Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Abdülkadir Ergin işte bunda en iyi çözüm güneş enerjili power bank almak n11de 200tlye 20binlik falan bulursunuz belki daha uyguna bile vardır

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
Scudo
@JusTiMe
İşte o konuda hiç emin değilim. Çoğu incelemede bu power bank ler fake çıkıyor. Özellikle 20bin gibi şişirme değerlerin geçtiği power bank lerde. Güneş enerjili olanlarda bazılarının panel bağlantısı bile yapılmamış o kadar fake :D Bu panellerin çıkış akımları düşük zaten, yavaş şarj ediyorlar. Bende de var bir kaç panel canı yok :) hava bulutlu oldu mu performans yerlerde zaten. Kaliteli olanlarında fiyatları yüksek.

@Abdülkadir Ergin
1- Zaten o konuda birkaç öneride bulundu, deneyeceğiz, bu ara işleri yoğundu elimiz değmedi. Yapacağı işi anlattım, basit bir kes yapıştır olamayacağını anladı, bakalım ne sonuç çıkacak.
2- 20 lt sele altı (iki bölümlü, sabit kısım ve içine giren drybag) en az 10 lt en çok 20 lt oluyormuş Kadro arası üçgen çanta (bunun hacmini bilmiyorum bisikletin ölçülerini verdim kadroya göre yaparım dedi) ve gidon çantası (bu da bir bağlantı aparatı ve içine drybag, hafif ama hacimli şeyler sığıyormuş) Bu şekilde 3'lü seti 450 TL'ye yaparımdedi. Hatta forumda da bir arkadaşımız var @Ziya On Road onun çantaları yapmış, örnek fotoları attı. Belki Ziya arkadaşımız tecrübelerini aktarır bize.
3- Zaten en temel sorunumuz şarj meselesi, powerbank kapasitesi büyüdükçe onu şarj etme süresi de artıyor. Geceleri uzun süre işimizi gören bir powerbankın yeniden şarj olması için 5-6 saate ihtiyacımız olacak. Sanırım pilli uzun giden bir çözüm bulup, pil bittikçe değiştireceğim, şarjlı lamba da yedek olacak.

@Abdülkadir Ergin
1- Zaten o konuda birkaç öneride bulundu, deneyeceğiz, bu ara işleri yoğundu elimiz değmedi. Yapacağı işi anlattım, basit bir kes yapıştır olamayacağını anladı, bakalım ne sonuç çıkacak.
2- 20 lt sele altı (iki bölümlü, sabit kısım ve içine giren drybag) en az 10 lt en çok 20 lt oluyormuş Kadro arası üçgen çanta (bunun hacmini bilmiyorum bisikletin ölçülerini verdim kadroya göre yaparım dedi) ve gidon çantası (bu da bir bağlantı aparatı ve içine drybag, hafif ama hacimli şeyler sığıyormuş) Bu şekilde 3'lü seti 450 TL'ye yaparımdedi. Hatta forumda da bir arkadaşımız var @Ziya On Road onun çantaları yapmış, örnek fotoları attı. Belki Ziya arkadaşımız tecrübelerini aktarır bize.
3- Zaten en temel sorunumuz şarj meselesi, powerbank kapasitesi büyüdükçe onu şarj etme süresi de artıyor. Geceleri uzun süre işimizi gören bir powerbankın yeniden şarj olması için 5-6 saate ihtiyacımız olacak. Sanırım pilli uzun giden bir çözüm bulup, pil bittikçe değiştireceğim, şarjlı lamba da yedek olacak.
@JusTiMe
Bu 20 bin, 10 bin,30 bin meselesi biraz kafa karıştırıcı. Sıradan 50-100 TL'lik powerbankların o kapasitelere çıkabileceğini tahmin etmiyorum. Daha önce aliexpress sitesinden güneş enerjili powerbank almıştık ancak güneş enerji ile şarj meselesi olmamıştı yani başarılı değildi. Belki daha kaliteli bir üründe işe yarayabilir.

@kaydogdu 100tlye 15binlik power bank aldım n11de
@Abdülkadir Ergin
Üstünde panel mevcut güneşe çıkarttım mı hemen simgesi yeşile dönüyor. Şarj süresi gün boyu gerçi sürer ama değer o paraya

• Beğen
@JusTiMe
İçindeki piller gerçekten o değeri vermeyebilir ama yarısını da verse yeterlidir. Akşama kadar şarj etse, sabaha kadar harcasa işimizi görür, doğru. Hayırlı olsun.

@kaydogdu 2000mahlık telefonum var onu tam şarj ettiğimde gösterge %100deydi

• Beğen
Aliexpress ten 30000 mah hem de güneş enerjili olandan aldım. Tamamen traş. Elektrikle doldurunca telefonu zorla 2,5 kez dolduruyor. Yaz güneşinin altında 5 gün tuttum, bir kere bile dolduracak enerjiyi toplamadı...Sonra Kemer'de bir tel bayisinden 250 liraya sırox marka 20000 mah lik aldım. Tam on kez telefonumu dolduruyor. Tek olumsuz yanı, biraz ağır...

@kaydogdu işe yaramaz çin malı değil sonuçta Türkiye'de olan üründen kimseye zarar gelmez.

• Beğen
@JusTiMe
Denenmiş ürün, alınabilir, marka modeli yazar mısınız?

(link)

Delta Bisiklet indirim yapmış, 657 TL, bu ürün hakkında yorumlarınız nedir? Hem çadır, hem hafif hem de uyurken bisikletin güvenliğini de sağlamış oluyoruz. Alınır mı acaba? Pahalı olduğu için yanaşmadıydım, şidi de biraz pahalı ama daha alınabilir bir rakama gelmiş.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@kaydogdu (link) bende çakarlısı mevcut hızlı şarj özelliği yok yavaş ediyor :D

• Beğen
@kaydogdu

AA pilli power bank kutuları var. Bir tane alıp denemeyi planlıyorum. 4 tane AA pil alıyor. Bittikçe Bim'den pil alıp değiştiririm diyorum. Güzel bir incelemede Bim'in alkali pilleri piyasada abuk fiyata satılan pillerden daha performanslı çıkmıştı. Her yerde Bim var zaten, atık pil kutusu da var mağazalarında. Benim aklıma gelen en pratik çözüm bu. Hub dinamo mevzusuna girmez ve AA powerbank performansı da uygun gelirse yöntemim bu şekilde olacak..

@kaydogdu
Güzel çadır ve bisikletle bütünleşmesi de çok güzel. Fiyata çok takılmazsan alınır...:)

Anlaşılan powerbank konusunda bir arayış ve maalesef kötü tecrübeler var. Size bir ürünün kalitesi ve müşteri temsilciliğiyle yaşadığım tecrübeyi anlatayım; kararı siz verin :)

Bluetooth'lu apollö arayışım vardı. ABD'den yakın tarihte arkadaşlarım geleceği için Amazon'da gezinirken birkaç saatliğine 70 Dolar'dan 45 Dolar'a düşen bir apollöye denk geldim fakat markasını daha önce hiç duymamıştım. Yine de müzik çalma süresi, su ve toz geçirmeyişi, darbeye dayanıklı olması, üstüne bir de telefon şarj etmesi beni cezbetmişti. Markayı ve ürünü birkaç saat araştırdıktan sonra aslen enerji ve powerbank markası olduğunu öğrendim. Türkiye fiyatını da (400 TL) görünce anında çöktüm sipariş tuşuna. 12 Mayıs 2017 tarihinde 159 TL'ye aldım. Kur 3.55 :(

Arkadaşlarım geldi; apollöyü açtım hemen test ettim. Allah'ım, böyle bir ses berraklığı ve bass kalitesi olamaz. Yanında bomba patlasa bir şey olmayacak bir malzeme kalitesi. Neyse, arkadaşlarım Türkiye'ye ilk defa geliyorlar ve 7 yıl sonra ilk defa buluşuyoruz. Kanımız kaynıyor; eğleniyoruz. Bir akşam apollöde müzik çalarken su geçirmezliğini denemek için cihazı olduğu gibi havuzun içine sokuyorum. 10-15 cm suyun altında birkaç saniye çalmaya devam ediyor...

Bir çıkarıyorum, apollö çalışıyor fakat basslarda biraz cızırtı geliyor. Mal gibi gidip saç kurutma makinesiyle kurutuyorum; biraz iyileşiyor fakat ilk günkü bass kalitesi kalmıyor. 10 gün boyunca gezerken 4-5 kişinin telefonunu şarj ediyor; müzik çalıyor, telefon çok uzak olmasına rağmen bağlantı kopmuyor ve şarjı bitmiyor bitmiyor bitmiyor. Ne zaman şarj ettiğimi unutuyorum. Arkadaşlar cihaza ''kıyamet alâmeti'' demeye başlıyor :)

Memlekete döndükten sonra firmaya e-posta gönderiyorum. Bass kalitesinin düştüğünü ve neden düştüğünü olduğu gibi anlatıyorum. İddiaa ettiğiniz su geçirmezliği karşılayamadı, diye de ekliyorum ve Türkiye'de nerede, nasıl yaptırabileceğimi soruyorum.

Gelen cevabın özeti: Türkiye'de henüz gönderebileceğiniz biryer yok (o zamanlar bizim piyasada yoktular). Ya bize ABD'ye gönderin size yenisini gönderelim; ya da apollö olduğu gibi sizde kalsın parasını iade edelim.

Ay ben şok! Hiçbir açıklama beklemeden, sorgulamadan tüketiciyi kullanıcı hatasına rağmen haklı bulmak... Alışkın olmadığımız için insanın inanası gelmiyor fakat 2 gün sonra ücret kartıma iade edilince gerçek olduğunu anlıyorum :)

Uzun tur yapan ve bisikletindeki bir vidanın dahi zaman ve kilometre takibini yapan mühendis arkadaşım sizin de yukarıda bahsettiğiniz gibi güneş enerjisi paneli olan bir şarj aleti arıyordu. Bu markayı önerdim; araştırmasını yaptı ve kendine uygun ürünü bulup son derece memnun kaldı.

Bir diğer arkadaşım da aynı markanın farklı bir apollösünü geçtiğimiz ay 11.11 indirimiyle Aliexpress'ten aldı. Türkçe yorumlarında ücret limitini geçse de 'gümrüğe takılmıyor' yazmışlar. Bu markanın Aliexpress'ten orijinal satış yapması ve gümrüğe takılmadığına pek güvenemediğim için ben almadım fakat geçen gün ürün arkadaşıma gümrüğe takılmadan gelmiş ve ürün orijinal, bilginize :)

Uzun lafın kısası, powerbank olayınızı güvenilir bir şekilde çözeceğini düşündüğüm marka: Anker
Kıyamet alâmeti ise Souncore Sport XL modeli :)

Çantalar için tecrübelerimi söyle aktarayım. Çantalarımı kendim kadro ölçülerine ve kullanma tarzıma göre tasarladım ve her bir çantanın mukavva modellerini yaptım. Eskişehir'den Ayhan arkadaşımda sağ olsun bu işteki tecrübesiyle ustalıkla dikti. Çantaları tasarlarken, çantalara yerleştireceğim şeylerin önceden planını yaptım. Örneğin çadırı gidona koydum ama çadır pollerini kadro içi çantaya. Uyku tulumum ve fotoğraf makinesi tripotum ayrı ayrı dry bag tarzı çantalarla gidon çantasına klipsli parçalarla monte edilebilecek şekilde tasarlandı. Keyfime fazla düşkün olduğum için (normal bir turcudan daha fazla çeşit eşya taşıdım) maşada dry bag yerine dry bag ağızlı (doldurma oranına göre katlanabilir) heybe tercih ettim. Kadro içi çantadan dolayı kullanamadığım sulukları sele altı çantayı destekleyen suluklarla telefi ettim. Kartuş derdiyle uraşmamak için benzil ocağı tercih ettim. Ocağın deposunu da suluk gibi alt borunun altına astım ki çantalarda yer kaplamadı. Tribar kullandım. Tribara bt hoparlörümü, telefonumu, farımı ve yol bilgisayarımı monte ederik kullanışlı ve konforlu bir kokpit edindim.

Bu çantalarla deneyimim bu yaz Eskişehir'den çıkarak, Kütahya, Afyon, Burdur, Isparta, Antalya ve Muğla olmak üzere 1400 km / 13 gün oldu. Rotamda Yazılı Kanyon ve Köprülü Kanyon arasında çakıl, toprak, kum, taş ve çamurdan oluşan tırmanışı bol bir rota, Likya Yolu'nun bir çok patikası ki Gelidonya Fenerine bisikletini yüklü şekilde çıkartmış sayılı kişilerdenimdir.

Bisiklet ile çantaların ağırlı 35 kg idi.

Sarj konusunda deneyimim ve tavsiyem. Ben ili tane 20000 mah'lık powerbank kullandım. Telefon, eylem kamera, fotoğraf makinesi, yol bilgisayarı, kamp lambaları ve bisikletin ışıkları için 1 hafta yeterli oldu. Genelde doğada kamp kuruyorum, sarj bitmesine yakın kamp alanlarına kamp kurup sarj ediyorum. Dinamo olayını tavsiye etmem. Dinamodan elde edeceğiniz güç 0,5 - 1 amper arası ki neredeyse pcden çıkan usb gücünde. Bunun yerine bir güç kaynağı arıyorsanız en az 36 w katlanır güneş paneli tavsiye ederim. Hem üretim süresi daha uzun, hem daha ekonomik hem de yeni nesil dinamolar çok etkilemese de hızınıza engel değil.

Uzun turlarıma yıllık izinlerimde çıktığım için zaman benim için önemli. Daha çok yer ve daha uzun mesafe yapmak için günlük 200 250 km yol yapmayı seviyorum.

Trans Anatolia tam benim istediğim konsepte bir etkinlik değil. Her şeyden önce bir yarış değil, olsa bile hileye müsait aynı zamanda seçilen rota yetersiz. TRC tarzı bir yarışa katılmış olsaydım 2017 yılında kullandığım bikepacking yapısını kullanırdım. Bisikletle (9 kg) toplam 21 kg'luk setimi kullanırdım. Sele altında, gidonda ve kadro içi üstü çanta. Bu setle Eskişehir'den çıkarak Orta Karadeniz turu yaptım. Çadır yerine surviver tipi cibinlikli hamak kullandım ve yeme işini çoğunlukla dışarıda ve ızgarayla hallettim.

Bir kaç fotoğraf.

oXgWWk.jpg

16yWWp.jpg

gr500R.jpg

Bu yolda 22 km epey zorlamıştı.
4jgoo4.jpg

Wqnv32.jpg

gr50MR.jpg

Çoğunlukla bisikletim bazende ben bisikletimi taşıdım. Bikepacking in em büyük özelliği bisikletin taşınabilir olması.
BaMQ5v.jpg

Antalya gibi sıcak yerlerde hem sıcaktan hemde rüzgardan korunmanın en iyi yolu gece yolculuk etmek. Tabi iyi bir aydınlatma sistemiyle.
7aknr5.jpg

zjAkzY.jpg

Bu da Karadeniz turundaki setim

QLA3dk.jpg

36DZkA.jpg

@Ziya On Road
Hem ayrıntılı hem de fotoğraflı bu detaylı bilgi için teşekkürler.
Sele altı çantada merak ettiğim bir husus var, o boyutta çanta sağa sola kayma, sallanma yaptı mı? Bağlantılar yeterli mi? Kayma, sarkma gibi güvensizlik hissi veriyor mu? Ben 9 lt'lik bir roshwell sele altı çanta kullanıyorum açıkçası giderken elim arkada ara ara kontrol etmek zorunda kalıyorum, sağa sola kayıyor, sallanıyor. İçini tam doldurup kalıp gibi durmasını sağlamak gerekiyor, azıcık boşluk kaldırmıyor.

@Süper Dede
Fiyata takıldım biraz :)) Şöyle 300 civarı olaydı iyiydi, alternatifi bir ürün de yok. Husky çadırın 500-600 olduğu yerde buna 600 küsür vermek istemedim. Bakalım...

5dereceye kadar koruyan tulum yeterli midir acaba? Çadırımı almamayı düşünüyorum...

• Beğen
@kaydogdu

Rica ederim. Roshwell sele altı çantayı ben de kullandım ve aynı sorunu yaşadım. Bu sorundan yola çıkarak tasarımını kendi yaptığım çantayı planladım. Çözüm olarak paylaştığım fotoğraflarda görünen sele altına monte edilen suluk aparatını tavsiye ederim. Aliexpress'den 20-30 liraya alacağınız aparatı mengenede biraz şekillendirerek sele altı çantanın arasına sığabilecek şekilde revize edebilirsiniz. (link)

@Abdülkadir Ergin

Selam abdulkadir dostum,burada katılım ücreti yok herhalde,bu argeus işi bence bozdu valla açıkça gran fondolara artık savaş açılmıştır,ticaret yapmak isteyenler buraya dalar ise bu iş yozlaşir,savunduğum limit rakamlar olmayacak ise defteri bence kapasinlar gelelim sana varmı niyet ?
Hazırlık varmı ?

Bu videoda Amerikadaki.. Route 66 denen ABD karayolları ağı içerisinde yer almış ünlü bir otoyol'daki rotayı gidiyor 4 genç.. bir nevi bikepacking uuzun mesafe turu.. ve herşeyiyle çok tatlı bir film olmuş... :))

*İzleyen herkesin izlediğinde bisiklet sürme hatta yarışa katılma arzusunu tetikleyeceğinden eminim.. :) ;)

Organizatörlere sesleniyorum buradan.. :) Bu filmi izleyin lütfen.. ve bu filmden feyz alarak yarışmacılardan yolda yakaladıklarınızla video röportaj düşünceleri ve duyguları alma ve akabinde yarışmacının sürerken ki hallerinin görüntülerini almak.... bence harika bir video olur.. ;)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri