Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@emir yakup bulut
TransEuroAsia Türkiye çapında sürücülerin dışarıdan hiç bir yardım almadan icra ettikleri bir sürüştür.
I. TransEuroAsia yarışı 06 Temmuz 2019'da başlayacak ve 14 gün sonra bitiş partisiyle Kemer'de sona erecek.

Scudo
@emir yakup bulut
Mecburiyet yok. Ancak bu yarıs, organizasyon destekli. Yani sürücüler toplu halde gidiyorlar ve yanlarında tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir minibüs geliyor. Yeme, içme, masaj ve uyuma dahil her şey bu araçta. Doktor desteği dahi var. Bu yarışın etaplardan oluşan bir edisyonu var bir de çok az sayıda katılımın olduğu bir bölüm var. Bu bölümde araç desteği yok ama izleniyorsunuz. Buna bu sene 10 kişi katıldı 2 kişi bitirdi.

O vakte kadar kaza bela olmazsa her türlü katılıyorum.

Sadece tamamlamak için yarışacağım.
Rekabet etmek gibi bir niyetim yok.
Hattâ yarışı zaman sınırı içinde tamamlayamamış olmak bile umrumda değil.
Sadece bu uzun yolda, ufka doğru bakıp derin hayallere dalarak bisiklet sürmek için katılacağım.

@JusTiMe

Evet, haklısınız. Ona göre hazırlığımı yapacağım. Fixed Gear ile katılmak, bir anlamda tamamlamamak için katılmak olacak benim için. Bu bağlamda düşünecek olursak 42/34 aynakol ile 14/34 rubleli bir makine kullanmak daha makul. Bisiklet değiştirme serbest olursa eğer Hopa Samsun arası fixie oradan sonrası vitesli makine için devam edilebilir. Samsun Çorum arasında 3000 mtre tırmanma var. Müsait bir vakitte deneyip duruma bakacağım. Orayı sağlam çıkabilirsem gerisine araştırmalarıma devam ederek bakacağım sonra.

@Ali Kılıç 35.5

Stéphane Mehdi Ouaja, TCR 2015'i fixed gear ile bitirmişti. Sende yapabilirsin bence.

post-41865-0-23417200-1437727121.jpg

@Ali Kılıç 35.5
Değiştirebilirsin...ancak, değiştireceğin bisikleti sana birisi getiremez.Sen gidip evinden alacaksın. Bunu da tracker takip merkezine bildireceksin...

Yüklü halde giderken tur için 53-39 / 11-26 şeklindeki oran çok mu zorlar yoksa bir şekilde idare edebilir miyim? Duruma göre aynakol da bakmak gerekecek.

@ataberkdönmez
Daha yarışa girmeden masraflar artıyor :D

@ataberkdönmez
Sevgili Josh ağabeyimiz bile dersini alıp ertesi yıl daha düşük oran kullandıysa biz de büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanmalıyız esasında :D

@CeRKeZ
Biraz sert bir kombinasyon. En uygunu, 50/34 aynakol, 12/34 ruble. Tcr birincisi James Hayden 46/34 aynakol 11/34 ruble kullanıyor.

Bu arada ben ttr de 50/34 aynakol 12/36 ruble kullandım. Çok rahat ettim.

@JusTiMe
Bu %18 nerede...:):):)

@ataberkdönmez

Alıntılar benim mesajın içinde kalmış. Nasıl oldu anlamadım. Kusura bakmayın.

Dosyalar

• 20181114_114602.jpg
    20181114_114602.jpg
    1,8 MB · Okunma: 160
@Ali Kılıç 35.5

Böylesi uzun inişler için fren tertibatlı fixie kabul edilebilir bence :) Dediğin gibi Stephane'da en büyük sorunu inişlerde yaşadığını söylemişti özellikle ayaklarını pedaldan kaldırdığı için çukurlar büyük problemdi demişti. Yine de böyle zorlu bir maceraya fixie ile katılmak Çılgın bir fixieci olmayı gerektirir. Efsane olursun! :)

@ataberkdönmez

Fixie ile katılırsam muhtemelen yarışı tamamlayamam ama yine de denemeye değer. Deneyeceğim. Efsane olmak gibi bir gayem yok. Hiçbir zaman da olmadı. Sadece yapılabilirliğini kendim için kanıtlamak istiyorum.

• Muhteşem
Tepkiler: necmeddin
@Ali Kılıç 35.5 Samsunda bisikleti değiştireceksen fixie hiç zorluk çıkarmaz sana yollar çok güzeldir hopadan ta çoruma kadar sinop yolu bile ondan sonra bayırlar falan tırmanışlar başlıyor :) Şunu baştan rahatlıkla belirteyim Türkiye'deki en rahat iller arası yollar karadeniz sahilidir. Strava kayıtlarından rahatlıkla yollarımızın eğimleri olmadığını görebilirler herkes :D Hele ki istanbula giden şehirler arası yol her türlü bisikletle gidilebilir rahatlıkta :D değil mi Mümtaz abi :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri