Scudo Sports

trek 6500slr

Scudo
Normal bir alimünyum kadro. Kullanıyorum, esneme oranı güzel, kaynakları iyi, memnunum.

Trek 8000ler kadar sert değil; esnemezliği güzel, iki farklı modelini (2009 ve 2007) kullandım ikisinden de memnun kaldım. Normal derken; 6000 alaşımlı bir kadro; düşük markalardan iyi ancak bildiğimiz iyi markaların alüminyum kadrolarından pek de farklı değil.

Trek 4000 serisi ile 6000 serisinin kadrosu aynı alaşım , sadece 6000 serisinde biraz daha öne eğiliyorsunuz. Slr'nin r'si de oradan geliyor.

Pek bir şey yazmasa da ;
(link)
inceleyebilirsiniz. (6000 serisi Black modeli oluyor)

Sele kepçesiyle beraber 1700 gr.

6700 ise Trek'in "performance" sınıfına girişi temsil ediyor, yani amatör de olsa yarışçıya yönelik bir bisiklet. Burada SL yerine SLR (Superlight Race) teknolojisi kullanılmış. En büyük fark arkada çeki borusunu sele oturma borusuna bağlayan borunun tek boru olarak birleşmesi, ki fazladan sağlamlık sağlar ve boruların oval birleşim yerierindeki yükseltilmiş dayanıklılık. Ayni sekilde 2 defa dipciklemeden gecirilmis. Dolayısıya 6700 kadrosu bir nebze daha hafif ve daha sert ve strese dayanıklı. Bu yapısal fark.

Tasarım olarak tabii tenezzüh (gezinti) ve müsabaka (yarış) bisikletlerinin geometrisi de farklı olmalı, ki bu da çok önemli bir fark. 6700 71-73 derece açılara sahip. bu daha sportif, yarış ortamına daha uygun bir konum ve sürüş sağlıyor haliyle.

6500 ve 6700 aynıdır.

Kadro olarak farkli degil belki ancak 6500un Drivetrain`i Deore 6700`un ise SLX, bir de yanlis anlamadiysam 6700un jantlari tubeless`e uygun. Yani birinin M525 digeri M535. 500 TL civarinda fark vermeye deger mi sizce?

Bilmedigimden soruyorum. 2 gun icerisinde karar vermem lazim. Evet Turkiye`de fark daha fazla ancak yurtdisindan almak gibi bir imkanim ortaya cikti.

@VolkanÖzcan

@kalpe8

Yurtdisi derken eger Amerikan versiyonunu alacaksaniz, donanimi farkli olacaktir bilginiz olsun. ( hangisi olursa olsun 6500 veya 6700, Avrupa versiyonlari daha ust model parcalarla yuklenmis)

@kalpe8

6700'un on masasi ve freni de daha ustun, ayrica SSR jantlar da cok guzel gercekten. Aradaki yaklasik $ 300 farka deger bence.

Ingiltere`den getiriyorum. Sanirim

(link)

sitesinden bisikletleri karsilastirabilirsiniz. 1250 pound civari tutacak (eve kargo masrafini da koyuyorum. Daha az olursa 5-10 daha duserim). 2 veya 3 tane getirme hakkim var. Ilgilenen arkadas olursa konteynera koydurabilirim. Direk bisiklet dukkanindan alacagim.

Isin asli su dun buradan zamaninda turkiyeden gelirken getirdigim 6500um calindi. Kismet tam donusume geldi. Sali gunune kadar almam lazim.

6700 daha iyi derseniz farki verecegim acikcasi.

@Ozzgurr

Geri