Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Onur ŞENKAL gönül ister ki, tüm yarışmacılarla böyle bir etkinlik yapalım. Fotoğraf ve video çekimleri için mutlaka görevli olacak. Yarıştan sonra kendinizi izlemek gerçekten çok eğlenceli olacaktır...:)

Scudo
Yarışmacı arkadaşlara yardımcı olması bakımından, çevremizde bildiğimiz konaklama, alışveriş, dinlenme noktalarını (özellikle 24 saat açık olanlar) ve trafik durumunu buradan paylaşabiliriz. Örneğin; Trabzon'da, Akçaabat'ta nerede köfte yiyebiliriz. Toplanan verileri bir arkadaşımız da, "office belgesi" haline getirirse çok güzel olur. Yarış öncesi bu belgenin çıktısını isteyen yanına alabilir.
Denizli ile ilgili birkaç bilgi vermek isterim. İzmir istikametinden Denizli'ye girişte, iki adet kısa tırmanış ile karşılaşacaksınız. Tırmanışlar bitince yaklaşık 3.5 km. sonra sağ tarafta AQUAMALL alışveriş merkezi var. Burada Köfteci Yusuf mevcut. Aquamall'ı geçtikten sonra da, yine sağ tarafta fırınlar ve yemek yiyebileceğiniz noktalar var. Burada durmayıp devam edenler için, 9 km. sonra yine sağ tarafta Şerife Bacı börekçisi ve Pekdemir alışveriş merkezi var. Buradaki "Hacı Şerif"'ten, dondurmalı irmik helvası yiyebilirsiniz. Yine Pekdemir alışveriş noktasından itibaren 1 km. boyunca sağlı, sollu 24 saat açık yerler var.
Girişten itibaren 18 km. sonra, sürekli ana yolu takip ederek Antalya istikametinde Denizli'den çıkacaksınız. Sabah 08.00-09.00 ile akşam 18.00-23.00 arası bu yolda trafik yoğun. 4 adet alt geçit mevcut ve bisiklet için uygun değil. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde özellikle Denizli otogar önünde çok dikkatli olun. Çok yoğun otobüs, minibüs trafiği olabiliyor.
Denizli çıkışındaki son ışıklardan sonra tırmanış başlıyor ve 1 km. sonra sağ tarafta gözlemeciler var. Bunlar da geç saatlere kadar açık. Gözlemeciler'den sonra 18 km. inişli-çıkışlı ormanlık Cankurtaran bölgesinden geçeceksiniz. Bu bölgede benzin istasyonları ve sağ tarafta çeşmeler göreceksiniz. Gece biraz serin olabilir. Zirvenin adı Kazıkbeli geçidi, rakım 1195 mt. Bu noktadan sonra 8 km. iniş ve Serinhisar kasabasına geleceksiniz. Burada da sağlı-sollu, 24 saat açık kuruyemiş satan işletmeler bulacaksınız.
Kesin kayıtlardan sonra oluşturulacak "whatsup" grubundan da bu tür bilgiler paylaşılabilir. Biraz uzun oldu, bir kusur ettiysek affola.

@a.valverde Reyizim,
Eminim ki; siz de katılsaydınız,yarış daha da şenlenirdi.Yarışta, organizasyonda hep değerli,düzgün,beyefendi dostlarım var.Siz gibi beyefendi bir ağabeyim de olsaydı:''Creme de la creme'' olurdu.:harika:

@hamlet2006 degerli ustadim , guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim , siz ve sizler gibi degerli dostlarin var oldugu bir turda , olamamak benim icin inanilmaz buyuk bir kayip.
umarım , bu organizasyon geleneksel hale gelir de , belki 4-5 sene sonrasi icin biz de , sizlerin yaninda yerimizi alabiliriz.

@hamlet2006

@hamlet2006 evet azizim gördüm, hayırlı olsun. Ben de Almaya ramak kala vazgeçtim :). Çin diyarından yenice (link) almıştım. Biraz hava alıyor bu da gerçi o da amma napayım. Masraf çok zati. Ben de kendimi frenlemeye çalışıyorum. :bsmagryr:

@hamlet2006

Ben kumaş aldım :D Bir sürü çantalık kumaş ehehe. Dikecem inşallah. Kadro çantasından başlayacağım. Hatta çantayı 2 bölmeli yapıp üst tarafını yalıtımlı yapacağım. Su torbasını izole etmem lazım haşlak su içmek istemiyorum. :)

@hamlet2006

Estağfurullah :utan: Çanta dikimi için evdeki makineler olmayacak sanırım, diktirmem gerekebilir hele bir kesip biçelim bakalım.

Konaklama konusunda planlar nasıl? Ben ucuzundan bir yazlık tulum alayım diyorum yanıma. Bir gün dışarıda bir gün içeride takılırım olmazsa. Öğretmen evi bulursam dalarım ama yaz dönemi dolu olma ihtimali de yüksek..

@Abdülkadir Ergin

Ana konumuz dayanıklılık ve sürüş olduğundan ve ben de bu en önemli disiplinde biraz vasat olduğum için dinlenme olayına daha fazla önem vermem gerekecek.Bir yerdeki dezavantajımı başka bir yerden çıkarmam gerekebilir.Bundan dolayı ucuz fiyatlı otellerde kalmayı planlıyorum.

@Bahri Kaplan
Sevgili Bahri kardeşim, o kadar güzel anlatmışsın ki, şimdiden denizli rotasını bir geçsem mi acaba diyorum...:)Börekçiler, dondurmalı irmik helvası ( bunun için Çin'e giderim), gözlemeciler, köfteciler...bunlar ne güzel kelimeler böyle...:)fakat ben sahil rotasını kullanıcam, hem yol çok temiz hem de irtifa yok...:harika:

@hamlet2006
Bu çanta setini ben de arıyorum, kumaş alıp bizim okulda giyim bölümü öğretmenlerini harekete geçirip onlara mı diktirsem :)
Şu an için hâlâ Eskişehir'de ki arkadaş birinci tercihim ama acele etmeyeyim diyorum. Bakalım...

Bende iğne iplikle birlikte malzemelerden ufak tefek şeyler yapmaya niyetliyim. Aerobar geldi taktım ön taraflarına plastik parça yerleştirip ışıkları falan oraya aldım. 20ltlik 1 çantamı da parçalara ayırıp kafamda tasarladığım şekilde bagaj üstüne çanta yapacağım.

@hamlet2006

Tam yazıyordum araya bir şeyler girdi kaynadı gitti. Aliexpressten gidon,kadro içi ve sele altı çantaların tanesi için ortalama 19$ gibi bir fiyat yada 3 aşağı 5 yukarı fark edeecek şekilde vermek gerekebilir. Bu aliexpressin mobil uygulamasında ücretsiz ürün olayında 4 defa sele altı çanta çıktı 4.kez başvurdum inşallah çıkar :)
Zaten gidon çantası için dıştaki aparatı yapsanız yine aliexpressten uygun fiyatlı alacağınız bir dry bag işinize yarayabilir.
Gidon : (link)
Sele altı : (link)
Kadro içi : (link) (daha küçüğü de bulunabilir )
Ayrıca forumdaki şu konu var: https://www.bisikletforum.com/konu/...rim-avrupaya-acilan-genc-girisimcimiz.154048/

@Abdülkadir Ergin

Şimdiden kolay gelsin. Küçük bir dikiş makinesi olsa bile işiniz görür kanaatindeyim. Bu arada bol bol vimeo, youtube biraz da yabancı bisiklet forumlarını takip ederseniz faydalı olacaktır. Şu forumda bir yerde görmüştüm ama bulamadım. (link) İş yerinde youtube açılmadığı için sadece başlığını yazıyorum (ne olur olmaz diye bilgisayara indirdiğim 2 video :) ) "How to make your own frame bag for bikepacking " ve "DIY Downtube Bike Bag for Beer Time-lapse ".

Ayrıca şu adamın yaptığı işçilik çok hoşuma gitti kask ve gidon lambası. (link)
Ve son olarak
yukarı doğru bakan aero bar aliexpress : (link)
dry bag (farklıları da mevcut) : (link)

@Abdülkadir Ergin
hazırlıklar bitmeeez...:)bir de tekrardan tcr ye müracaat ettik, bakalım davet ederler mi..? davet gelirse transanatolia biraz yumuşak gitmeli...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri