2016 TCR'ye katılan birinin yarış öncesi ve sonrasını içeren harcama listesini aldım, Trans Anatolia yarışına uyarlamaya çalıştım.
Umarım ilginizi çeker
Aşağıda yazılanlar daha önce TRC'ye katılan bir yarışmacının harcama özeti;
1-Seyahat masrafları (evden yarışın başlangıç noktasına ve bitişinden eve dönüş masrafı)
2-Kayıt masrafları (kayıt, sigorta, sağlık sertifikası ve vize)
3-Konaklama (yarışın başlangıcına erken gitmeden dolayı bir gece konaklama, yarış bitiminden sonraki etkinlikte üç gece konaklama ve yarış süresinde altı gece otelde konaklama)
4-Beslenme (yarış süresince yolda market ve benzinliklerde yapılan masraflar)
5-Ekipman maliyetleri (aksesuarlar, giysiler, uyku malzemeleri, bisiklet yedek parçaları, telefon masrafları vs)
6-Yarışa hazırlık gezileri (yarışın şartlarına hazırlanmak için değişik zamanlarda yaptığı üç sürüşün masrafları)
Seyahat: 450
Konaklama: 420
Beslenme: 500
Ekipman: 500
Hazırlık sürüşleri: 330
TOPLAM: 2.590 Euro 15.850 TL
Eleman bu miktarın biraz kısılarak 1.400 Euro seviyesine çekilebileceğinden bahsetmiş.
Olmazsa olmaz seyahat ve kayıt masrafı onlar da 840 Euro'dan az değil 5.140 TL
Bu yazılanlar İngiliz vatandaşının TRC masraf ayrıntısı.
Bizim konumuz ise TRANS ANATOLIA
Bizim ülkemizde düzenlenmesi planlanan bir yarış için masraf listesinin başında 300 TL kayıt ücreti var.
Diğer masraflar belli değil.
Seyahat: kişiden kişiye değişecek. Benim takribi masrafım 250-350 TL civarı olacaktır.
Konaklama: otel konaklaması düşünmüyorum. Çok gerekirse belki bir ihtimal kalabilirim. 300 TL her ihtimale karşılık yazalım.
Beslenme: günlük 50-100 TL arası olacağını tahmin ediyorum. On gün sürse 500-1000 TL tutar.
Ekipman ve hazırlık çok daha fazla kişiye özel olacağından ayrıca hesaplanmalı.
Eğer bu yarışa katılırsam yaklaşık 1.500 TL civarında bir masraf olacağını tahmin ediyorum.
Ekipman ve hazırlık gezileri dahil edilmedi.
Benim bilhassa iç/dış lastik, aero bar, çanta, belki sele almam gerekecek yaklaşık 1.000 TL gibi masrafım olabilir.
Sonuç olarak eleman TCR masrafı 15.850 TL
Benim Trans Anatolia muhtemel masrafım 2.500 TL
Mukayese yapmaya değer mi, ne dersiniz?