Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@trainspotting35
Dünyadaki en zor vize de "yengen vizesi"..schengen vizesi ile karıştırmamak lazım... :koptum:

Scudo
@Basar Giderim
Biz o kadar açılamıyoruz, bir de kaybolma korkusu var tabii... :D?:)

Benim gibi izin sorunu olan ve tamamına gücü yemeyenler için, yarısına katılma şansımız var mı? Ne bileyim, ben de dahil olayım ama tamamına değil yapamam o kadar yol.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Şeffaf
"yapamam" diye başlarsanız, evet yapamazsınız... :)Eğer sadece bitirmek için, normal bir tempoyla sürerim ve en azından bitiririm düşüncesiyle başlarsanız, o zaman yapabilirsiniz. Dört ayımız var, belli bir düzende antrenman yapma şansınız varsa bu süre yeterli gelebilir. Yardımcı olurum. Belli sürüş zamanları ve uygun molalar vererek günlük 200 km çevirebilirsiniz. Antrenmana vaktiniz varsa başarabilirsiniz...:harika::harika::harika:

Yengen vize sorunu olanlara engin tecrübelerimle süper yengen vizesi aldirilir ????
Taktikler için hesap numaramı atıyorum
????????

@Süper Dede

Yapılırsa çok güzel olur, özellikle tşört için çok sevinirim. :hrkbuya:

Bir de B'twin Riverside 100 linkindeki bu bisikletle, bu yol yapılabilir mi sizce? :p

Son düzenleme:
@Taze Fasulye
Birçok şeyi için şaşıracaksınız. Her şeyi burada paylaşmıyoruz yarışa kesin katılanlar birçok şeyi biliyor. Katılmayanlar da yarıştan sonra her şeyi görecek.
Evet daha önce bir organizasyon yapmadım ancak daha önce bir çok kurumsal firmanın medya yönetimini yaptım nelerin bize arttı getireceğini çok iyi biliyorum inanın bana yarışçı sayısını artırmak isteseydik çok daha fazla insana ulaştırdık. Ancak biz ilk yarışmamız olması sebebiyle yarışçı kazanmak için özel çaba sarf etmedik Bir daha ki seneye katılımın kat ve kat olacağından eminiz.

Bu mesafeler ile bisiklet gidilir mi Evet çok rahat gidilir ancak bir eşik var bu esigi aşmanz gerekiyor bu eşiği astığınız zaman kendinizi o zaman tanımış olacaksınız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Basar Giderim

Katılım için koşullarım elverişli olmadığından yarışa katılamıyorum. Bu nedenle; @trainspotting35 'in dediği gibi, katılamayanların da satın alabilmeleri için tşört vb. ürünler olursa, satın alabileceğimi söylemek istedim. Bunun dışında; bu bisikletle bu yol yapılabilir mi, sorusundaki bu bisikletten kastım B'twin Riverside 100 linkindeki bisikletim. Kayıt süresinin uzatılması nedeniyle, böyle bir şey sorma cesareti buldum. Organizasyonda emeği geçen herkesin şimdiden ellerine sağlık. Organizasyonu merakla bekleyen, heyecanlı ve amatör bir bisiklet kullanıcısıyım. Yanlış bir yorum yaptıysam, affola.

Son düzenleme:
@Taze Fasulye Bisikletten soğutur açıkçası 2.el bu fiyatlara Yol bisikleti almanı tavsiye ederim 1000tlye hiç fena olmayacak bisikletler mevcut. Ya da klasiklere yelken açabilirsin. Diyeceğim şu hibritle uzun yol düşünülemez olduğu btwinin bu bisiklet için dediklerini ve yorumları örnek alarak.
Özelliği
"Hibrit bisiklet sürmeye tutkuyla bağlı olan ekibimiz bu hibrit bisikleti ılıman havalarda, düzenli olarak, 5 - 20 km'lik gezintileriniz için tasarladı."
Yorumlardan bazıları
"alalı hemen hemen 2 ay felan oldu çok zorlarsanız zincir atıyor onun haricinde 14 yıldır bisiklet kulanıyorum en iyiler arasında diyebilirım "
"Hep zincir attığı için yanımda eldiven taşımak zorunda kalıyorum onun dışında ürün gayet güzel"
"kullanalı 2 hafta oluyor, ilk kullandığımdan beri zincir çıkıyor, buda oldukça rahatsızlık verici, ve tekrar takmak sıkıntı birde arka kırmızı stop lambası bozuldu, bunun haricinde yeni başlayanlar için tercih edilebilir"
Son olarak hibrit sonuç olarak ne dağ bisikleti gibi yükseklere çıkmak içindir, ne de düz yolda hızlı gidebilsin diye değildir..."

@JusTiMe

Ben bu bisikleti bir yıldır kullanıyorum, eklediğim linkte bisikletten bahsetmiştim. Bu arada ben aldığımda bisikletin fiyatı 500 TL'ydi. Geçtiğimiz yaz bu bisikletle bi yola çıkmıştım, o yolu düşündüm, sonra bu yola da çıkılabilir mi acaba dedim, o kadar. Uzun yol yarışlarına ilgi duyuyorum. Bu yarışa da katılmayı istiyordum; fakat dediğim gibi koşullar elverişli değil, en başta da bisiklet gördüğünüz gibi...

Konu yarış dışına çıkmasın, bildirim alanlar rahatsız olmasınlar. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. :)

@Taze Fasulye

Riverside 100 ile o yol yapılabilir tabi, neden yapılmasın. Tabi rubleyi yokuşa daha uygun birşeyle değiştirirsen, bir de daha hızlı lastikler takarsan çok daha kolay yapılır.

Ayrıca bu etkinliğe özel bisiklet şapkası yapılırsa anında alırım, o klasik tipte şapkalara ciddi zaafım var. Yetkililere duyurulur. :D

@Taze Fasulye
Yorumlarınız yanlış değil bende tüm sorulara cevaben yazmış oldum arada seni yaktiysam kusura bakmayın. Velhasıl ürünlerle ilgili benzer dusuncelerimiz var ancak yarışın bitiminden sonra paylaşmayı uygun görüyoruz.
Yarışmacı arkadaşların bir özelliği olmalı. Bu ürünlerin aynısı olmamalı diye düşünüyorum.

@Ali Kılıç 35.5 abi fixie ile katılacağını açıkladıktan sonra her türlü bisiklet ile yol yapılabilir diye düşünüyorum. Burada kişinin kondisyonu ve günlük kaç km yapacağının büyük önemi var. Sonuçta en kısa yol kaçtı 2000 küsur kilometreydi. Bu sene katılamasam da tişört, buff yada şapka ile destek çıkabilirim. Seneye 14 günlük yıllık iznin dedikleri gibi 10 günün aynı gün verirlerse (pek güvenmiyorum) katılmayı düşünüyorum. Öteki türlü bu sene ruhen oradayız.

@Taze Fasulye
kesinlikle yanlış yapılan bir şey yok. Tamamen yanlış anlaşılma var... :)Yarışa katılmak istiyorsanız yol ya da şehir bisikleti uygun olur.Kondisyon problem değil. Doğru bir antrenmanla 3-4 ayda yarışı bitirebilecek pozisyona gelebilirsiniz. Bu konuda yardımcı olabilirim...:)

Bu yol şehir bisikleti ile de rahatlıkla yapılabilir.
Yol bisikleti ile yaptığım 100 kmlik yolu şehir bisikleti ile denemiştim.Küçük bir karşılaştırma yapacak olursam;

BİSİKLETLER

Scott Speedster 20 yol bisikleti

*Endurance kadro
* 50-34 aynakol 11-32 ruble (Yokuş çıkmaya çok ideal)
*Fabrikasyon olarak 9,40 kg
*700x25 yol lastikleri
*Kumpas fren

Avantajları:
-Lastikleri ve jantları daha akıcı
-Hafif
-Aerodinamik
-Daha dengeli

Merida Crossway 300 Şehir bisikleti

*Kilitli maşalı hybrid kadro
*48-36-26 aynakol ve 11-34 ruble(Yokuş için ideal)
*Fabrikasyon 13.04 kg
*700x35 kanallı lastik
*Hidrolik disk fren

Avantajları
-Hidrolik disk olmasından dolayı inişlerde ve ıslakta güven veriyor
-Lastikleri yol titreşimini iyi absorbe ediyor
190641

190642

YOL:

Toplam 100 km. Bu mesafenin yaklaşık 25 kilometresi orta yoğunlukta şehir trafiği
Geri kalan 75 km 'nin yaklaşık 30 kmsi yayası bol bisiklet yolu.:acpsnr:
Sahil kenarı olduğu için yolun büyük çoğunluğu dümdüz.Sadece 7-8 kmlik bir yokuş var.En dik yokuşumuz Meşhur Varyant

190644

BİSİKLETÇİ

Yani ben
Mutlu şişman bir adam
*1.70 boy
*82 kg
*Vasat kondisyona sahip bir binici

DERECELER

Yol bisikleti ile
-Toplam yol: 100 km
-Pedallama süresi:4 sa 15 dakika
-Dinlenme süresi: 30 dakika
-Toplam süre: 4 sa 45 da
-Ortalama hız:23,5 km/sa

Şehir bisikleti ile
-100 km
-4 sa 50 dakika
-30 dakika
-5 sa 20 dakika
-20,7 km /sa

YORUM

Ben bu yarışta 100 km kadar sabah,100 km kadar da öğleden sonra yol almayı planlıyorum.Bu denememde yapmış olduğum yol her ne kadar yarış ortamını simule etmese de ufak bir fikir verebilir.Yol bisikleti ile dinlenme dahil 4 saat 45 dakikada aldığım yolu ,şehir bisikleti ile sadece 35 dakika kaybederek 5 saat 20 dakikada aldım .Yani kaybettiğim süre sadece 35 dakika,200 km de ise yani bir günde yaklaşık 1 saat.Şehir bisikletinin sele rahatlığını ve geniş lastiklerinin yurdumuzun bezeme yollarının titreşimini emdiğini de düşündüğümüzde bu aradaki 1 saat fark tolere edilebilir.

Karşılaştırmada asıl elimizde eksik olan veri nabız değerlerim.Nabız değerlerimin yol bisikleti ile daha dengeli çıkabileceğini tahmin ediyorum.Bu da yorgunluk ve harcanan efor bakımından önemli.

Bir de her iki bisikletim de yokuş çıkma açısından ideal dişli oranlarına sahip olsa da yol bisikleti ile daha rahat yokuş çıkabildiğimi söyleyebilirim.Yokuşların fazlaca olduğu güzergahlarda yol ve şehir bisikleti arasındaki fark açılacaktır.

Yol bisikletinin aerodinamik özelliğinin iyi olması nedeniyle uzun düzlüklerin olduğu rüzgara açık alanlarda da yol bisikleti daha az yorulmamıza neden olacaktır.

Ayrıca daha yolun henüz başında olduğum için performans değerlerim pek iç açıcı değil.Günler ilerledikçe her iki bisiklet ile de 100 km de en az 30-35 dakika daha gelişmeyi planlıyorum.Yol bisikleti ile 5-10 dakika extradan bir kazanım daha elde edilebilir düşüncesindeyim.

Sonuç olarak diyebilirim ki şehir bisikleti ile de bu yarış rahatlıkla bitirilebilir.Ancak yol bisikletinin hem potansiyeli daha fazla ,hem de daha hızlı.

Son düzenleme:
Yürüyerek birde arkasında karavan misali beline bağlanmış tekerlekli bagajla bu kilometrelerin çok daha fazlasını yapan birçok kişi var. Kurallar da hangi bisikletin katılıp hangi bisikletin katılamayacağı konusunda oldukça net ki sıralama beklentisi olamyan birinin istediği bir araçla bu sürece eşlik etmesine de kimse karışmayacaktır. (Burdan kasıt bi çift ben yarışa kabul edilmesem bile tandemle sürece eşlik edeceğim dese mümtaz abi kovalamayacaktır kanımca :)
Yanlış hatırlamıyorsam selesine poşet sarılmış bir bisan hizmet bisikletiyle egeden karadenize askerdeki torununu ziyarete giden bi amca vardı. Sonrasında da umre yapacağını söylemişti.
Kısaca böyle bir yarışı kurallar dahilindeki her türlü bisiklet, yeterli azimle sağlığı da elverişliyse kondisyonsuz dahi bitirilebileceğini düşünüyorum.
Maksat derece ise bu maksadı olanlar zaten hangi bisikletin ne kadar avantajlı olduğunu gayet iyi biliyordur.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri