Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper Dede

Süper dede sanırım bu mesafe konusunda bir iki kez kalem oynattım. Tekrar dostça bir uyarım olacak. Bu mesafe ilk kez düzenlenecek olan (troy turunu katmazsak) uzun mesafe dayanıklılık ve direnç mücadelesi için (ben bu etkinliğe asla bir yarış gözüyle bakmıyorum. Etkinlik içerisinde bulunacak olanların herbirine, tamamlasınlar veya tamamlamasınlar şimdiden takdirlerimi sunuyorum) bayağı uzun bir mesafe. İlk organizasyonda mesafenin bu kadar uzun tutulması ve çok az kişinin bitirecek olması (katılım büyük bir ihtimalle ankete yansıyandan az olacaktır) insanların gözünü korkutacağı için bir sonraki katılımının (bu ve benzer organizasyonlara) düşük düzeyde kalmasına neden olacaktır.

Birde yılda 20 gün izin kullanabilen bilimum beyaz ve mavi yakalılarında düşünülmesi gerekiyor. Memleket emekli, öğrenci vede öğretmenlerden ibaret değil.

Scudo
@Mr. Bağlama

Merhaba,
Yol bisikletine geçmeniz taraftarıyım. Ama şansınız varsa mutlaka deneyin de karar verin.
Scott Cr1 karbon kadrolu ultegra vitesli oldukça iyi bir endurance modeli. Yani yol bisikletinin nispeten konforlu tipidir. Havale ödemeli yani peşin fiyat 8100 TL ediyor. O fiyata da bir daha bulunmaz bence. Ama kadro boyu size uygun mudur, dikkat edin.

@mehmetsunu
Gözü mesafeden korkanların, hiç bisiklete binmemiş kişiler olabileceği kanaatindeyim. İnsan, çoğunlukla bilmediğinden kuşku duyar. Sonuç itibariyle bu sürüşün mesafesinin ve bu mesafede ne kadar zorluk çekebileceğinin farkında olan bisikletçilerin bu işe kalkışacağını düşünüyorum. Bu mesafe kimi için yarış, kimi için gezi, kimi için maceradır. Belli bir mesafeden sonra tamamen psikolojik savaşa dönüşen bu tip yarışlar, insanlar üzerinde olumlu gelişmeler yaparak, öz güveni en üst düzeyde geliştirir. Ayrıca, ileriki zamanlarda yurt dışında bu tip yarışlara katılmak isteyenlere de iyi bir deneyim olur:)

Daha önce kilitli bir ayakkabı kullanmadım. Endurance geometrişi bir yol bisikletim var ve performans odaklı sürüşler yapmıyorum. Bu yarış için yol ayakkabısı mı tavsiye ederisiniz mtb ayakkabısı mı?

@volkan ismail Üstat ben de gerekli görüşmeleri yaptım alacağım ve fakat S 52 kadro bana göre diye düşünüyorum. Boyum 170cm. İç bacakta 73cm. Sizce nasıl ?

@Mr. Bağlama
Ölçüler uygun gibi ama imkan varsa mutlaka deneyin.

@JusTiMe Yarın alacağım umarım iyi bir seçim yapıyorumdur :)

@CeRKeZ Maalesef üstat ben Özbekistan-Taşkentte görev yapıyorum deneme şansım yok. Mecburen sayısal verilere güvenerek almak durumundayım.

@Mr. Bağlama
Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman. En kötü gidon boğazı ile oynayıp ayarlama yapmanız gerekir.

@Mr. Bağlama Uzun turlar için tam senlik ölçü diye düşünüyorum

@Abdülkadir Ergin

Üstteki modelin ön tarafa doğru bükülmüş bir versiyonu vardı. Bana nedense o daha rahat olur gibi geliyor. Mesela bu 2 örnekteki gibi,

Düzenleme: (link)

Dosyalar

• 13580.jpg
    13580.jpg
    38,8 KB · Okunma: 20
  • clip-para-triathlon-com-apoios-concavos-reto-jd-tb01-tranzx.jpg
    clip-para-triathlon-com-apoios-concavos-reto-jd-tb01-tranzx.jpg
    46,4 KB · Okunma: 20
@mehmetsunu
20 gün yıllık iznimin 10 gününü yılbaşında mecburi kullanmak zorunda olan bir mavi yakalı olarak ne yapacağımı düşünüyorum ama hamama giren terler dedik bir kere. Öyle yada böyle ayarlayacağız.

@MakRo Triathlon barların ucu kıvrılınca fiyatta yukarı doğru kıvrılıyor ne hikmetse. Çok yüksek fiyatları. En ekonomik Decathlon'daki gözüküyor.

(link) işte bu kadar para saldırıyoruz arkadaşlar :D gümrüğe de vurmaması cabası 200kaymeye alıyoruz :D

@Mr. Bağlama
Scott Cr1 SL kullanıyorum, kesinlikle pişman olmayacağınız bir seçim. Belki MTB den direk yola geçtiğiniz için pek anlamayacaksınız ama diğer yol bisikletlerine göre oldukça kondorlu bir sürüşü vardır, kodro boyu ve ayarlarınız düzgün olduğu sürece uzun sürüşlerde kolay kolay ağrı sızı problemi yaşamazsınız ve buna rağmen oldukça performanslı bir kadrodur.

@Eser Sevinç Bizzat kullanan birinden bu yorumları duymak çok sevindirdi beni Çok teşekkür ederim. Birde şunu sorayım. Yarın alımı yapacağım ve fakat pedal ve ayakkabı da gerekecek. Bu konuda neler önerirsiniz ? Hazır %30 indirim varken Erdoğanlardan denk gelirmi onlarıda oradan alsam hazır gelse bana çok iyi olur.

@Mr. Bağlama mevcutta %30 indirim varmış, güzel bir indirim, Bisikletle birlikte bir miktar daha indirim yaptırabilirseniz çok daha güzel olur, maddi olarak sıkıntıya sokmayacaksa almışken hepsini tek seferde almanız daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri