Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

trek 6500 e rockshox tora takılır mı?

fulham

Forum Demirbaşı
Tepki
44
İsim
Mustafa
trek 6500 ün üzerindeki maşayı daha iyi yapabilir miyiz? rockshox tora takılabilir mi mesela?

Scudo
Maşa takılırken önemli olan, bisikletin açılarını bozmayacak bir maşanın takılmasıdır. Örneğin 203 mm yaylanma mesafesi olan bir Rock Shox BOXXER takarsanız bisikletinize, o bisiklet kullanılamaz bir hal alır. Garip olur :).
Sizin amortisörünüz, Manitou Axel'in 80 mm yaylanma mesafesine sahip olanı. Eğer alacağınız Tora, 130'luk bir amortisör ise (öyle olan modeli de var o yüzden söylüyorum) ve U-Turn denen mesafe ayar sistemi yok ise, bayır tırmanışları ve günlük kullanım için biraz dezavantajlı olabilir. Ancak 100 mm'ye kadar takacağınız her amortisörü bisikletiniz de sorunsuz kullanabilirsiniz. 130 mm'lik olanlar da tabi ki takılabilir, ancak dediğim gibi bayırlarda, düz yolda biraz dezavantaj oluşturacaktır.
Örneğin benim amortisörüm Rock Shox Reba Race, 85-115 mm ayarlı. Arazide 100 mm'ye çıkartıp, tadını çıkarıyorum :). Günlük kullanımda ise 85 mm'de kullanıyorum. Fikir vermesi açısından, kendimden örnek vermek istedim :).

Buarada benim bildigim toranın hiçbir modelının satısı yok turkıyede.Sadece giant bisikletlerın uzerinde gordum.Birde cagrının drop offunda ki oda amortisoru sokulmus bir giant tan cıkarılıp satıldı...O yuzden bu aralar Rock Shox Tora bulabılmen zor olabılır hatta imkansız :D

halil arkadasım bu arada bende g.o.paşada oturuyom .Rock Shox Reba Race, 85-115 mm ayarlı bu seninki ama bu maşadan hicbiyerde yok yada satan biliyonmu. ben bunları buldum reba race .mi 85 mm psylo mu 85.125 mm mi bu model yaglı havalıya göre dez avantası varmı .ve sen memnunmusun rabe raceden?

Ben Reba'mdan (maşallah diyim siz de diyin :)) çok memnunum. Ancak Türkiye'de ne yazık ki bulamassın. 2005 model Reba Türkiye'ye sanırım 2-3 tane falan geldi. Onların da akibeti belli değil :). Ben bisiklet üzerinde Almanya'dan satın aldım. Bir de bir arkadaşım kendisi Amerika'dan getirdi. O kadar...
Hangisi daha iyi soruna, diğer konuda cevap verdim oradan öğrenebilirsin ;).

Bu arada Kadıköy de arada bir sokakta bir bisikletçi var...
Küçücük bir dükkan...İçeride birtane XC4000 asılı duruyor...
Aşağıda ise bir kaç maşa duruyor...
Birtaneside REBA...Tam hatırlamıyorum Reba'nın hangi modeliydi ama gidip bakarım bu ara...:)

muhtemelen reba sl dir onlar...kronlar reba sl ile satılıyor çünkü

Yok çağrı bu üstünde değil o yüzden merak ettim gidip bakacağım...;)

@ErkaL

Erkal kusura bakma mudahale edıyorum ama soylemem gerek.Aradıgınız bu amortısorun satısı www.jensonusa.com yapılmakta hatta turkıyede adını bıle duymadıgınız her turlu yedek parca vb. var bı bakın derım.Sadece tavsıye:D Bızım ugrak yerımız dıyebılırım

Geri