Scudo Sports

Trek 3500 modifiye edilebilirmi?

• Konuyu başlatan Sedat Şencan
  • Başlangıç tarihi
@mustafa şükrü yıldırım

gerçekten bileklerim falan baya ağrıyor, uzun süre binince parmaklarda uyuşma bile oluyor :)

Scudo
@Sedat Şencan

Evet 80mm. maşa kullanırken aynı sorun bendede oluyodu (size olması çok normal hem sabit, hem eğim daha fazla maşanızda), 100mm. maşaya geçince sorun ortadan kalktı, bilek uyuşmasındaki diğer bir etkende selenin öne doğru yamuk durması, selenin başı ve sonu yere tam paralel düz olmalıdır, tabii seleyi ileri yada geri almakta hem pedallara basmakta hemde bileklerdeki baskıda değişiklik yaratabilir.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
@mustafa şükrü yıldırım

Maşanın 80 mm. olduğunu nereden anladın?
Biraz araştırıp bakındım sağa sola, şu an sabit maşayla süspansiyonlulara göre baya bir kilo kazancım var onuda düşünmeye başladım. 100 mm.lik Mosso daha mı işe yarar olur diye kendi kendime fikir yürütüyorum.
Orta yollu amortisörlü bir maşanın gramajı nedir?

Sele ayarında ileri geri çok oynamalar yaptım ama bir türlü olaya vakıf olamadım sanırım. Bende kasmadım bıraktım en son ayarıyla :)
Ölçerek biçerek yapılmıyormu bu ayar?

@Sedat Şencan

Eski maşamın 80 mm olduğu bacak mesafesinden çok rahat anladım. Tabikide sabit maşa süspansiyonlu maşaya göre daha hafif olucaktır. Sanırım kafanız karışmış biraz 100 mm lik mosso maşa diye bir şey yok, mosso maşa sabit bir maşadır, bacak uzunluğu kısadır, tabikide 100 mm. esneme mesafeli süspansiyonların boyutlarında olan sabit maşalarda mevcut. Orta yollu bir amartisörün ağırlığı 2500-2200 gr. arası değişiyor. Sele ayarınıza gelince ortalamanızda fayda var, yanılmıyorsam geri aldığınızda güç artışı artmakta, ileriye aldığınızda daha seri (kadanslı) pedal çevirebilirsiniz.

Öncelikle sabit maşamı, yoksa yaylı maşamı istiyorsunuz öncelikle buna karar vermek lazım :) .

• Beğen
@mustafa şükrü yıldırım

Evet maşa konusu biraz bulanık:D

Sele ayarıma bu hafta sonu bir daha göz gezdireceğim. Büyük ihtimalle ortalamıştım ben onu ama bir daha bakmakta fayda var.

@Sedat Şencan

:) Süspansiyonlu maşa takarsanız rahat edersiniz benden söylemesi, düz yolda fazla bir hız düşüşü olmaz, dediğim gibi tek dez avantaj bayır çıkılmasında, inişlerdede rahat rahat güvenle inebilirsiniz, gece sürüşlerindede daha güvenli olucaktır, frenlemeye etkisinide unutmamak lazım. Sadece hafiflik ve rijitlikten bu kadar şey kaybediyorsunuz :). Tabikide tercihler yine sizin .

• Beğen
Geri