Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@CeRKeZ
Bana kalırsa bu gibi durumları göz önüne alıp takım ve ferdi katılım diye ayırabiliriz. Zira takım her konuda ferdi sürüşe göre avantajlıdır.

@birolcakir
Muhteşem tavsiyeler ve püf noktaları...:)24 saat Türkiye mesafe rekortmeninden:harika::harika::harika:

@CeRKeZ
Takım olacak, ben de olması yönüne olumlu bakmaya başladım:) yanımda hem kondisyonu hem kafa yapısı bana uygun birisi olsa süper olur...:)

@birolcakir
Bak bu madde hariç hemen hemen hepsine tamam diyebilirim :)))) Görürsem dururum.

Bu konuyla kısmen ilgili olduğu için iki hususu görüşlerinize arz ediyorum arkadaşlar.

1- Bisikletim cyclocross, kendim topladım. Toplama aşamasında hep düşündüğüm sram 1x11 sistemi pahalı diye almadım yerine 50-34 / 11-34 ruble tiagra 4700 kullandım. Frenler trp spyre mekanik, özellikle inişlerde çok zorluyor. Şimdi forumda ikinci el bir sram hidrolik 1x11 set çıktı karşıma, 42 aynakol 11-42 ruble. Sizce değişeyim mi? Avantaj/dezavantaj nedir?

2- Böyle ultra turlarda aerobar olması ne kadar avantaj? Olmazsa ne olur? Ben hiç düşünmedim, daha önce de kullanmadım, itici geliyor bana, denemeli miyim?

@kaydogdu 11-42 dişli ile düz duvarı tırmanırsın. Frenlerin hidrolik olmasında fayda var. Aerobar yük taşımak için olsun rahatlık olsun her yönden faydası var. Boyun dinlendirmek için iyidir... 50-34/11-34 bile yeterli yani bu yarış için tabi büyültmekte zarar etmezsin.

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@kaydogdu mevcut set değiştirmeyi düşündüğünüz setten daha avantajlı bu yarış için.

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@kaydogdu
Bence seti değiştirmeye gerek yok, frenlerin performansından memnun değilseniz frenleri değiştirebilirsiniz.

Aramızda yemek konusunda muzdarip olanlar için hatırlatıcı ve ufak tavsiyelerde bulunayım.
En önemli yemeğimiz olan kahvaltıyla başlayalım.
1- Kahvaltılık gevreklerden alıp bulduğunuz marketten 250mllik sütlerden alıp, getirdiğimiz tabakta bunları yiyebilirsiniz.
2- Süper dedemizin dediği gibi hakiki zeytinyağı bulabiliyorsak ondan alıp ekmekle yiyebilirsiniz.
3- Meyveyi sofranızdan eksik etmeyin.
1- Yine süper dedemizin dediği gibi olmazsa olmaz paça ya da mercimek çorbası.
2- Tabi karbonhidradımızı unutmamak lazım öyle vakti poğaçalar falan iyi olacaktır.
Gün içerisinde artık akşam mı sabah mı artık ne zaman olursa tatlı da yemeği unutmayın. Ne demişler "Yorgunken tatlı şeyler iyidir." :D
Yanlışım varsa düzeltiniz. Bilgili arkadaşlar...

Sevgili bike-packing yarışçıları...:)
Yarışımızda takım halinde katılım da olmasına hem fikir olduk. Takım iki kişiden oluşacak, 18 yaşından küçük veya prof bisikletçi ferdi olarak ve takım içinde olmayacak. Prof dan kasıt, milli takımda yarışan veya prof bir takımda lisansı olanlardır...:)sıralama, ferdi yarışanlardan ayrı olacak...:harika:
Haydi bakalım, takım arkadaşınızı seçin...:)

Akşam boş vakit bulunca sizlere yardımı dokunur niyetiyle bisiklete çantaları yükleyip bir denemeye karar verdim. Öncelikle Brooks sele mecburiyetten takıldı. Kendi kullandığım SDG Bel-Air sele hiçbir çantayı takmama imkan vermiyor :) El mahkum tur bisikletinin selesini takmak zorunda kaldım :) Önde kullandığım çanta decathlondan aldığım ve cırt dikerek gidon çantası olarak kullandığım (link). Arkada kullandığım çanta ise geçen sene denemek için aliexpressten 80 lira civarına alınmış 10 Litre hacimli bir çantadır. Bisiklette bu haliyle "2xKısa Tayt, 2xForma, 1xŞort, 1xTshirt, 2xÇorap, 2xİç Çamaşırı, Xiaomi 20000 mAh powerbank, 2xşarj aleti, Forclaz 500 Light uyku tulumu, Robens Vapour Şişme Mat, Şişme Yastık, Temizik Malzemeleri, Güneş Kremi, Mikrofiber Havlu, Yağmurluk, 2xİç Lastik ve Tamir Seti" bulunmaktadır. Şu an en önemli eksik Bivak Torbasına yer kalmaması gibi duruyor. Bu eksiğin de yine aliexpressten alınacabilecek (link)halledilebileceğini düşünüyorum, hatta fazlasıyla boş alan bile kalacaktır. Umarım katılacak arkadaşlara fikir verme adına yardımcı olabilmişimdir. Herkese şimdiden başarılar :)b913cf0d-6608-419a-82a0-966231100b4d.jpg

Saat 13:00-16:00 arası sıcaktan dolayı sürmek yerine istirahat etmek diğer vakitlerde daha verimli yol almaya yardımcı olacaktır kanımca. Hatta öğle yemeğinden önce 1 saat uyunursa tatından yenmez diye düşünüyorum ama beni asıl düşündüren gerek molalarda gerek bi şekilde tur boyunca uzun veya kısa süreli bisikletten ayrılmalarda bisikletin ve malzemelerin güvenliği. Yaptığım birkaç uzun ve kısa turlarda tuvalete veya markete girmek bile endişeye sebep olmuşken (bisikleti çalınmış biri olarak) 14 gün boyunca yapılması muhtemel bir çok uzun veya kısa ayrılıklarda ne gibi tedbirler almak gerekir, tavsiyeler nelerdir.

@ÖnerERKUT Teşekkür ederiz.
''Brooks B17 standart'' mı?
Kullandığınız bu çantalar sudan yağmurdan koruyor mu?

@birolcakir

Bu mesajdan azamî miktarda yararlandım. Hattâ not bile aldım bazı yerlerini.
Uzun yol tecrübesi bol olan arkadaşlar bu biçimde tecrübelerini yazarsa iyi olur.
Zira uzun yol konusunda öğreneceğimiz çok şey var.

@karanbatu
Bisikletinizin yanından asla ayrılmayın. Çok gerekliyse mutlaka kilitleyin. Molalarınızı akaryakıt istasyonlarında yapın, her yer kamera...ıssız yerde ihtiyaç molası vermek zorunda kalırsanız bisikletinizi de yanınıza alın..ya da yoldan görünmeyecek bir yere koyun...

@Mr. Bağlama
Saat 21:00 da start alıyoruz...:)

Bu arada ön kayıt konusunda çekimser olmayın sevgili arkadaşlar...:)

@ÖnerERKUT

Çok güzel ama bana biraz daha fazla yer gerekecek gibi, ön bagaj takıp iki ufak çanta atsak nasıl olur?

@karanbatu

Takım ruhu burada ön plana çıkıyor :))) Sağlam bir kilit şart, mola kısa da olsa uzun da olsa bisikletten ayrılacaksak bağlamak lazım ancak tabi onca aksesuar ve çanta ne olacak orası da ayrı bir dert. Bakalım nasıl öneriler gelecek, benim için de sıkıntılı bir durum.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri