Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper Dede

bir rota çıkardım 2000 km ,,,,kars _edirne ,,2000 km ,,,,,samsun birinci kontrol noktası ikinci çanakkale

(link)

bi fikir verebilir etap açısından

Scudo
@Kudret Kurtcebe abi edirne rotası mevcut değil Samsun ve Çanakkale haricinde kontrol noktası yok. Galiba farklı 1 yerin rotasını çıkartmışsın ilginç 1 rotaymış :)

@JusTiMe

benim düşündüğüm rota ,yani 2000 km ,karstan başlayacak tabi,edirnede bitecek çanakkaleden feribot ile geçilecek edirneye ulaşılacak ,karsa otobüs ile gidilir,bi gün kalınır ertesi gün aynen olay başlatılır ,2000 km gidilecek gece ve gündüz ,,kişinin performansına göre ,performansı yüksek olan aynen 5 günde bitirir,olmayan 10 günde bitirir,ya da 15 gün ,bu tabi maddiyat demek otobüs parası verilecek artı bu ağır turda pansiyonda kalınmayacak orda burda uyku tulumda yatılacak ,tek sürülecek ,eskort yardım yok ,kişi üzerinde çıkın taşıyacak,fındık kuru üzüm vs vs lokantada durulur köfte yenir işkembe çorba içilir ,mide boşken bisiklet sürülmez,,uykusuz gidilmez kaza riski fazla olur ,45 dakika uyunur ,insan öyle bi duruma gelirki bi anda kafayı koyar ve uyur ,yorgunluk atılacak ,kişi asla yorgun olmayacak ,en önemli risk uykuya sele üstünde yenilmektir o zaman yoldan çıkarsın kaza kaçınılmaz olur,
bu 2000 km 'lik etabı bi fikir versin diye düşündüm ,,,eskort olmadığı için gece sürüşlerinde arkadan size far desteği olmayacak bisikletinize güçlü far koyacaksınız ayrıca fosforlu yelek olacak gece sürüşünde ,,,,

(link)
samsundan alınır ise rota bu

Günaydın arkadaşlar, öncelikle kesin kayıt sayısı beklediğim hızda ilerliyor. On kayıt yaptıranların bir çoğu ücretsiz yarış olduğunu düşünmüşlerdi. Bazilari bana söylemişti.
Mümtaz abiyle birlikte bile olsa bu yarışı yapacağız. Birinci ve ikinci garanti olurdu. ???
Granfondo gibi bir kaç saatlik yarışlardan bile 200 TL ücret aliyorlarsa böylesine bir organizasyonun ücretsiz olması için babayiğit sponsorlar lazım ???
Milyonlarca kişinin peşinden gittigi futbol bile sponsor bulmakta zorlanıyorsa gerisini siz düşünün.
Geçen yıl tcr için sponsor ararken Türkiye'de bildiğim bir gerçeği yaşamama sebep oldu.
Oda başarılı olmadan kimse sponsor olmaz. Kimseye başardım diye destek olmuyorlar başardıktan sonra pesinde dolaşıyorlar. Bana kalırsa bununda pek bir anlamı yok.

Kısacası bu yarışın kaç kişi ile başlayacağını önemsemiyorum. Önemsediğim tek şey kazasız belasız bitmesi.
Ömrümüz ve sağlığımız elverdikçe bu organizasyonu yapacağız. İnanıyorum ki artarak devam edecek. Çünkü amacımız para kazanmak değil.

Kayıtlarda son durum ;

ad-soyad
1-Birol Çakır-------------------53
2-Sercan Baltalı--------------343
3-Mümtaz Öztürk----------1958
4-Emre Kalaycı----------------61
5-Kenan Aydoğdu------------78
6-Bulut Tokmak----------------6
7-Tuluyhan Berke Uslu------701
8-Bahri Kaplan----------------20
9-Süleyman Çetin----------1512
10-Abdulkadir Ergin----------13
11-Jasper Steinberg----------12
12-Ünal Demir----------------14
13-Abdullah Karagöl-------5114
14-Mehmet Bulak-------------11
15-Cemil Cahit Selimoğlu-----10
16-Okan Karayas----------------7
17-Salih Güler------------------33
18-Coşkun Sarıbaş-------------18
19-Alperen Yaraş---------------21
20-Muhammet Kesgin---------19
21-İsmail Öznam---------------17
22-Buğrahan İpeksoy----------22
23-Hamza Torlak---------------23
24-Berk Turan------------------24
25-Furkan Abdullah Pamukç---25
26-Serdest Karaaslan-----------26

Kesin
kayıtlarda son durum ;

ad-soyad
1-Birol Çakır-------------------53
2-Sercan Baltalı--------------343
3-Mümtaz Öztürk----------1958
4-Emre Kalaycı----------------61
5-Kenan Aydoğdu------------78
6-Bulut Tokmak----------------6
7-Tuluyhan Berke Uslu------701
8-Bahri Kaplan----------------20
9-Süleyman Çetin----------1512
10-Abdulkadir Ergin----------13
11-Jasper Steinberg----------12
12-Ünal Demir----------------14
13-Abdullah Karagöl-------5114
14-Mehmet Bulak-------------11
15-Cemil Cahit Selimoğlu-----10
16-Okan Karayas----------------7
17-Salih Güler------------------33
18-Coşkun Sarıbaş-------------18
19-Alperen Yaraş---------------21
20-Muhammet Kesgin---------19
21-İsmail Öznam---------------17
22-Buğrahan İpeksoy----------22
23-Hamza Torlak---------------23
24-Berk Turan------------------24
25-Furkan Abdullah Pamukç---25
26-Serdest Karaaslan-----------26
27-Sıddık Ertürk----------------27
28-Melih Şentürk---------------28

Bugün antrenman yaptım.(Nispeten düz bir yolda ,şehiriçi trafiğinde)
Süre:59'
Mesafe:26,5 km
Ort hız:26,95 km/sa

Nabız sensörüm var ancak değerleri yorumlamasını bilmediğim için kullanmıyorum.80 kglık bir kişi,az rüzgarlı,nispeten düz bir parkurda ortalama nabızı ne olmalı?Peak nabız ne olmalı?Nasıl yorum yapabilirim?Bisikletforumun ilgili konularında boğulayım mı?:krktm:

@hamlet2006
ortalama 30 üzeri olmalı

@CeRKeZ
Hedeflerimden biri 30 ortalamayı 1 buçuk saat boyunca sürdürebilmek.Daha büyük amacım da ortalama bir hız ortalaması ile uzun süre bisiklet üzerinde kalabilmek.Nabız kontrölü yapmayı bilmiyorum.Bu kontrölü bilememek ,ekonomik olamamak zorluyor galiba.

@hamlet2006
Bu yarış için hazırlanıyorsanız bence amaç 30 ortama yakalamak olmamalı. Amaç uzun mesafede 150+ mesafelerde olan ortalamayı yükseltmek ve yormayacak bir noktada sabitlemek olmalı.

@hamlet2006
Bana kalırsa şehir içi trafiği için ortalaman iyi mesafeyi arttırmaya çalış. Ortalamaya takılma özellikle sehir içi trafiği gerçek performansını göstermez. Zira üç kez dur kalk yapsan ortalaman bir anda 5 - 10 km birden düşer. Çok tempolu uzun sürüş vede rampa çıkmıyorsan nabız bandina filanda gerek yok bence.

Sevgili Trans Anatolia Bike Race Katılımcıları;
arışımızla ilgili kesin detaylar bellli olmaya başladı. Öncelikle katılım bedeli belli oldu. Yarış süresince bisikletlerimize takacağımız trackerların kira bedeli 150.- tl ve tüm masraflar için 150.- tl olmak üzere kesin kayıtlar açılınca 300.- tl lik ücretin sizlerden tahsil edilmesi gerekiyor. Ayrıca daha önce açıkladığımız üzere bu trackerların depozito bedeli olan 800.-tl nin de iki taksitte yatırılması gerekiyor. Bu depozito bedeli yarışın sonunda, cihazlar sağlam çalışır durumda teslim edildiğinde herkese kesintisiz geri ödenecektir.

Depozito taksitlerinden birincisi mart ayının ilk haftası içinde, ikincisi de haziran ayının ilk haftası içinde yatırılması sonrasında yarışa katılım davetiniz tarafınıza bildirilecektir. Tüm katılımcı arkadaşlarıma hayırlı olması dileklerimizle...

depozito 800 kağıt tabi geriye ödeniyor ,,
iki taksitte alınacak ,
300 kağıt kayıt parası
yav birol bu iş beni aşar
zati alt yapımız yok öyle ,
hopadan başlayacak çanakkale ve kemerde son ,günü birlik 100 artılara devam ,,,,bu arada katılım düşük antalya gran fondo akrada ,450 kişi olacakmı bakalım son kayıt tarihi 18 ş ubat ,,,yav bu yunusa biri sponsör olsun adam 3 günde 1200 km gitti .benmi sponsör olsam diyorumda nerde yahu 3 aylık emekliyiz nereye payidar nereye hikayesi,,:)

Katılım Şartları
Trans Anatolia Bike Race
1. 18 yaşını bitiren herkes bu yarışa katılabilir. Yarışa yalnızca, yol bisikleti, mtb ve şehir bisikleti ile katılınabilir. Elektrikli, üç tekerlekli veya yatay durumda sürülen bisikletler ve tandem bisikletler yarışa katılamazlar.

2.Yarış sırasında tüm katılımcılar bisikletinin ve kendinin güvenliğini sağlamakla ve trafik kurallarına uymakla yükümlüdür.

3.Yarışmacı sağlık yönünden bu yarışa katılmasında her hangi bir engeli olmadığını lisans veya sağlık raporu ile bildirmek zorundadır.

4.Yarışma sırasında, zorunlu kontrol noktaları hariç, yarışmacılar istedikleri rotayı kullanabilirler.

5.Yarış sırasında motorlu araçlara tutunmak, bir aracın içinde gitmek veya rüzgarından korunmak maksadıyla arkasında sürmek ve birbirine 20 metreden fazla yanaşık düzende sürmek yasaktır. Tespit edildiğinde uyarmaksızın diskalifiye edilir.

6.Yarışmacılar teknik olarak tüm tamir malzemelerini yanlarında bulunduracaklardır.

7.Yarışmacılar, ön ve arka ışık taşıyacaklardır,

8. Yarışmacılar sürüşleri sırasında KASK takmak ve tünellerden geçerken ve ayrıca hava karardığı andan itibaren reflektörlü yelek giymek zorundadırlar. Kurala uymayanlar diskalifiye edilir...

9.Yarışmacılar, yarış süresince yeme içme ve konaklamalarını kendileri ayarlayacaktır.

10.Habersiz iki gün hareketsiz kalınması durumu diskalifiye sebebidir...

11. Sürüş tercihleri tamamen sürücünün sorumluluğundadır. Gece sürüşü veya dinlenmeden aşırı yorgun ve uykusuz yapılan sürüşlerde oluşabilecek tüm olumsuz durumlardan yarışmacı sorumludur.

12. Tüm yarışmacılar kendilerine verilen tracker cihazını yarış boyunca açık tutmak ve yarış bitiminde sağlam olarak organizasyona teslim etmekle yükümlüdürler.

13. Yarışmacılar iletişimin sağlanması adına cep telefonlarını 24 saat açık tutacaklardır.

14, Yarışta konaklama serbesttir. Ancak, yurtdışından yabancı katılımcı olması bu kuralın değişmesini gerektirir.

15. Takımlar iki kişiden oluşur. Takım olarak yarışanlar finişe birlikte gelmek zorundadır. Yarış Direktörü

katılım koşulları gayet sıkı,,,,,yunusa orta kanaldan ulaştım tam onluk bir olay ,,listede yok şu an ...

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi ben geçen yıl ttr için sponsor bulmuştum. Türkiye çapında 3-5 günlük yarışlara eş dost firmalar sponsor olurlar. Zaman cok herkes etrafında 1000-2000 TL para ödeyecek sponsorlar bulabilir. Sadece pes etmesinler ve sponsor olacak firmaya sunum hazırlayıp gitsinler. Ve garanti bile olsa birkaç firmaya birden gidin. Mümkünse parasını hemen alın bu konuda ezik durmayın. Sonuçta karşılığında reklamını yapacaksınız ve 2300 km boyunca ara ara canlı yayında vs tanıtımını yaparsınız. Her iki tarafta karlı çıkacaktır.

@Basar Giderim

valla birol ben hazır değilim zaman kısa bu iş için 1 yıl çalışmam lazım öyle basit iş değil bu ,,,birde bende çok eksik var cep kullanmam acaip terso adamımdır ,,10 'uncu kuraldan ötürü aynen diskalifiye olurum zati ,
cebe karşı alerjim var birol .. :) şu anda yunus ile mülakattayım ona sponsör arayacağım bakalım ,,

@Kudret Kurtcebe
Ahahahaha Kudret abi tracker cihazı olacak ya oradan durduğunu ve hareket ettiğini gorecegiz. Durduktan sonra uzun süre hareketsiz kaldığında sistem uyarı verecek ve gorevlide seni arayıp durumunu öğrenecek. Allah korusun kaza durumu varsa yada sana ulasamazsa görevli aracı sinyalin geldiği noktaya ivedilikle hareket edecek. Telefonun akıllı olmasına gerek yok araninca sana ulaşılması yeterli. Bu kural aslında yarışçının can ve mal güvenliği için olmazsa olmaz.

@Basar Giderim

deliyiz ya ,kaza olsa ölsek kimsenin haberi olmazdı şimdiye kadar,,
doğru diyorsunda ama bendeki inat işte ..:koptum:,

Sevgili arkadaşlar, kontrol noktalarında görev almak isteyen gönüllü arkadaşlar arıyoruz. Konaklama, yeme içme ücretleri organizason tarafından karşılanacak. En az üç gün süreyle o noktada yarışmacıları kaydedecek ve brevet kartlarına mühür vuracak. Finiş noktasında da bitirenleri kaydedip gerekli yerleştirmeleri yapacak gönüllü arkadaşlar bizimle irtibata geçebilirler.

Dip not : avatarımdaki fotoğraf, 1984 yılında Atletizmde Decathlonda milli olduğumda Balkan Şampiyonasında sabah çekildi. Bilmeyenler için, decathlon 10 branştan oluşan ve iki günde biten bir dal. Sırasıyla, 100m, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama ve 400 m birinci gün. İkinci gün, 110 m engelli, disk atma, sırıkla yüksek atlama, cirit atma ve 1500m ile bitiriş. Yapmış olduğum derece otuz beş yıldır tüm zamanlar listesinde 8. sırada duruyor. Bunları niye yazdım...? merak edenler olmuş da ondan... :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri