Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@JusTiMe

Dert ettiğim vites oranı ya da arıza falan değil. Yüklü olarak o şartlarda kullanıldığında zarar görmesinden korkuyorum.

Scudo
@sercanbaltalı aynen öyle oldu :D
@volkan ismail 5-10kilodan kimseye 1 şey olmaz :D orijinalinde 700x25 lastik varmış daha büyük lastik tak olsun bitsin mümtaz abinin dediği lastikleri tak kafanda rahat eder cebinde :D

@JusTiMe
50x34 ve 12x36...

@yavz0r
Ağırlığını bilemiyorum ama güzel lastik...özceylan bisiklette... :)

@yavz0r
Ağırlığını bilemiyorum ama güzel lastik...özceylan bisiklette... :)

@Süper Dede
Bu ayin sonuna kesin kayitlar mi bitior mümtaz abi sen hazirana kadar suruyor saniyordum ?

Öğrenciyim finalde felan sıkintim olmassa ve kiş sivasta bittiginde kondisyon kazanabilirsem katilmayi düşünüyordum.
Bu ay sonuysa son kayit ona göre daha kesin kararlar vericem ?

@mmakif
Kayıtları ay sonu bitiriyoruz, ancak ödemesi şubat sonuna kadar opsiyonlu... :)

@Süper Dede
Geriye sadece 300 tllik odeme mi kaldi mümtaz abi o zaman tracker ucreti yoksa ?
Bi de yine 300 lük ödemeyi haziran basina kadar cayabilior muyuz :)

Cok dertli soruyor olabilirim kusuruma bakma abi ama ben de basindan beri takip edenlerdenim içimde bir şevk var marttan itibaren baslamayi dusunuyordum antremanlara.

Şimdiden teşekkür ederim ilgilenip usanmadan cevap verdiğiniz için.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@hamlet2006
Bu yarış abi-kardeş ve dost-arkadaş ortamında olacak inşallah. Birbirimizle değil, kendimizle yarışacağız. Bu güne kadar elde ettiğimiz deneyimlerimizi bu yarışmada ortaya koyacağız. Şahsen kürsü beklentim yok. Öncelikli hedefim zamanında Kemer'e ulaşabilmek. Ama bisiklet, kondisyon ve yaş itibariyle, ilk ona girebilirsem kendimi başarılı sayacağım. Tüm katılımcı arkadaşlarımın zamanında ve problemsiz olarak yarışmayı bitirmelerini diliyorum.

@Bahri Kaplan

Sadece bisiklet ortak paydasında değil;ortak yanları , ortak beklentileri ,benzer hassasiyetleri olan aynı zamanda birçok konuda olgunlaşmış bilgi birikimine ve tecrübeye sahip başta sizin gibi değerli ağabeylerimle ve kardeşlerimle buluşacağım ve sizlerden önemli feyzler alacağım bir organizasyon olacağına inanıyorum.
En az pedalları kilitlediğimiz,meydan okumaya start vereceğimiz o sihirli an kadar katılımcı dostlarımla yapacağımız sohbetleri de büyük bir heyecanla bekliyorum.

Ben bir şey sormak istiyorum. Böylesine uzun bir yol için, bisikletlerinizde bir ayna olması işinize yarayacak mıdır yoksa gereksiz bir ağırlık mı olur acaba?

@volkan ismail
Kadronuzun zarar görmesinden mi endişeleniyorsunuz? Açıkçası ben karbon bir kadro kullanıyorum, bikepacking yarışlarında birçok bisikletçi çok endişe etmeden kullanıyor. Taşınan yükün minimuma indirildiği hallerde çok sorun olacağını sanmıyorum, çantaların uygun biçimde kendi kayışlı mekanizmalarıyla bağlanması bisikletinizin yükten zarar görmesini engelleyecektir.

Aktarıcılar ve zincir de bikepacking'den çok yüklü turlarda daha çok gerilime maruz kalıyor.

Tabii yine de siz karar vereceksiniz :)

@Şeffaf

Kask aynası kullanıyorum, çok ufak kafa hareketi ile araç trafiği, arkadan kovalayan köpek gibi tehlikeleri takip etmekte çok işime yarıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

2016 TCR'ye katılan birinin yarış öncesi ve sonrasını içeren harcama listesini aldım, Trans Anatolia yarışına uyarlamaya çalıştım.
Umarım ilginizi çeker

Aşağıda yazılanlar daha önce TRC'ye katılan bir yarışmacının harcama özeti;
1-Seyahat masrafları (evden yarışın başlangıç noktasına ve bitişinden eve dönüş masrafı)
2-Kayıt masrafları (kayıt, sigorta, sağlık sertifikası ve vize)
3-Konaklama (yarışın başlangıcına erken gitmeden dolayı bir gece konaklama, yarış bitiminden sonraki etkinlikte üç gece konaklama ve yarış süresinde altı gece otelde konaklama)
4-Beslenme (yarış süresince yolda market ve benzinliklerde yapılan masraflar)
5-Ekipman maliyetleri (aksesuarlar, giysiler, uyku malzemeleri, bisiklet yedek parçaları, telefon masrafları vs)
6-Yarışa hazırlık gezileri (yarışın şartlarına hazırlanmak için değişik zamanlarda yaptığı üç sürüşün masrafları)

Seyahat: 450
Konaklama: 420
Beslenme: 500
Ekipman: 500
Hazırlık sürüşleri: 330
TOPLAM: 2.590 Euro 15.850 TL

Eleman bu miktarın biraz kısılarak 1.400 Euro seviyesine çekilebileceğinden bahsetmiş.
Olmazsa olmaz seyahat ve kayıt masrafı onlar da 840 Euro'dan az değil 5.140 TL

Bu yazılanlar İngiliz vatandaşının TRC masraf ayrıntısı.

Bizim konumuz ise TRANS ANATOLIA

Bizim ülkemizde düzenlenmesi planlanan bir yarış için masraf listesinin başında 300 TL kayıt ücreti var.
Diğer masraflar belli değil.
Seyahat: kişiden kişiye değişecek. Benim takribi masrafım 250-350 TL civarı olacaktır.
Konaklama: otel konaklaması düşünmüyorum. Çok gerekirse belki bir ihtimal kalabilirim. 300 TL her ihtimale karşılık yazalım.
Beslenme: günlük 50-100 TL arası olacağını tahmin ediyorum. On gün sürse 500-1000 TL tutar.
Ekipman ve hazırlık çok daha fazla kişiye özel olacağından ayrıca hesaplanmalı.

Eğer bu yarışa katılırsam yaklaşık 1.500 TL civarında bir masraf olacağını tahmin ediyorum.
Ekipman ve hazırlık gezileri dahil edilmedi.
Benim bilhassa iç/dış lastik, aero bar, çanta, belki sele almam gerekecek yaklaşık 1.000 TL gibi masrafım olabilir.

Sonuç olarak eleman TCR masrafı 15.850 TL
Benim Trans Anatolia muhtemel masrafım 2.500 TL

Mukayese yapmaya değer mi, ne dersiniz?

@salih67
Kendi ülkemizde olması çok büyük avantaj diye düşünüyorum... :):harika:

31- Yunus Özdemir

Çanakkale ve Kemer için gönüllü olacak arkadaşlar var mı...? :)

@yunakre
O kayıt sıra numarası... :)Yarışta istediğin bir numara varsa onu verelim.

Soru sormak bile bir bilgi birikimi veya tecrübe gerektirir.Soru sormayı beceremediğimden dolayı özür diliyorum.
Siz değerli tecrübeli katılımcı arkadaşlarımdan dikkat etmemiz gereken konulardan biraz bahsetmenizi ve benim gibi tecrübe eksikliği yaşayanları yönlendirmenizi rica ediyorum.
Ben mesala ''nabıza dayalı anrenman'' mantığını kafamda oturtmaya çalışıyorum.Bugün biraz da olsa ders çalıştım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri