Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Afyon35
Whatsapp ta ayrı bir grup kurmuşlar yarışseverler.Kayıtların 52 tanesi oradan geldi...:)

116- Ayhan Okur
117- Ali Candan
118- Alperen Kurt
hayırlı olsun...

@Abdülkadir Ergin
Bunlar çok güzel şeyler. Bütçe yeterli olursa bizler tüm toplanan bedeli katılımcılara harcamayı istiyoruz. Logolu reflektörlü yelek çok güzel fikir...:):harika:kesin kayıtlardan sonra duruma göre yapılabilir...

@Onur ŞENKAL

Ben yakın bir zamanda Selle Royal Respiro Sport sele aldım, uzun yol yaptım taytla birlikte kullanımda gayet memnun kaldım. Özellikle uyuşma(ma) ve terleme(me) konusunda gayet başarılı.
Ben n11 den indirimli kuponlu falan 150 TLye almıştım, şu anda bulduğum en ucuz fiyatlı mağaza özceylan, aşağıda linkini ekledim.

(link)

Sele konusunda benim de naçizane tavsiyem uzun yol için sert sele kullanmak. Yımuşak, jelli, süngerli ya da yaylı, takozlu gibi seleler uzun yolda daha çok uyuşma ve tahrişe sebep oluyor. Sert sele+iyi bir pad li iç şort ya da tayt en sağlıklı seçenek gibi duruyor.

@kaydogdu

Bu sele seçimini neye göre nasıl yaptınızz ?? Ben 2-3 gün içinde erdoğanlar bisiklee gidip seleler için pelvis kemik aralığı ölçen cihazla ölçüm yaptırıcam bakalım ne tavsiye edicekler.. ama 350 tl den fazla para vereceğimi sanmıyorum :/

@Onur ŞENKAL

Bu pelvis ölçümü işlemi için ne alıyorlar ki? Bir ara internette karton uzerine oturup işaretleme ölçme ve ona göre sele seçimi hakkında bir kaç video görmüştüm. Çalıştığım iş gereği sürekli oturmak gerekiyor. Ben gibi zayıf olunca hali ile oturduğum yerde iz çıkıyor, ölçümü kendim yapsam olur her halde.
Organizasyona katılmayı istesem de izin durumlarından dolayı mumkun olmayacak. Video fotoğrafı buradan da eksik etmesiniz umarim. Birde forumda vlog yapan belli bir kullanıcı sayısına sahip kişiler ile iletişim kurulup reklam yapılabilir.

@Onur ŞENKAL

Profesyonel bir ölçüm yaptırmadım, internetten, forumdan okuduğum kadarıyla karton gibi bir nesne üzerine oturarak ölçtüm, zaten eski selemden ölçü olarak memnundum onu da baz aldım. Eski sele de selle royaldi ama daha yumuşaktı. Biraz araştırma yaptım, kullanıcı yorumlarına baktım özellikle uzun yol için araştırdım ve bu seleye karar kıldım. Artık şansım mı varmış diyelim yoksa doğru bilgileri mi toparladım diyelim bilemedim, sonuçta bana göre, benim ölçülerime göre uydu. Yumuşak seleden geçiş yapanlar ilk kullanımda sert olduğu için yadırgayabilir ancak uzun sürüşlerde faydalı.

119- Hakan Caner
hayırlı olsun...
Haritadan rota çalışması yapılır...
turistik.jpg

Bu rota çalışmasında ''igs618'' gibi cihazlara rota yüklemesi yapıp kafamız rahat bir şekilde güzergahı yapabilir miyiz?Güvenebilir miyiz?

@trainspotting35 Çetin Hocam bu İgs618'in uzmanı sensin; ne dersin?

@Süper Dede Mümtaz Ağabey, teknolojik aletlerde herhangi bir kısıtlama var mı?

İki güzergah arasındaki irtifa bilgilerine nasıl ulaşabilirim? Mesela Hopa-Giresun, Giresun -Samsun gibi, var mıdır bunun için bir program site vs.?

Rota için (link) sitesini kullanın derim. Eğim, yol durumu gibi bilgiler açısından oldukça başarılıdır. Daha sonra rotanızı gpx formatında çıkış alıp Garmin - İGS - Bryton gibi cihazlarda kullanabilirsiniz.
Bir diğer başarılı rota uygulaması (link) . Bu sitenin avantajı ise rotayı gpx dışında istediğiniz kadar detaylı şekilde sayfalar olarak çıktı almanızı sağlaması. (10 km'lik / 100 km'lik detaylı harita parçaları oluşturuyor)

@hamlet2006 İgs618 e rota atıp yönlendirme yapıyor diyorlar ama cihazım elime gelmeden kimseyi yanıltmak istemem. Arkadaşın cihazına rota attım strava dan ancak rotayı çizgi halinde görebildim. Tam rotaya bisiklet ile çıkıp deneme şansım olmadı 1-2 haftaya elimde olursa güzel bir türkçe video çekeceğim takipte kalın efendim. :):)

@kaydogdu
Google earth deki irtifa bilgisi seçili koordinatın irtifa bilgisi ise onu biliyorum. Benim asıl kastettiğim rota boyu irtifa grafiği, toplam irtifa kazanımı gibi bilgiler. Bu bilgileri de sağlıyor mu google earth?

@karanbatu
Bildiğim kadarıyla sağlamıyor, bu konuda @BerkEvren 'in önerdiği sitelere bakabilirsin. Ben de şu anda onları inceliyorum.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
İrtifa, mesafe, vs her türlü bilgiye stravadan ulaşabilirsiniz. Bugüne kadarki ortamlamalarınıza göre, rotayı kaç saatte tamamlayacağınızı bile söylüyor. Daha ne yapsın, çay da mı koysun?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri