Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Organizatörlerin düzenlemiş oldukları yarışmalara katılmaları; organizasyonun eksik taraflarını görmeleri ve yarışmacı arkadaşların karşılaştıkları zorlukları görmeleri açısından faydalı olur düşüncesindeyim. "TransAnatolia1" inşallah kazasız ve sorunsuz bir şekilde icra edilir. Önümüzdeki yıllarda da, farklı ve güzel rotalarda, katılımcı sayısı artarak bu yarışın devamı gelecektir inşallah.

Scudo
@Bahri Kaplan
Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. İnşaallah bizim de hedefimiz olduğu üzere kazasız ve sorunsuz bir etkinlik olur...:harika:

@hamlet2006
Sevgili kardeşim bizi tam olarak tarif etmişsin, kutlarım...:harika:

Sevgili arkadaşlar ; Bende 52-53 kadro alüminyum ve karbon maşa bir kenarda duruyor. Bu kadroyla Ttr ye katıldım. Kadroyu boyarım düşüncesiyle boya sökücü ile tamamen soydum. Daha sonra chain reaction da indirime giren bir kadroyu aldım ve tüm malzemeleri ona aktarıp binmeye başladım. Asıl konuya gelirsek, bu kadroyu ben toplar binerim, boyu da uygun diyen bir kardeşime vermek istiyorum. Paylaşmak dünyada ki en güzel duygu diye düşünüyorum. İsteyen kardeşim özelden mesaj atsın...:)kadro slr 200 bianchi idi.

Alan arkadaşımıza hakaret gibi olacak ama paylaşmak istiyorum.
(link) bu sitede 165tlye mevcut ben almış bulunmaktayım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@JusTiMe
Aliexpress te birebir aynısı 13,49 usd ve ücretsiz gönderim...

yarı fiyatına resmen :D hatta daha az :D

Şahsen bende gerçek olmayan karbon ürünlere güvenmem. Aynısını alıp ay, yıl kullandığını söyleseler bile.

Cemal Ç.

Aliexpress ile ilgili tavsiyem alıp atabileceğiniz şeyler alın mesela pabuç balata lastik olabilir. Bunlar bitecek türden şeyler ne de olsa... Elektronik şeyler almakta hiçte sıkıntı olmaz çin malı olsa da sonuçta kullanılabilir ürünlerdir :)

@Aybars Öge Sürücü

Çin'den çip alma olayına ben de sıcak bakmamakla birlikte bu tarz cihazların imei lerini satıcı değiştirebiliyor. Mesela çocuk telefonları satılıyor kol saati şeklinde. Satıcıya eski bir atıl telefonunuzun imei numarası gönderiyorsunuz, içine o imei atıp size kargoluyor. Kayda gerek olmadan sorunsuz kullanıyorsunuz..

@Abdülkadir ErginBu durum yasa dışı değil mi peki?

Cemal Ç.

@CmlCLK
Bilmem IMEI atmanın yasadışı olduğunu duymadım hiç. Belki yasaktır. Birde bu tip cihazları kaydederken telefon kayıt ücreti almıyorlardı, bir dönem araştırmıştım da. Çok cüzi bir ücreti vardı sadece GPRS çalıştıran simlerin.. sim yuvalı olup gprs kullanan çok çeşit cihaz var piyasada, geliştirme kartları vs.var bunların kayıt ücreti farklıydı yeni yasayla ne oldu bilmiyorum.

@JusTiMe
İyiymiş. Bir şeyi sen alırsın "aaa burada daha uygunu varmış" dersin ama genelde iş işten geçmiş olur.

@Süper Dede
Aliexpresste bende baktım ama ucu böyle yukarı bakan arşı alemi gösterene rastlamadım.

Telefonda özellikle yurt dışından giren ürünlerde bir çok kişi imei numarası ile kullanıyor. Bazı telefoncular da pasaport ile kayıt yapıyor. Malum önceden 150 lira olan kayıt birden 500-600lere çıkınca bunu yapan telefoncular zam yaptı. Xiaomi firmasının telefonlarına imei atılamıyor illa ki kayıt yaptırmanız gerekiyor. Bir kaç facebook grubundan gördüğüm bu şekilde. YAni minareyi çalan kılıfını uyduruyor. Ayrıca sim kartlı tablet telefon veya akıllı saat gibi bir çok ürün gümrükten geçmiyor. Yine facebooktaki aliexpress gruplarında "telefon aldım gümrükten geçmedi satıcı paramı vermiyor" şeklinde inatla konu açanlardan görüyorum.

@MakRo mesele aynen öyle

şöyle şık 1 ışığa rastladım mesela (link)
(link) fiyatları hem iyi hemde kendileri bayağı iyi mesela şu üstteki ön ışık usb ile şarj olabilen suya karşı koruması yüksek alttaki ise pilli olsa da etkisi kesinlikle yolda bizi 1km öteden görmelerini sağlayacak türden ışık :D
1 de şöyle korkunç lümenli ışıkta mevcut :D (link)
daha da korkuncu mevcut (link) 15bin mahla çalışacağına göre fiyatı iyi de içinde pili mevcut değilmiş :D

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
@JusTiMe 3. seçenekteki gibi bir ışığı kullanıyorum. Nisan 2016'da almıştım. (link) 3 farklı ışık kademesi ve 1 tane çakarlısı var (çakarı açsan %100 kaza yaparsın çok hızlı yanıp sönüyor) Minimum ayarda 6 saat gidiyor. Kafaya takmak için aparatı falan var. Bir kaç defa gece yürüyüşlerinde kullandım. 50 kişilik grupta sadece benim aydınlatmam yetiyordu. :) Bisiklet üzerinde de çok faydalı. Özellikle aydınlatma olmayan yollarda. Bence tek eksi yönü bu tip yarışlar için konuşmak gerekirse şarjı biterse priz bulmak lazım. Aslında bir kaç küçük işlemle birde USB girişi eklenip power bank ile kullanımı da sağlanabilir.

Yarışa daha var. Herkes gerek form olarak, gerekse ekipman olarak eksikliklerini tamamlıyor. Yarış öncesi şu TCR'deki gibi herkes bisikletinin resmini koysa güzel olur olurdu. Kimde ne var, ne ekipmanla katılıyor az çok görsek güzel olurdu. Hem de görsellik olurdu. Aynı şekilde TCR facebook sayfasında yarışmacıların bisikletleri ile birlikte resimleri vardı. Konuya bir kaç örnek:
(link)
(link) Bisiklet sahiplerinin katıldığı yer ile yaşları da var.

Ayrıca aero bar alanlara bir kaç görsel. Genelde suluk yerine water bag kullananlarda aero barın üzerine hortumu çıkarıp kullanıyorlar.

Dosyalar

• 2016-05-10-1447.jpg
    2016-05-10-1447.jpg
    753,4 KB · Okunma: 47
  • English-Cycles-Trans-Am-Bike-07.jpg
    English-Cycles-Trans-Am-Bike-07.jpg
    71,8 KB · Okunma: 39
  • img_5416.jpg
    img_5416.jpg
    1,1 MB · Okunma: 40
  • FB_IMG_1540913150201.jpg
    FB_IMG_1540913150201.jpg
    128,9 KB · Okunma: 39
  • DSC_0001-001.JPG
    DSC_0001-001.JPG
    222,6 KB · Okunma: 40
@Abdülkadir Ergin

Hem yasal değil hemde belki 100 tane eski telefon lazım olacak ayrıca bu işlemin garantisi yok yani copyaladiginiz atıl telefonun IMEI sini başka birine de kopyaliyorlar yani bu işi yapan adamlar şikayet edemeyeceğimiz bildiği için bir kaç cihaza kopyalayıp kapanana kadar 3 5 ay zaman kazandırır sonrasina bakarız mantığıyla hareket ediyorlar.
Nereden biliyorsunuz derseniz eskiden başıma gelmişti. Hatta aldığım sıfır cihazda bile IMEI kopyalanmisti. Fatura olmasa sıfır telefon çöp.

@JusTiMe
Çin'den karbon gidon bir kaç kez aldım usulüne kullanacaksanız sorun olmuyor. Ama atlayıp zıplayıp düşe kalka kullanmaya elverişli değil. Ben test ettim Yarisciysaniz yarışlara giriyorsaniz almayın. Ama turcuysaniz alın sorun olmaz
Diğer ürünler konusunda sana katılıyorum pabuç vs gibi kullan bitir ürünleri alabilirsiniz.
Elektronik ürünlerden uzak durun
;)

@Basar Giderim

Doğrudur abi, ben sizin (yarış çipleri) için demedim zaten, böyle de bir mevzu var diye bilgi şeettiydim.

---0---

İşte örnek bir bike packing uygulaması. Adam kamyon gibi sarmış makinayı :)

indir-jpg.182817

Alıntıdır

@Abdülkadir Ergin
Bu adamın olayı bikepackingi geçmiş :) Bu arkadaşa bildiğin bagaj ve koca koca çantalar lazımmış, şansını zorlamış biraz :))

Yarışa hazırlık tam gaz devam ediyor. Antrenmanlara devam, hafta sonları 130-150 km ve hafta içi 30-50 km'lik binişlere devam ediyorum.
Ayrıca;
1-Eski SPD ayakkabımın tabanını bildiğimiz klasik sandaletin üstüyle birleştirerek SPD sandalet yapma konusunda ayakkabı imalatı ve tamiri yapan bir arkadaşımla çalışıyoruz, sonucu buraya yazacağım.
2- Yerli üretici olan Eskişehirde ikamet eden ve markası annunaki olan arkadaşla görüştüm, henüz tam karar vermedim ancak bisikletimin ölçülerinde 3'lü bir çanta seti siparişi vermeyi düşünüyorum.
3- Aydınlatma konusunda tam bir çözüm bulamadım. Şöyle 6 saat falan gidecek en az iki lamba arayışım sürüyor. Powerbank destekli ışıklardan birkaç tane yapıp test edeceğim. Bir de eski laptop bataryaları içinden çok kaliteli 18650 pil çıkıyor, böyle pillerden kendime powerbank yapmıştım çok memnunum, şimdi de ışık için yapıp deneyeceğim, sonucu yazarım.

@kaydogdu

1-Merakla bekliyorum. Özellikle bağlantı noktasını nasıl yapacak ve güçlendirecek? Geçen o kısmı çok takıldı kafama..
2-Fiyatları nasıldır? Benim sipariş verdiğim çantalık kumaşlar da geldi. Malzeme hazır kolları sıvaması kaldı.
3-Powerbank'ın şarj işini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Güneş panellerinin akımı çok zayıf, yavaş şarj edecekler anlaşılan. Ön göbeğe dinamo biraz tuzlu ama hiç yoktan iyidir. Güzel hub dinamo projeleri var.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri