@cember3454
İleride yabancı katılımcıları da ülkemize çağırabilmek için
Ama bizim için "transavrasya"
Mesela, rusya da, sibirya da yapılan 9100 km lik yarışın adı trans-siberian extreme
@cember3454 Yurtdışı bike-packing takvimine sokabilmek ve elbette apidura gibi sponsorlar arayabilmek için Yabancıların da katılmasını istedik.
(link)
Yarış ile ilgili her türlü konuyu başlık altında konuşabilmek için facebook grubu kurduk. Bu grup altında istediğiniz her konuyu konuşabilirsiniz. (Yarış, Ekipman seçimi vb)
İş iyice ciddileşiyor.Bu başdöndürücü organizasyon hızıyla,ki ben bu kadar hızlı gelişeceğini düşünmüyordum, birazdan Mümtaz Ağabey, ''haydi başlıyoruz'' derse nolur nolmaz ben spd ayakkabıları kilitleyip bekliyeyim.
Hopa'da mı beklesek acaba.
@Süper Dede Mümtaz Ağabey, ecnebilerin Transcontinental Race'de start verdiği ''Muur van Geraardsbergen'' gibi özel ve büyülü bir çıkış noktası; bizim yarışımız için de Hopa'da seçilmeli ve klasikleşmeli.
Eveet bir heves bu güzel olaya atladık, ön kaydımızı heyecanla yaptık, her şey gırla gidiyor derken bugün (link)ı yaptım. Yaptım yapmasına da sabuncubeli rampasını tırmanınca tepede sol dizim beni unutmadın dimi diye seslendi. 2013'teki kazanın eseri sol dizim arada bir sancıyor. Uzun süredir iyiydik ama 2 gündür yüklenince hoop dedi. Şimdi önümüzdeki günlerde daha dikkatli olmaya çalışacağım. Bir de tekrar ortopediye gidip bir mr isteyeceğim. En son geçen sene spor hekimliğine gitmiş, elle muayenede iyi dizin bir şey yok, bacak kaslarını güçlendir demişti. Ama squat pozisyonunda ve zorlu rampalarda hep sızlanır beni unutma diye. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek..
@Abdülkadir Ergin
asla yüklenme yok, yumuşak ve kadanslı, alıştırarak yapmalısın. Daha çok erken yüklenme için...
Bir de tavsiyem yokuşta sadece çekmeyi dene bakalım ağrı olacak mı...?
diz sıkıntılarında leg extention hareketi üst baldırı güçlendirmede çok etkili.
Sandalyede dik pozisyonda oturup bacağını 90 dereceden 180 derece konuma getirip bunu 15-20 tekrar lastikle veya küçük ağırlıkla yapabilirsin.
@Süper Dede Hocam şu sürüşleri yorumlar mısınız, nasıl gidiyor? Neleri yanlış yapıyorum?
1:
43 km. 1:30 sürüş zamanı 418 m. yükseklik 28,6 ortalama
(link)
2:
53 km. 2:05 sürüş zamanı 650 m. yükseklik 25,2 ortalama
(link)
Uzun süredir antreman yapmıyorsan, çok sert başlamışsın Kış ayı tırmanış yasak, zone 4 yasak. 1-2 Saatlik sadece zone 2, haftada iki veya üç'gün zone 3 çalışmaları yeterli. Bahara doğru tırmanışa başlarsın. Şahsi fikrimdir.
Evelallah mücadele ederim de dizimden bayağı tedirgin oldum. Daha 2. antreman yahu az duraydı Yoksa canım var çevirecem de dizi hepten elime almayayım diye korkuyorum Bakalım çalışmalara devam edeceğiz inşallah o da düzelir bu vesileyle belki, kaçarı yok.
@ataberkdönmez
Her gün işe gidip geliyorum 5+5 km. Haftada bir de 20 veya 50 km. yaparım işte. Çokta soğuk değilim aslında. Bu tempo sert mi, çok koymuyor bana rahat yapıyorum. Sadece diz ağrısına üzüldüm, eve gelince soyunurkende ağrı vardı, esneme hareketleri falan derken şu an hiç bir şeyim yok böyle de bir şey.
@Abdülkadir Ergin
Birinci sürüş sert olmuş, şu an sezonun başındayız. Aceleye gerek yok. Kadansı 80-90 dolaylarında tutarak düşük vitesle yapmalısın. Zaten büyük aynayı yılbaşına kadar kullanma. Şimdi bisiklet üzerinde fazla zaman geçiricez, km önemli değil. Düşük ort bize yeter...
@Abdülkadir Ergin acı acıyı su sancıyı keser demiş büyüklerimiz. 2016 yılında sağ diz iç bağım koptu çapraz bağ ve dış bağda aşırı zedelenme oldu. Ameliyat olmayı istemedim 6 ay boyunca dizlik taktım topalladım . Ağır ağır da olsa yürüyüş yaptım 6 ayın sonunda leg preste 100/120 kilo ağırlığa kadar çıktım 25*4 set yapardım . Şimdi halı sahada futbol maçı bile yapar durumdayım . Bisiklete gelirsek eğimde yüksek kadans sana acı vermez
Anlaşıldı, şimdilik sadece küçük ayna kullanacağım. Yüksek kadansla sürüşe devam. Rampalarda diz ağrısı için sadece çekmeyi deneyeceğim. Günlük leg extention çalışacağım.
@ippon
Hocam haklısın. Ama bugün Sabuncu rampasında en düşük viteste çevirdim yinede sıkıntı oldu. Bir de mümtaz abinin dediği gibi sade çekme deneyeyim bakalım. İki gündür gereksiz yüklendik anlaşılan, hızdan ziyade küçük ayna yüksek kadansa odaklanacağız artık.
@Abdülkadir Ergin Rampaları bir süreliğine bırakırsan dizine iyileşmesi ve alışması için zaman tanımış olursun. Çünkü ağrının verdiği mesaj " üstüme gelme" demektir
leg extention haftada iki yeterli...