik çünkü kartelada gördüğümüzden bir miktar daha açık renkte olacağını söylemişti arkadaşım ama çıkan sonuç beni çok mutlu etti.Hemen bir yeni bir aynakol siparişi ile aynakolu değiştirdim.Deore aynakol ve orta aktarıcı ile yola devam edeceğiz artık sevgili Trekciğimle eski bisikletimde kullandığım Brooks B17 yi de bu arkadaşa aktarmıştım zaten.Ruble-no name ön ve arka bagajıda kullanmaya devam edeceğim gidon ve fren kollarını değiştirdim yalnız fren kollarının montajını henüz yapmadım.Yeni ön göbek aldım yalnız henüz montajı yapılmadı zamanla maddi ve manevi imkanlar doğrultusunda üzerindeki çalışmalarım devam edecektir.195771

Yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat etmediğim için kusura bakmayın :)

Scudo
Alet harikaymis, hasharika olmus masaAllah .
Kalin lastik,dropbar ilginc dursada cezbedici bir karisim. Toz boyayi sormasi ayip kaça yaptilar hocam ?

@mariokaldato
Arkadaşımın atölyesi olduğu için para almadılar zaten çok az bir miktar boya kullanılıyormuş ne kadar ısrar etsem de almadı bir yemek ısmarlayarak ödedim :)

Kalın lastik dropbar önceleri bu kombin benim de hiç hoşuma gitmiyordu sonradan araştırdım neden uzun turcular drop bar kullanıyor diye...artık hepimizin bildiği gibi farklı tutuş pozisyonu vs.rahatlığın tadına bende bakınca vazgeçmek istemedim.Kelebek gidona geçiş yapmış olsaydım fren ve vites kolları 31.8 gidon için yeni gidon boğazı değişmesi bana biraz fazla maliyetli olacağı için dropta kalmayı tercih ettim iyi de ettim diye düşünüyorum.

@Candeniz ÖZCAN
Valla super. Toz boya aslinda en guzel tutan dayanikli boya cesidi olsada sanayi tipi yapildigindan firmalar kapris yapabiliyorlar tek kadro boyası icin. Tanidik candir her zaman. Renk o kadar guzel olmuş ki , tam ruhuna uygun bi kafa yaşatmis. Tavsiyem neon sari renkte marka etiketleri yaptirip onlarida yapistirip bir zitlik olusturmaniz olabilir. Şu bizim bildigimiz şantiye yelekleri rengi gbi yada bisikletcilerin giydigi parlak sari yeleklerin rengini diyorum.

Çok ama çok güzel bi kadro bulmuşsun, zevkinede hayran kaldım çok güzel bi bisiklet olmuş şimdiden bir ihtiyacın olursa haber et çözelim hep beraber akıl akıkdan üstündür, sık sık fotoğraf paylaş bizi bu güzellikten mahrum etme merakla bekliyorum ..

@mariokaldato
Evet resim öğretmeni bir arkadaşta aynısını tavsiye etti en yakın zamanda onlarıda tamamlayacağım.Arkadaşımın atölyesi olduğunu bilmediğim zamanlar çok araştırma yaptım kimse boyamak istemedi bisikleti zannettim ki günler süren bir işlem.Alakası yokmuş total 3 dk.boya püskürttü ve belki 20-25 dk fırında kaldı tüm işlem bu kadar.

@Gökay Akçay
Çok teşekkürler piyasada bir tek bu arkadaşa göre çamurluk bulamadım 26 jant siyah tur çamurluğu bakıyorum satan bildiginiz biri veya bir yer varsa söylerseniz sevinirim.Bir de daha uzun bir gidon boğazı istiyorum bu biraz kısa kalıyor fazla yatmam gerekiyor bir miktar daha dik hale getirmem lazım kendimi günlük gezide sorun yok ama uzun sayılabilecek turlarımda (50-60km arası)yoruyor biraz.

Yabanci bi forumda herifler vintage bir ingiliz 26 jant mtb kadrosunu dirtdrop diye adlandirdiklari bi dönüşüme sokmuslardi. Senin makina da bu tip bir modifiyeye uygun oldugundan guzel durmus sanirim.
stanforth-kibo-dirt-drop-16-720x480.jpg

Senin aleti arastirdim goggle dayidan . Bi forumdaki yorum dikkatimi çekti. Tarzan cevirisi oluyor , ayri konu.
Screenshot_2019-04-19-00-58-58.png

Son düzenleme:
@mariokaldato
Bu tarz abileri takip ediyorum çok güzel çok estetik işler yapıyorlar...Bizdeki imkanlar gerek malzeme gerek bulduğun malzemeye maddi anlamda ulaşabilme biraz sıkıntılı süreçler olduğu için yavaş yavaş toparlamaya devam ediyorum gerçi benim için pedala basınca gittikten frene basınca durduktan sonra çokta bir önemi yok :)Bu kadro Trek antelope 800 mtb olarak geçiyor 90 lar başından bir üretim ambleminden bulmuştum hatta sanırım 94 tü ama tam emin değilim

@Candeniz ÖZCAN
Neredeyse tüm 28 jant çamurluklar senin bisiklete olacaktır sadece bağlantı demirlerini pense ile kesip kısaltman lazım zaten bisiklet 28 olsa bile o demirler ne olur ne olmaz diye uzun yapılır benim bisikletin fotoğraflarına bak ben o çamurlukları letgodan 20 liraya alıp demirlerini kestim

Ama istersen 26 çamurluk diye satılan bir çok model n11 com da var bu linkteki çok dandik ama bakar bakmaz buldum
(link)

Son düzenleme:
Evet kendisi bir fotoğraf makinası çantası ???

• Beğen
Tepkiler: Candeniz ÖZCAN
@Candeniz ÖZCAN
Smdi anlamadim, sana daha kisa mi,yoksa daha uzun bir gidon bogazi mi lazim tam olarak? Gidonun bogaz çapi nedir acaba? Bende olmasi lazim uzunca bir yeni tip boğaz

@mariokaldato
Aslında yanlış soyledim daha yüksek bir boğaz lazım :) 25.4 bendeki 1 inç eski tip

@Candeniz ÖZCAN
Ama bogaz yeterince dik duruyor dostum, daha da yukarda olsun dersen ayarli gidon bogazi yada alternatif gidon yukseltici düşünebilirsin , fakat eski tip vidali furca sahip bogazlar icin gidon yukseltici var mi bilmiyorum dogrusu. Sirkecide bisiklet parçaları satan yerlerde her turlu tuhaf ve eski parca bulunabiliyor mus bi baktir bence oralara. Bende var eski tip iki tane bogaz , fakat yuksek değiller hemde yeni tip alin borularina uygun olarak kalin bogazlardan.

• Beğen
Tepkiler: Candeniz ÖZCAN
@mariokaldato
Tamamdır abi yarın işe giderken geçeceğim zaten sirkeci tarafına bir bakarım çok teşekkür ederim tavsiyeler için

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Abi bisikleti Çizi paketine mi çevirmeye çalışıyorsun?
ulker-cizi-kraker-70-gr__0983449627208568.jpg

Elinize sağlık, çok güzel gözüküyor. Ben de gravel / tur tipi bir bisiklet düşünüyorum. Bu tarz bir kadroyu nereden bulabilirim? Hurdacılara mı bakmak gerek?

@alicangul29
Sahibinden com u takip edebilirsin antikacılarda falan güzel kadrolar denk geliyor restorasyon işi çok hosuma gitti sürekli yeni bir kadro arayışında olduğum için her yere bakıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: ag249
Geri