Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@karanbatu
Hırsızlığa karşı alınacak önlemler ancak ekip çalışması ve grup sürüşü ile sağlanır.
Öğlen sürülür ancak daha sık su molası vermek gerekecek. Zira gündüz kaybettiğiniz zamanı gece kazanmaya çalışmanın daha ağır zorluk ve riskleri olabilir.

Ben rotamı planlayarak ne zaman hangi saatte nerede olacağımın hedefini koyarak otel veya pansiyon tarzı yerlerde konaklamayı düşünüyorum.
Belki biraz maliyeti olur ancak hem güzel bir dinlenme sağlar, hem gündüz giydiklerini yıkarsın, hem de daha az yük taşımış olursun.
Aslında organizatörler bu anlamda anlaşmalar yapabilir mekan sahipleriyle.

Scudo
@Kuzey Ege
Air bnb veya benzeri uygulamalarla katılımcılar ortaklaşa ev kiralar ise maaliyet daha da aşağı çekilebilir. Yarışa yakın kurulacak whatsup gurubuyla halledilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@hamlet2006
Evet sele Brooks B17 standart ama yol bisikletiyle kullanmıyorum, çantaları takmak için geçici olarak yol bisikletine taktım. İki çanta da kısa vadede suya dayanıklı. Fakat sağanak yağmur altında deneme şansım olmadı.

@kaydogdu ben özellikle ön tarafa klasik usul çanta takmanızı tavsiye etmem, rüzgar direncini çok fazlasıyla arttırıyor ön çantalar. Onun yerine mesajımda belirttiğim gibi kadro ortasına monte edilebilen bir çantanın daha işlevsel olabileceği kanaatindeyim.

@ÖnerERKUT

Sele altı çantası olarak şuna sahibim. Su geçirmez, henüz hiç denemedim ama kaliteli gibi.
(link)

Kadro çantası olarak bu ürünün L ölçüsünü sipariş verdim ama henüz gelmedi.
(link)

Bir de şu var ama S almıştım iç hacmi küçük.
(link)

Gidon çantası aşağıdakini düşünüyordum ama iç içe oluşu pek içime sinmiyor . Sizinki tek parça mıdır? Gidona bağlantısını detaylı gösterir misiniz? Cırtı ile iyi sabitleniyor mu?
(link)

Bana kalırsa yanınıza kilit alıp birde onu taşımayın. Anadolu'da yada İstanbul'da sürüşlerde hiç hırsızlık vakası yaşamadım. Bisikleti gözünüzün önünden ayırmamamız yeterli. Dinlendiğim yada uyukladigim yerlerde bir şekilde bir gözünüz açık uyuyorsunuz. Bunu yasayarak göreceksiniz. Birol abi demişti dersiniz:)

Kilit taşınacaksa en mantıklısı bence aşağıdaki avuca sığacak büyüklükte kilitler olur. Ben yanımda bunlardan devamlı taşıyorum, TRR'da benzinliklere uğradığımda bununla kitleyip işimi hallediyordum, en azından birileri bisikleti kurcalayamıyordu.

(link)

Ufak bir tavsiyem var. Her yarışmacı kesinlikle yanına bivak torbası alsın çoğu zaman hayat kurtarır, Hotel'de konaklamayı düşünenler içinde geçerlidir. Bu tarz yarışlarda ne zaman uykunuz geleceğini hiç belli olmuyor, TTR'da 2 kez bisiklet üstünde uyuya kaldım. Yarışmacılardan Serkan abide kaş taraflarında arkamda iken uyuya kalıp bisiklet üstünden düşmüştü. Uykunuz geldiğinde nerede olduğunuzun bir önemi olmadan kuytu bir köşeye geçip bivaklamak gerekiyor.

@ÖnerERKUT
Doğru, bu rüzgar direnci hususu benim de aklıma takılmıştı.

@ÖnerERKUT

Bunlar tecrübe mi yoksa fikir mi?

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@Süper Dede
Cehaletimi mazur görün lütfen. Şimdi nasip olurda katılırsak İnşallah saat 21.00'de başlayıp sonra ne yapacaz? Mesela gece 24'e kadar sürüp yatacaz mı? Sabaha kadar gidebildiğimiz kadar gidecez mi? Nedir olay?

Bir de bu tip yarışların gece başlama gerekçesi nedir?

@kaydogdu Resmi yarış olmaması belediyeler emniyetin falan el uzatamadığı şeyler olduğu için gece başlatılıyor. Ne kadar süreceğin sana kalmış durumda gece 3 e kadar galiba yarışmacılar suruyor sonra yatmaya başlıyorlar belki de sabaha kadar sürüp uyuyanda olabilir. Kısacası keyfine kalmış ne kadar süreceğin :)

@kaydogdu

Bu tarz bike-packing yarışları genelde gece başlıyor, kültüre uyalım dedik. Bu yarışlarda zaten herkes tek başına veya çift olarak destek almadan ilerliyor. Yarış başladıktan sonra kimseyle bir bağınız olmuyor. İstediğiniz saatte uyuyabilir, istediğiniz kadar sürebilirsiniz. Planlama konusu tamamen size ait.

@ataberkdönmez

Evet herkes kendi planı doğrultusunda hareket edecek ancak ben buradaki arkadaşların düşüncesi nedir? Onu da sormak istemiştim. Örneğin ben memleketim olan Of'a kadar sürerim sonra dinlenirim diye düşünüyorum.

Gece başlaması daha avantajlı bence. Hem gündüze göre daha serinde başlayacak. Toplanma bölgesine intikal için konaklamaya gerek kalmadan yeterli zaman olacak. Mental olarakta daha rahat olunur diye düşünüyorum.

Bivak için en uygun bunu bulabildim: (link)
81uNuord8RL._SL1500_.jpg

9,95 $ fiyatı Kargo dahil 16,42$

Alternatif olarak şu da var: (link)

71t5GOF81YL._SL1230_.jpg

9,99 $ fiyatı Kargo dahil 16,09$, iki adet alınırsa kargo dahil 27,18$ ediyor. Birim fiyat 13,59$'a çekiliyor.

@volkan ismail rhinowalk aliexpressten alınabilecek bikepacking çanta üreticilerinin en iyilerinden sorun çıkaracağını sanmıyorum. İkinci olarak ön çanta konusunda çoğu firmanın kullandığı bir yöntem en büyük artısı ilerde iç çantayı değiştirmeye imkan vermesi, yalnız tavsiyem gidona bağlantı yaptığınız yerlere delik açılmış sert sünger takarsanız hem çantanın dayanımına katkısı olur hem de sallanmasına engel olur. Demek istediğimin daha net anlaşılması için "(link)" modeli incelenebilir. Kadro üstü çantasını bende almayı düşünüyorum oldukça kullanışlı duruyor.

@CeRKeZ önde heybe çantayı birçok kamplı turda kullandım, özellikle cepheden esen rüzgarlarda ciddi anlamda yorucu hale getiriyor sürüşü.

@Abdülkadir Ergin bey bivak torbası bakarken en önemli unsur dış yüzeyde kullanılan kumaş. Ripstop ve nefes alma özelliklerini aynı anda barındırması elzem. Alınacak ürünlerde bu iki hususu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Bu konuda en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesi "(link)", bir diğer başarılı ürün ise "(link)"

@Abdülkadir Ergin
Bivak çok terletiyor. 5-10 derecelik ultra light bir uyku tulumu daha uygun...

@Abdülkadir Ergin
Aynen...:)
iki teker bir adam Yusuf Akkuş kardeşimiz trans atlantic way yarışında bivak yüzünden gece çok terleyip sabah titreyerek güne başlamıştı...

Benim gibi amatörler için gece bi pansiyon veya otele sığınmaktan başka çare yok gibi. Alsi halde çok fazla eşya gerekecek. Duşu, çamaşırı, yatağı, bisikleti bırakacak güvenli yeri, kilidi vb düşünüldüğünde en mantıklısı bu sanırım. Bivak gibi birşey olsa bile en azından iki gecede bir yatılı konaklama gerekli gibi. Kervan yola çıktı düzülmeye başlandı ama çok konu var daha üzerinden geçilecek.

@karanbatu
Son derece pratik olun...:)
Bu konuda doğa bilimciler ve gezginler bakın ne diyor; yanınıza almayı düşündüğünüz eşyanın yarısını, paranın iki katını alın...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri