Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 6500 disc LX mi? Scott 60 mi?

rocco

Üye
Tepki
0
Merhaba,
Scott 60 ve özel yapım Trek 6500 disc LX arasında karar veremiyorum. Titiz ve beklentileri yüksek biriyim. Daha yüksek bütçelere de çıkmak istemiyorum. Bu işten anlayan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Trek 6500 disc LX
2006 Trek 6500 Disc Kadro (19,5")
Tam takım Deore LX Disc- (Hidrolik disk-Dual Control Shifters)
Rock Shox Psylo amortisör ( U-Turn, 80-125 mm ayarlı, gidondan kilitlemeli)
Bontrager gidon, boğaz, sele, sele borusu.
Bontrager Jones dış lastikler
Rigida Grizzly jantlar, siyah jant telleri

Scott 60
Kadro : Scott Alloy 7005 DB hydrafrom monocoque TT integrated headtube
Maşa : Rock Shox Tora 318 Coil Spring / Motion Control 80 mm / Lockout / reb. Adj.
Arka Vites : Shimano XT 27 Speed RD-M-751
Ön Vites : Shimano Deore 510
Vites Kolları : Shimano Deore 530 Dual-Control
Fren Kolları : Shimano Deore 530
Fren : Avid single digit 3 70mm steel cart. Pads
Zincir : Shimano CN-HG53
Ayna Kol : Shimano FC-M 460 hollowtech 22x32x44 T
Orta Mil : Shimano UN 26
Pedal : Shimano PD-M505 Clipless pedal
Jantlar : Alex DM-18 32H Black / CNC sidewalls
Lastikler : Scott OXYD 26 x 2.0 27TPI Wire Bead
Furş : Ritchey semi inter. OE
Sele Borusu : Scott Team
Sele : Scott Racing
Arka Hazne : Shimano 475 Disc / 32H
Ön Hazne : Scott Disc Comp
Ağırlık : 12,5 kg
Gidon : Scott X-Rod 580 mm
Gidon Boğazı : Scott Comp 1-1/8"" / 6° rise
Jant Telleri : DT Swiss Champion Black
Dişli : Shimano HG50-9 11-32 T

Scudo
kadro kalıtesı olarak ben scott scale 60 ı tercih ederdım acıkcası uzerindekı kompenant olarakta baya uygun bir bisiklet scott scale 60.Tora maşa da saglam bir amortisor.deore vites koluda lx le aynı sekılde calısıyor...

eğer imkanınız varsa gidin görün hangisini geometrisi ile rahat ederseniz, hangisi size cazip gelirse onu alın...
birde trek disk frenli scott v frenli bu hangi tip fren kullanmak istediğinizin de önemli.

pyslo kullandığım sevidiğim bir maşa eski model olmasına rağmen toradan daha fazla özelliği olan bir amortisör..

Fren ve amortisörde Trek öne geçiyor ama diğer özelliklerde Scale 60.
Muhtemelen o frenleri ve amortisörü de sıklıkla eksiğini hissedecek kadar kullanmayacaksınız,
bu yüzden Scale 60.

bende kadro olarak scott diyorum ilerde istediğin gibi değişiklik yapabilirsin üstünde

eğer scott aldıktan sonra ilerde üzerinde değişiklikler yaparsan scott tercih et derim.ama aldıktan sonra pek değişiklik yapmazsan donanımları trekin çok iyi.bence ikisinide bir görüp en son olarak karar ver derim

ben scott scale 60 kullanıyorum öncelikle kadro olarak süper üzerindekilerde fena degil ileride degiştirme imkanın var ama güzle bir makina sonuçta tavsiye ederim

Bütün arkadaşlara ilgi ve yardımları için teşekkür ederim. Arazide ve çamurda pek kullanmayı düşünmediğim için disk frene pek ihtiyaç duyacağımı zannetmiyorum. Scott'un gelişmeye açık bir kadro olmasından dolayı Scott 60 almaya karar verdim.

Ben olsam trek 6500 disc Lx i tercih ederdim.tabi bunu söylerken fiyatlarının aynı olduğunu düşünüyorum eğer scott 60, 200 Eu daha ucuzsa oda olabilir ama zannetmiyorum.

ben de scott scale 60 tercih ederdim nedenleri ise kadro kalitesinin daha iyi olması ve trek in kadro boyunun 19,5 inch olması çünkü bu kadro boyunun yaklaşık 1.90 boyunda biri için ideal(gerçı sizin boyunuzun kaç cm. olduğunu bilmiyorum ama bu boydan kısa kişilere pek uymaz diye düşünüyorum)bence doğru seçim.

@roccom

çok güzel bir tercih yapmışsın pişman olmuyacagına emin olabilirsin :)

Geri