Giant'ın fiyatları rakiplerine göre çok iyi hatta. 2 ay önce tur bisikleti araştırırken görmüştüm; Tourney'li Trek FX 7.0 1335 lira yapıyorken, Acera'lı Giant Escape 2 1266 lira...
@Gökhan S.Gökhan bey Can bey ile konumuz ithal bisiklet fiyatları olduğu için bir şey yazmaya fikir alışverişinde bulunmaya çalışıyoruz yaftalamıyoruz gerçekleri gözler önüne seriyoruz elimizden geldiğince bizler konuşmazsak eleştirmezsek bu vergiler hep bizden alınacak ithal arabalarada 2 katı fiyata binmeye devam edeceğiz....
Örnek verecek olursak,sözde Sedona Türk malı ama,satışları dolar bazında olduğundan,bu sezon zarara uğradı,bunun nedeni ise,doların bir hayli yükselmesi,
hepimizin geliri belli,o nedenle ülkemiz pazarına hitap eden firmalar,bu sezon zarar etmedi..
evet ,çin malı demekki trek orada fabrika kurdu, abd den kaçıyor, abd firmaları nerede ucuz işçilik var, elektrik ucuz, vergi ucuz su ucuz ,sermayeyi kuruyor oraya,aynen taylant gibi..
Abi iste ben de onu diyorum. Eminim ithal urun satan saticilar en az bizim kadar sikayetcidir bu durumdan. Siz o bisikleti buradan 1500 liraya alsaydiniz satici ondan en fazla %15 kar edecekti. Neyse bu olay tamamen ayri bir konu. Gerekirse ayri bir baslik acilip devam edilir.
kur bazinda gercekten asiri ucuk fiyatlar cikiyor fakat trek gibi bir markayi bir kere alinca zaten donanim haricinde baska masrafiniz olmaz arkadaslar onuda belirtmek gerekir.
ortalama degerlere sahip bir bisikletci icin ideal bir kadrolu bisiklet alirsak kadro zaten omurluk olabileceginden ustunde sadece donanim oynamasi yaparak goturebilirsiniz.
yila vuruncada kullanimi aslinda pahali degil.
Evet bu sene neden böyle bir şey oldu bende anlamadım geçen sene ön amortisörlü 26" 7-8 model vardı ve Fuel EX serisinin tamamı 26" idi. Bu sene Fuel EX serisini 29 yapıp Super FLY serisi ile birleştirmişler.
Bisikletçim benim bisikletin kendisine geliş fiyatının 570 olduğunu,fabrikadan toplu alan tüccarların 400'e aldığını söyledi.Türkiye'de üretilen bir bisiklet nerden baksanız Fabrika ithalattan ve satıştan dolayı vergi veriyor,toplu alan tüccarlar+bisikletçi dükkanlarıda devreye girdiği zaman belkide bu bisikletin 100 200tlsi vergi.Salcano 2 sene önce benim bisikleti 570'e satıyordu,ben 2012'de 710 liraya almıştım taksitle.Aldığım yıla oranla dövizde öyle ahım şahım bir artış yoktu.
@Çağlayan
Valla Sedonanın Pazarlamacısı öyle demiyor,7000-8000 arası bisiklet sattık diyor.Hatta yaza kadar çoğu bisikletleri elden çıkarmışlar.Millet boşuna bayiden bayiye sormuyor Sedonaları.Hatta Haziran aylarında bir arkadaş aramıştı adamların elinde tur bisikleti kalmamış Mtb'lerde de bazı modeller kalmıştı.Ama 741 ve üzerini çok satıyorlarmış.
Bayilerin durumu farklı olabilir. Çünkü eski kurdan bisikletleri getirdikten sonra borçlarını yeni kurdan istiyorlarmış. Bu yüzden bayiler zarara giriyor.