Scudo Sports

TREK- 4500 Alivio Set Yardımı

Ali Rıza Fırat

Aktif Üye
Tepki
446
Arkadaşlar Merhaba,

Resimdeki bisiklet 2010 Model TREK 4500 D Modeli. Biraz Modifiyeli bir bisiklet.

Sormak istediğim ve Yardımınıza İhtiyaç Duyduğum Konu ise ; Bisiklet kız arkadaşımın ve beraber kullanırken genelde çok fazla vites değiştirmiyordu. Yani örneğin göbekteki vitesi değiştir dediğimde yapamıyordu. Bende sürekli ona uygun vites kullanımı için söyleniyordum. Geçenlede bir işim oldu ve 7 - 8 Km kullanmak zorunda kaldım ve gördüm ki Alivio vites kolları rezil çalışıyor. Çok sert ve hantal. Ben bile zor basıyorum o kollara. Sonuç olarak sizce ne yapmam gerekiyor. Acaba deore vites kolları ve ön arka deore vites taksam çözülürmü, yoksa Deore XT takmam mı gerekir ? XT bu kadroya biraz fazla ve pahalı diye düşünüyorum.

Vites Kolları : Alivio
Arka Aktarıcı : Deore
Ön Aktarıcı : Alivio

(link)

Scudo
merhabalar hocam benim bisikletlerde slx ve alivio var ikisinin arasında tabiki fark var ama daha çok dağda ki vites değişiminde fark ediyor. size tavsiyem kabloları ve telleri değiştirmeniz ve güzelce yağlamanız gerekir emin olun çok fark edecektir. kabloları ve telleri eskimiş bir bisiklete xtr de taksanız sonuçtan memnun olmayacaksınız. içi spiralli ve kayganlaştırıcı kapsüllü olanları tercih edin. Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Beğen
Tepkiler: Ali Rıza Fırat
Mustafa gerekenleri söylemiş aynen katılıyorum.vites kollarındaki seviye farkı arazide hissedilir ama düz yolda o kadar fark etmez.Söylediğiniz gibi çok sert ise kesinlikle vites kablo ve tellerinizde sorun var ya temizleyip yağlayın yada komple değiştirin.

• Beğen
Tepkiler: Ali Rıza Fırat
@Mustafa Volkan Koca

Teşekkür ediyorum, Dediğiniz gibi deneyip bir kez daha kullanacağım, Sonrada bir test ederim. Eğer hala sert ise deore takarım hepsini. XT ler çok ama çok yumuşak ama bu kadroya XT dediğim gibi biraz pahalı gelir diye düşünüyorum.

Geri