Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@JusTiMe
Beni de şahit göstermesen olmaz...:)
Evet İstanbul'a giden şehirlerarası otobüs rotası çok uygun:):):)

Scudo
@Cemil Dada

@Cemil Dada Hocam modelini bilmiyorum ama üzerinde fizik sele var zaten :)

@Süper Dede Abi bugün 1 saat evde eliptik sürdüm. ortalama 130 - 135 bpm. Üst bacakları bayağı çalıştırıyor. Dezavantajı falan var mı? Yağmur vb. günlerde eliptikle devam edeyim diyorum uygun mudur?

@Abdülkadir Ergin
Mutlaka faydası var, özellikle üst baldır kaslarını çalıştırması bisiklete katkısını gösteriyor. Bir ara ben de bir süre çalışmıştım. Yağmurlu günlerin kurtarıcısı olur...:)

carbon bisiklet + carbon jantlarım beni biraz düşündürüyor :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@muskulpessent

TCR#2015'de Ultan Coyle full carbon TT bisiklet ile 4. sırada bitirmişti yarışı.

2015_0724_18444100-1024x1024.jpg

@ataberkdönmez hocam örneklendirmeleriniz güzel. lakin tcr de yarış dışı kalan (kırılan bozulan) onlarca da karbon bisiklet de var. arada istisnalar olabilir. bakın fixie ile de bitiren varmış ama herkes fixie ile bitirebilecek değil. bu bisikleti kullanan arkadaşa da birileri sponsor olmuştur bence ki böyle bir bisiklet ile gelebilmiş ve iyi derece yapabilmiş. (iyi bir sürücü belli , sponsor olunmasındaki ana sebeplerden biri) lakin bizler amatör sporcularız ve bisiklete gelebilecek bir zararı her kimseden fazla düşünmek durumundayız.

@muskulpessent
r500 gibi uygun fiyatlı bir jantla katılabilirsiniz belki ama carbon kadronun taşıyabileceği max değerler sınırlı, bu değer aşıldığında ve beklenmedik bir darbe, çukur, yoldaki titreşim vs kadronun kırılganlığını arttırıyor, bende de carbon kadro mevcut, 1 antrenman durumum bu tura yeter mi sorusu aklımda, 2 kadroya zarar verir miyim, zaten tamirat görmüş bir kadrom var :)

@muskulpessent
Dilim yettiğince bir şeyler söyleyeyim.:)
Karbon rigit, yani esnemiyor. Keza hem bisikletin hem de jantların karbon olması, temiz asfaltta avantaj, akar gidersin.:)
Ancak rotada birkaç yüz km soğuk asfalt var, bu da çok fazla titreşim demek. Bu tip yollarda lastik havalarını 70 psi civarına indirirsen rahat edersin. Ayrıca 28 genişlikte lastik çok uygun olur:):):)

Evet, ultra mesafe deneyimlerimi aktarmaya devam...
* Lastik seçiminize azami dikkat edin. 700x28 bu mesafeler ve yol şartları için çok uygun. Daha ince lastikler çabuk patlamaları ve çok titreşim iletmeleri sebebiyle bence tercih edilmemeli.:)
* Continental lastiklerin yanakları çok zayıf, en ufak bir taş vursa yırtılıyor veya deliniyor. Bir kardeşimin bana verdiği conti four season lastiklerin yanakları çay süzgeci oldu:) sadece ttr de kullandım.
* Gidon bantınızı çift kat sarmak isteyebilirsiniz:) Yarıştan sonraki bir hafta yumruğumu sıkamadığım gibi her iki elimin küçük parmakları hafif uyuşma sorunu yaşadı.:)
* Kaliteli bisiklet eldiveni kullanın. Avuç içleri perişan oluyor.:)
* Yanınızda boyun ağrıları için rahatlatıcı krem tarzında bir şeyler bulundurun.
* Önemli yerler için vazelin ve 15x20 ölçülerinde ambalaj süngeri bulundurun.:)Ttr nin sekiz yüzüncü km sinden sonra hepimiz çıkma döt aradık...:koptum:
şimdilik bu kadar...

@muskulpessent Dediklerine katılıyorum, bu tarz bir yarışta Alu jantlar kullanılması mantıklı bir tercih olur. Ancak yarışın uzun bir kısmı temiz asfalt ve orada avantajın olur. Lastikleri 28C yap gerisini maceracı ruhun halletsin :)

@ataberkdönmez 25 çok mu ince gelir? Yeni lastik alacaktım 25 düşünüyordum. 28 için kadroyu ölçtüm, az farkla kurtarıyor gözüküyor ama denemedim.

Yolu tutacak lastikte fayda var bence bu tür yarışlarda 28c ya da daha yukarısı yolda daha rahat gitmenizi, tekerleği düşünmemenizi sağlar gibime geliyor...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Doğru bir beslenme ve kilo kontrolü doğrultusunda MTB ile katılabilir miyim acaba? :kötü:
Alet deore setli, havalı maşa, 12.5 kg bir carraro daytona

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Kuzey Ege Hiç fena değil lastikleri olduğunca inceltmekte fayda var ve kelebek gidon ya da triatlon bar almakta fayda var :) Jantlar 29 olması daha da mükemmel sonuç verir 30vites mi bisikletin bu arada=?

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Oneriler icin cok teşekkürler. Bisiklet 28i desteklerler mi emin bile degilim. Duruma gore bakacagiz artik

@JusTiMe
3x9 vites, 26x1.50 lastik
Kelebek mantıklı olabilir..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Kuzey Ege Bisikletin seni tahmininden çok daha fazla yorabilir bilgine

@Kuzey Ege
mtb ile düşünüyorsanız kelebek gidon çok rahat ettirir:)

Aero bar kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tip uzun mesafe sürüşünde kullanılan bazı bisikletlerin fotoğraflarında aero bar görüyorum. Kullanımı elzem midir? Yoksa çokta gerekli değil mi?

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri