Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Sayin @hamlet2006 oncelikle hayirli olsun. Sahsen Roswheel markasinin dumen, govde, semer ve ust-on govde cantasini almayi dusunuyorum. Niye anlatmakla ne ugrasiyorsam :D.

(link)

(link)

(link)

(link)

Iste bunlari almayi dusunuyorum ama hic bir fikrim yok. Iyimidir degilmidir bilmiyorum. Surekli kullanmayi dusunmedigim icin bir Apidura, Blackburn olmasina da gerek olmadigini dusunuyorum :). Siz saygi deger forum uyelerinden de fikir istiyorum.
Saygilar...

@CmlCLK Cemal, canım kardeşim.
Benim de bikepacking çantaları konusunda bilgim yok.Ben Roswheel almayı düşünüyordum.Sadece yarışta ve senle yapacağımız memleket gezisinde totalde az kullanacağım için fiyatı uygun olan Newboler markasını(Roswhwelin yaklaşık yarısı maliyetinde) aldım.Bana bu iki oganizasyonda yetsin yeter mantığındayım.

@Abdülkadir Ergin
Ben de 90 dan 80 - 82 civarına indim daha da aşağı inemiyorum. Hedefim 75 ama olmuyor. O kadar bisiklete biniyorsun nasıl zayıflamıyorsun diyor millet, ben de anlamadım ama yiyoruz yani o da bir gerçek.

@Süper Dede @Abdülkadir Ergin @JusTiMe @cember3454 @kaydogdu Forumda kilo konusunda en şanslı ben varımdır her halde. Yesem de, yatsam da, bisiklete de binsem sabit 59-60-61 bu üçlü arasında değişiyor. Daha üstünü görmedim daha. Boy uzun olunca biraz çöp adam gibi görünsem de her hangi bir sağlık sorunum şükür çıkmadı. Bu yönden babama çekmişim. Babam şuanda 63 yaşında ben bildim bileli babamın kilosu 65. İnsanlar biraz kilolu bisiklet kullanan gördüklerinde bak sen bisiklete binip veremiyorsun moduna geçiyorlar. Bu tamamen kişi ile alakalı bir durum olsa gerek.
@CmlCLK
Sizin çantalarınız hayırlı olsun. Bisiklet olarak ne ile katılıyorsunuz ?

kondisyonum olsa katılırım diyenler ; kondisyoncunuz geldi...:):):)
Evet sevgili yarışmacı, savaşçı ve sonuna kadar savaşırım diyenler ama doğru antrenman yapamayanlar beni izleyin...!
Bir kere şunu unutmayın ki ; doğru antrenman yapan istisnasız (bisiklete devamlı binenler) herkes altı ayda çok iyi bir dayanıklık oluşturur. Nasıl mı...? az sonra...:D:D:D

Öncelikle haftada en az üç gün antrenman yapacağız.
1. gün ; 10km ısınma, bu ısınmanın içinde her türlü pedal çevirme şekli var. Çekerek, basarak, hem çekip hem basarak...vb.
4x15' tempo. Bu tempolar herkesin yaşına ve dinlenik nabzına göre değişir. Şöyleki ; 220-yaşınız-dinlenik nabzınız x ant dozajı(tempo ant için %75-85 arası)+dinlenik nabız = ant daki hedef nabız. Tempoların arası 5' yumuşak çevirme...
10km soğuma ile bitiriş...

2.gün ; 10 km ısınma. (birinci gün ile aynı )
10' tempo+5' eşik tempo nabzımızı bulduğumuz formülde ant dozajı % sine 85-90 arası bir rakam yazıyoruz ve yaklaşık eşik nabzımızı buluyoruz. Bu antrenmanda 10+5 bölümü 3 set yapılıyor ve set arasında 7' yumuşak pedal yapıyoruz.
10km soğuma ile bitiriş.

@Süper Dede

@Süper Dede

Kendi adıma konuşmak gerekirse 250 olmaz 150 olur 10 gün olmaz 12 gün olur çok kondisyonda sıkıntı yok gün aşırı yada her gün düzenli binmeyle çözüleceğini daha önce yine kendi adıma kanıtladım. Ben 4. Seçeneği seçiyorum : Zamanım olursa katılırım.

3.gün ; Bu gün ultracılar en az 100 km ile başlasın ve 2 haftada bir 25 km arttırsın. Dozaj %60-70 olsun, ort önemli değil. 200 km de sabitliyoruz, daha fazla arttırmıyoruz...:)
hadi iyi antrenmanlar...:harika:
not; bu antrenmanları arka arkaya yapmıyoruz. En azından bir gün arayla ve hatta zorlanırsanız iki gün arayla yapın. Unutmayın ; dinlenme, antrenman kadar önemlidir...

Konuyu merakla takip ediyorum. Değerli bilgiler paylaşımlarınız için teşekkürler.

Aerobarları incelerken şu aşağıdakine denk geldim. Kol destekleri 3 farklı açıya ayarlanabiliyor. Daha kullanışlı gibi görünüyor ama deneyimli abilerimin arkadaşlarımın fikirlerini merak ediyorum.
Bir de bu aerobar eklentisi yukarıda sıkça paylaşılan silindirik gidon çantaları ile birlikte sorunsuz kullanılabilir mi?

(link)

Formülle ilgili açıklama ;
220-yaşım60 =160
160-40dinlenik nabzım = 120
120x 0,75 ant dozajım = 90
90+40dinlenik nabzım =130 hr alt limit tempo ant için
120x0,85 =102
102+40 dinlenik nabzım =142 hr üst limit tempo ant için...
hr = heart rate= kalp atımı
eşik için de aynı şekilde ama bu sefer 142 alt limit 148 hr üst limit...
Bu antrenmanlar dayanıklılık geliştirir, sprint için daha farklı uygulamalar yapılır...O bizim şu an konumuz dışında...

@volkan ismail
gayet güzel ve uygun fiyat...:harika:silindirik çantayla da kullandım, çok kullanışlı...

@MakRoNe yazık ki ben katılamıyorum. Aslında bazen kafam atıyor "lan bas git Türkiye'ye bisikletle" diyorum. Sonra vazgeçiyorum [emoji16]. Mahalle baskısı diyelim [emoji38]. Fransa/Lille yakınlarında oturuyorum da [emoji17].

Cemal Ç.

Bu konu bir hareketleniyor bir hareketleniyor konuya gelince diyorum ki bana haber vermeden gitmişler gibi hissediyorum.:aglyrmngaa::tskler:

Beni unutmayın:krktm:

@CmlCLK Abi kır şu üzerindeki gereksiz zincirleri gelirsin sen ya :D Fransanın çıkışındasın sonuçta, 1 pedal bastın mı Almanya 2 pedal bastın mı Avusturya 3 bastın mı Bulgaristan 4.de buradasın :D Memleket hasretini de gidermiş olursun :D Yurdunun çoğu köşesini görmüş olursun :D

@JusTiMe Pek gereksiz degil aslinda. Basta "HANIM" var. Etrafi pek umursadigim yok ama "icisleri bakani" gormezden gelinmiyor. Hadi onu gectim iki tane zebanim var benim :D. Tanrim acilarini gostermesin, uyuyorlar su anda yukarda. Mahalle baskisi derken uce tek kalmamdan sozediyordum ;). Demokrasi var bizim evde :koptum:. Neyse corba yapmayalim konuyu :).

@CmlCLK
Tcr, bu sene Fransa'nın Brest şehrinde bitiyor. Birol ve ben davet alırsak orada görüşmek güzel olur...:)birlikte pedallarız belki de...hayaller parasız nasılsa...:)

@hamlet2006
Sensiz olmaz, hiç bir yere gidemeyiz sensiz. Kambersiz düğün olur mu...güzel kardeşim...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri