Scudo Sports

Trek 1.1

Tepki
16
Arkadaşlar merhaba, trek 1.1 hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim; gerek kadro gerek ekipmanları olsun, yarış yapmayacak, şehiriçi ve dışı keyifli bir uzun yol sürüşü isteyen biri için uygun mudur?

Scudo
bence uygundur, fiyatı uygun, komponentleri zayıf ama ilerde eskidikçe yükseltilebilir. trek sonuçta verdiğiniz paranın karşılığını verir

• Beğen
Tepkiler: oguzhan koc
almak istediğiniz modelin (yılına da dikkat ederek) lingi olsa daha fazla öneri gelebilir.

• Beğen
2011 yılı link aşağıdadır, teşekkür ederim.

(link)

(link)

iyi bir incelemesi var. kullanıcılarda memnun görünüyor.

Aldılktan sonra bir-iki sene kullanacaksınız güzel ama bir kaç ay sonra sonra çatalı karbon yapayım, 2300 ya da sora setten 105 sete geçeyim derseniz jant göbekleri ile birlikte bisiklet kadar para tutar. Elinizde kalanlarda kolay satılmaz. Bunu dikkate almanız lazım

• Beğen
Bence diğer altenatifleri de incelemenizde fayda var diye düşünüyorum.Fiyatı uygun bir başlangıç modeli yol bisikleti alacaksanız aynı donanımla yarı fiyatından daha aşağı Sedona 601,Salcano xrs 800 ;1000 tl civarında Drag master ve Bianchi slr 200 başlangıç için aynı kalite olmasa da deneme olarak iş görecektir.Yok illa bu fiyatta kalite ve imajlı bir yol bisikleti alacaksanız 100-150 euro farkla soralı bir Specialized allez bence kozmetik olarak daha iyi bir alternatif olacaktır,inceleyin derim.Tabii ki bu iş biraz da gönül ve zevk işi sizin için en iyi seçim sizinkidisidir.Bizimkisi sadece farklı alternatiflerle bakış açınızı genişletmek ve alışveriş zevkini daha iyi yaşamak adına şahsi tavsiyelerdir.

Caner bey verdiğiniz inceleme linkinin yanısıra yorumunuz için teşekkürler. Linkteki yorum benim ihtiyaçlarımı karşılayacağı yönünde, benimde tam olarak istediğim kaliteli (trek kadrosunun ömür boyu arkasında ve tabii Metin bey'in bahsettiği imaj meselesi), yeri geldiğinde tura çıkabileceğim ve yükümü taşıyacak portbagajlarda iliştirebileceğim, yüksek kompenentli olmayan bir yol bisikleti. Zamanı geldiğinde kompenentleri değiştirmekten ziyade bisikleti elden çıkarmak çok daha mantıklı olur sanırım...

Metin Bey'e de ayrıca teşekkür ederim, tavsiyeleri yerinde ve değerli fakat görece kaliteli bir kadro ile başlamak sanırım tercihim olacak.

not: sedona, salcano yahut diğer muadil bisikletlerin kalitelerine dil uzatmam mümkün değil fakat bir ilk kullanıcı olarak maalesef biraz isme takılıyorum...

Alternatif olarak Corratec tavsiye ederim..Biraz daha pahalidir ama ben cok memnunum..

• Beğen
Trek 1.1 full aluminyum kadro ve aluminyum bir maşaya sahip eğer imkan varsa az bir fark ile 1.2 alabilirsiniz ki oda aynı kadro fakat carbon maşaya sahip.

1.1 ile hergün 80 km 40 git 40 gel yapan evden işe kullanan bir tanıdığım var kendisi cok memnun onuda belirteyim dedim

ayrıca bence verdiğiniz parayı sonuna kadar hak edicek bir marka ve bisiklettir

• Beğen
Yıllarsonra konuyu gündeme taşımış oluyorum fakat işi bilenlerin fikrine ihtiyacım var. Daha önce sedona 410 kullanıyordum. Şimdi ikinci el bir Trek 1.1 Alfha buldum. Sora setli karbon maşa. İzmiri bilenler Balçova’da ( Agora karşısında ) oturuyorum. Okulum Urla Kalabak’ta (sahil tarafı). Uygun günlerimde işe bisikletle gidip gelmek istiyorum. Güzergah genelde sahile yakın düz yol. Bu bisiklet işimi görür mü?
Başka şehirde yine sora setli Scott buldum ikisi arasındayım ama başka şehirden o bisikleti alamıyorum. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım.

Yıllarsonra konuyu gündeme taşımış oluyorum fakat işi bilenlerin fikrine ihtiyacım var. Daha önce sedona 410 kullanıyordum. Şimdi ikinci el bir Trek 1.1 Alfha buldum. Sora setli karbon maşa. İzmiri bilenler Balçova’da ( Agora karşısında ) oturuyorum. Okulum Urla Kalabak’ta (sahil tarafı). Uygun günlerimde işe bisikletle gidip gelmek istiyorum. Güzergah genelde sahile yakın düz yol. Bu bisiklet işimi görür mü?
Başka şehirde yine sora setli Scott buldum ikisi arasındayım ama başka şehirden o bisikleti alamıyorum. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım.
Merhabalar Umut Bey,

Kendimi işi bilen biri olarak görmesem de aklımdakileri yazmak isterim. Ancak öncelikle bir kaç şey sormak isterim. Sedona 410'da sizi tatmin etmeyen veya değişikliğe iten şey tam olarak ne oldu ve daha önce yol bisikleti tecrübeniz oldu mu. Bunun yanıtına göre belki doğru cevabı bulmak daha kolay olabilir. Bahsetmiş olduğunuz düz rota üzerinde elbette yol bisikleti ile çok daha akıcı bir sürüş elde edebilirsiniz, ancak bunun yanında işe giderken taşıyacağınız çanta ile birlikte yol bisikletinin sürüş pozisyonu daha rahatsız edici olacaktır bence. Eğer ki bu sizi rahatsız etmeyecek ise (beni etse bile bir çok kullanıcı bu şekilde rahatsız olmadan sürüş yapıyor) işinizi rahatlıkla görür bence. Yaklaşık 1,5-2 kilo daha hafif bir bisiklete geçiş yapmış olursunuz.

Sedonadan gayet memnundum. Ama nedense yol bisikleti kullanıcısı olmak istedim. Gözüme hep daha estetik ve akıcı geliyor. Daha önce hiç tecrübe etmedim. Ayrıca işe eşya taşımam gerekmiyor. Ev okul arası 25km.
Scott ve Giant markalarını çok beğeniyorum. Ama yaşadığım şehirde bütçeme uygun bulamadım. Almak için pek acele etmiyorum gerçi.
Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Geri