Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Türk Kadınının Zaferi adlı organizasyonu az çok takip ettim, bazı illerden geçişlerini "güvenlik" endişesiyle iki üç gün sonra duyurduklarını, hatta o illerde bu organizasyon için bisiklet sürecek yerel katılımcı bulamadıklarını ve "Batı"dan bir arkadaşın bu "geçişe" gönüllü olduğunu söylüyorlardı.

Scudo
@bisikletgundemi
Benim düşüncem, ülkemizde kadın sporcuların ultra mesafelerde güvenlik eksikliği yaşayacakları yönünde. Biz gelişmeye niyeti olmayan ülkeler sınıfında olduğumuzdan, yollarda başlarına gelebilecek potansiyel tehlikeler beni ürkütüyor açıkçası. En sağlamı takım halinde katılmaları olur diye düşünüyorum...

Organizasyonun belirlediği sürüş kurallarını hassasiyetle gözetecek bir araç eşliğinde sürüşlerine izin verilmeli bence. Bunu da bir imtiyaz değil "güvenlik güvencesi" olarak görmek gerekir.

@bisikletgundemi
Sürüşe izin vermek sıkıntı değil ama sürekli olarak bir aracın eşlik etmesi yarış konseptine uygun olmaz. Yine en uygunu takım halinde katılım...

Julia Gülşen Tokaç, Unilever'de hukuk müdürü. Grafiğine bakılırsa uzun mesafe sevenlerden: (link) "Kirlenmek güzeldir" sloganıyla sponsorluk falan ayarlar belki :D

Zeynep Gülay, kedi sever bir mühendis. Uzuna gelebilir: (link)

Neyse ilk elin günahı olmazmış :) Daha önce de abilerimiz ifade etmişlerdi hele bir düzenlensin bakalım. Deneyimlenir, eksikler tamamlanır, seneye yerli yabancı daha geniş bir katılımcı kitlesiyle tekrarlanır inşallah.

Aslında zorlarsak olur. Kadın yarışmacı buluruz. Tek başına erkek halimizle gece sürüşünden korkuyoruz. (kendi adıma konuşmuyorum) Bu korku daha çok dikkatsiz sürücülerin varlığından. Ancak olayın birde diğer yanı var. Yani sarkıntılık ve kadını yalnız görüp şeytandan cesaret almalar... Yazarken bile ürküyorum. Türkiyede kadının yalnız başına sürmesi henüz erken.

29- Osman Şirin

Sevgili arkadaşlar, tracker cihazı ile ilgili depozito bedelini, üzerinizdeki mali yükü azaltmak adına almamaya karar verdik. Ancak finiş noktasında sağlam ve çalışır vaziyette teslim edilmeyen cihazların bedeli, kullanıcısından tahsil edilmek durumundadır... :)

Eren Erdem kardeşimizin "yeni tur yazısı " nı okumanızı tavsiye ediyorum. Transanatoliabikerace' deki karadeniz rotasını geçmiş ve çok ayrıntılı biçimde anlatmış. Takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum...:)

@Süper Dede

Bu gerçekten kolaylaştırıcı çok güzel bir haber oldu.

Bu yarışın öncesinde,esnasında ve sonrasında her türlü karşılaşabilecek durumda ''çözüm üretme'' odaklı bir yaklaşımın sergilenmesi bu yarışa katılarak ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı gösteriyor.
Bunda Birol Ağabey ve Mümtaz Ağabeylerimizin iyi niyetli olduğu kadar katılımcılara hayatı kolaylaştırıcı davranışlarda bulunabilecek bilgi birikimine ve yeteneğe sahip olması yatıyor.Önemli olan iyi niyet ,çözüm üretme yeteneğinin ve işini hakkıyla yapma iradesinin bir arada bulunmasıdır ki bu her türlü organizasyonun başarıya ulaşmasında kilit nokta olacaktır.Bu da zaten yarış organizasyonumuzun standart özelliği.:harika:
Ben ayrıca katılımcı arkadaşlarımıza,yoldaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.Herkes sinerji oluşturma yönünde müspet tavırlar sergilemekte.:harika:

Kayıt yaptırmayan arkadaşlara bir daha seslenmek istiyorum:Herşey bu yarışa katılımınızla daha da güzel olacak.

Mümtaz abi son kayıt tarihi ne zamandı acaba?

@hamlet2006
Her şey katılımcılar için, biz, sizlerle varız... :harika::harika::harika:

@CeRKeZ
31.01.2019 diye düşündük...:)ödeme şubat sonuna kadar obsiyonlu...

Henüz katılabileceğim dahi kesin değil ama hazırlıklarım devam ediyor.
Kullanma şansım olan bisikletlerin uygun olup olmadığını ya da hangisini tavsiye edeceğinizi bilmek isterim. Benim kendi bisikletim Merida Scultura 4000 ve bunu kesinlikle yarışta kullanmayı düşünmüyorum. Diğer bisikletim ise katlanır Tern Verge N8 ve bunu da kullanmayı düşünmüyorum.
Aşağıdakiler ise kardeşimden emanet alabileceklerim.

Giant olan aslında triatlon kadrosu. Lastik kalınlığı 23mm. Aynakol ve kaset dişli oranları tam bir felaket ama değiştirilebilir. Sormak istedğim bu kadro ile o maraton tamamlanabilir mi?

Focus ise bir fitness bike.

185696 dosyayı görüntüle185697 dosyayı görüntüle

@volkan ismail
Focus'a drop bar ilavesiyle çok kullanışlı olur...Triatlon kadro kısa mesafelerde ve doğal olarak ta zamana karşı yarışacaklara daha uygun. Ya da focus için aerobar düşünebilirsiniz...ayrıca 23 lastik çok riskli, hem patlaması hem de titreşim iletmesi açısından bu mesafeye uygun değil.

@Süper Dede

@Süper Dede Mümtaz abi bahsettiğin tur yazısının okuyorum. Özellikle pide çok dikkatimi çekti :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Daha önce söylediğim rubena-mitas 700x28c flash 66 lastikleri aldım ve bir kaç antrenmandır kullanıyorum.
1- Çok iyi yol tutuyor, yumuşak hamur...
2-Kalıbı çok düzgün ve su kanallar mevcut
3- Tanesi 42,5 tl

@sercanbaltalı
Zannediyorum, biz boğazına düşkün olanlar orada buluşacağız... :)

@volkan ismail Merida Scultura 4000 gibi bisiklet bu yarış için biçilmiş kaftan açıkçası onu kullanmamak için ya deli olmak lazım ya da bisikletin sorun yataracak kadar bozuk olması lazım diğer gösterdiklerinle yarışılacak gibi değil. Ama başta sorayım scultura 4000de 105set mevcut değil mi? Son olarak bisiklette arıza mı var? Şunları söylemekte fayda var yarışacağımız yerlerde kimi zaman 0,70 gibi düşük seviyeye inen vites oranları ihtiyaç olacaktır. Bu oran en fazla tabi 1,20 falan olabilir. Mümtaz abiyi örnek vermek gerekirse 50-34 aynakola 11,28 ruble galiba kullanacaktı. 105setli bisiklet ise bunlar zaten mevcut tekrar söylüyorum scultura 4000 kesinlikle seni avantajlı duruma çıkartacak yegane bisiklettir :)
@sercanbaltalı yorabilir en küçük aynakol dişlin fena büyükmüş :D Benim bisikletteki en büyük dişli bile o kadar büyük değil :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Süper Dede

Bu lastiklerin ağırlığı nedir acaba? Fiyatı çok uygunmuş hakkaten

@JusTiMe

@JusTiMe 48-38-28 aynakol 32-11 ruble. Bisiklet Sedona 410 şehir bisikleti.

Dişli oranları gayet uygun. Sanırım başka bir bisikletle karıştırdın :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri