Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@sccetin
Çok teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.
:) :) :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Kuzey Ege
rota planlaması bu işin can alıcı noktası..ancak grup sürüşü zaten yasak...:)15-16 şehirden geçiliyor, dolayısıyla pansiyon ve otellerle görüşüp uygun yer bulma çalışması bizi ihtiyarlatır...:)zaten bu çalışma bu tip yarışların self supported olma konseptine aykırı...:)sevgili arkadaşlar, yarış başlayana kadar google earth üzerinden çok detaylı çalışma yapmanızı öneririm. Aksi halde start anından itibaren yalnızsınız...ve çok sıkıntı çekersiniz...:)Başta da söylemiştim, bu tip yarışlar psikolojik savaştır. Ben geçen yarışta sürekli dışarılarda yattım. Bu, sizi en zor şartların adamı haline getiriyor...:harika:bizler maceracıyız ve macera bizi bekliyor...

@kaydogdu
Yazın ortasında gece sürüşüyle başlamanın en büyük avantajı bana sorarsanız aşırı sıcaklardan etkilenip erken pes etmenin önüne geçmek. Yolun başında kırılmalar daha çok olur Ancak sabaha kadar 150 200 km sürmüş bir insan kolay kolay pes etmez. Ve o günün sonuna kadarda surme gunucu mental olarak bulur. İlk gece konaklama derdiniz de olmaz. Yani bir çok avantaji olan bir durum. Bunu tecrübe etmedim. Zira zaten sıcak havayı severim. Gece gündüz fark yapmaz.

@hamlet2006
evet, ben kendisiyle görüşüyorum. Ç.kale'de yaşamış olduğu görünmez kaza moral olarak biraz etkiledi normal olarak..Ama en kısa sürede aramıza dönecektir...:)

@birolcakir

Birol bey arkadaslar bisiklet yarışına mı katılıyorlar yoksa vedat milor un programınamı davetliler anlayamadım.

@mehmetsunu
Bisiklet yarışlarından pek anlamam :):) Vedat milor kim onunda bilmiyorum. :):):)
Uzun yolda verdigim bir iki saatlik molalarda yola konsantre olmam daha uzun sürüyordu. Ancak kısa molalardan hemen sonra sürmeye başladığımda yola adaptasyonum daha çabuk oluyor.
Sıkılmadan sürmek istiyorsanız bu konuya dikkat edin derim. :)

@Abdülkadir Ergin

Bivak tulumuna alternatif olarak "ceset torbası" kullanmış forumdaşımız var. Başta şaka sanmıştım ama gerçekten de kullanmış bir arkadaş kendisi.
Kuşadası- kaş 7gün/850km bikepacking turu

@Süper Dede
Dediği gibi rotayı önceden ayarlamak, yarış güzergahında bulunan forum üyelerinden fikir almanın faydası da olacaktır. Sonuçta hele bir yola çıkalım gerisi gelir ile olmayacaktır.

@birolcakir abinin de dediği gibi aydınlatma önemli özellikle de usb girişli yada pilli modeller tercih edilebilir. Pil malum her yerde bulunabilecek bir malzeme. USB girişe sahip bir üründe gerektiğinde power bank ile kullanma açısından avantaj olacaktır. Benim kullandığım ön aydınlatma bu ikisinin dışında illa ki şarj için priz gerekiyor. Uzun süreli turda kaldığımız bir yerde illa ki priz arıyorum. İlk turda yaptığım hatalardan bir tanesi fazladan kıyafet almak halbuki 2 tişörtte işimi görecekmiş onu anladım. Yarış bu 2018 yaz ayında olsa kesinlikle katılırdım. Şuandaki şartlar doğrultusunda maalesef gönlüm sizlerle konuyu facebook ve forumdan her gün takip ediyorum. Durum aynen resimdeki gibi sadece tek farkla ülkemizdeki resimde para çubuğu çokta böyle sonunda olmuyor. Yaş arttıkça sorumluluk, sorumluluk arttıkça da gider artıyor kaldı ki yabancı para birimlerine göre bizim paramızın değeri de ortada.

Dosyalar

• Life-Currencies.jpg
    Life-Currencies.jpg
    50,3 KB · Okunma: 38
Sevgili bikepacking yarışcıları ;
Anlaşılan başlangıçtan itibaren sürüşün nasıl olması gerektiği ile ilgili soru işaretleri var..:)öncelikle şunu belirtmekte yarar var, yarıştan iki üç gün öncesinden dinlenmeye çekildiğimiz için enerji depoları dolu.:) startla birlikte son derece kontrollu ve ekonomik bir sürüşle yorgunluk hafifçe oluşana kadar gidiyoruz. Bu tüm bikepacking yarışlarında böyle yapılıyor ve ilk gün her zaman en uzun mesafe katediliyor. 650 km lere varan mesafeler var. Ben 335 km yapıp uykuya çekilmiştim. Uzun mesafeciler arasında yaygın olan bir görüş var ki, bu da; günlük rutin ant.km nizin üç katını molasız sürebileceğiniz gerçeği...ben bunu denedim ve geçen yıl sezon başında 110 ort nabızla 176 km yi 7 saat 10 dk. da molasız tamamladım...:)
Startan itibaren finişi düşünmeyin. Hani askere gidince daha ilk günden teskereyi düşünüyoruz ve sonra moral bozuluyor ya, işte aynısı..:)rahat olun, tadını çıkarın...:)çevreye bakıp manzarayı içinize çekin...:)iyi antrenmanlar.

@Süper Dede 650 km yapan bisikletçi bu km'yi 20 saatte tamamlamış olsa saatte 32,5 km ort hız yapmış demektir. nasıl bir dünyalıymış merak ettim

(link)

TCRNo6 birincisi James Hayden'ın gün gün kilometre kayıtları burada var. Fikir vermesi açısından incelenebilir. :) Adam ilk 24 saat sonunda 606KM yapmış. toplam da neredeyse 1 saat molayı geçmemiş :)

Bence ilk gece uyumayın, çok zaman kaybı yaratıyor. Benim gördüğüm bu tarz etkinliklerde ilk 24 saat kimse uyumadan sürüyor. Ben TTR'da ilk gün 24 saat boyunca 430KM yapıp izmir'in sonlarında boş bir arazide bivaklamıştım. İlk günün tazeliyle ve yarışın heyecanıyla kolayca yapabilmiştim.

İlk gece uyumamak mı? :eek:

Gerçi 9da başlayan yarışta tabii ki nasıl uyunacak. Gündüzden uyumak lazım da o heyecanla uyu uyuyabilirsen

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri