Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Süper Dede Mümtaz Ağabey,

Bu meydan okumaya Allah izin verirse bir terslik çıkmazsa katılacağım.Bunun için günlük 50 şer kilometrelik rutin turlar atıyor olacağım.Hatta bir 50 km yaptım bile.Bu başlığı eksik olan bilgilerimi öğrenmek için takip edeceğim.:okyrm:
Benim en çekindiğim ve en kafama takılan şey kondisyonum değil.En büyük çekincem neyden çekineceğimi bilemiyecek kadar tecrübesiz ve bilgisiz olmak.:krktm:
Bu başlık altında yarışın bitirilmesine yönelik önemli konularda önemli tüyoları vereceğinden dolayı içim biraz daha rahat.:harika:

@hamlet2006
Kesinlikle kardeşim. Önümüzdeki günlerden başlamak üzere " tavsiyeler" başlığı altında tüm deneyimlerimi (zi) aktarıyor olacağım...:)

@Ali Kılıç 35.5
Fixie derken şu vitessiz bisikletlerden mi bahsediyoruz. Ön ve arka diş sayılarını bilmem lazım ve dişliler biri ya da ikisi değişebiliyor mu...?

Fixie derken şu vitessiz bisikletlerden mi bahsediyoruz. Ön ve arka diş sayılarını bilmem lazım ve dişliler biri ya da ikisi değişebiliyor mu...?

Fren ve vites yok. Arka dişli sabit. 42/16 oranını kullanıyorum. Dişliler her türlü değiştirilebilir. Sorun yok! Fakat ben bu oranın altında kullanmayı düşünmüyorum. Ortalama eğimi %5 olan 7 km.lik rampayı rahat tirmanıyorum.

Bu da logomuz...
logo.png

Marttan itibaren haftada en az 3 kez 200km sürüş yaparak peş peşe uzun mesafe gitme konusunda dayanıklılığımı arttırma amacıyla çalışacağım ve bir aksilik çıkmadığı taktirde 22 haziranda hopada olacağım :harika:

@Ali Kılıç 35.5

Fren ve vites yok. Arka dişli sabit. 42/16 oranını kullanıyorum. Dişliler her türlü değiştirilebilir. Sorun yok! Fakat ben bu oranın altında kullanmayı düşünmüyorum. Ortalama eğimi %5 olan 7 km.lik rampayı rahat tirmanıyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ultra mesafe için tehlikeli:(ama sen tüm olumsuzlukları zaten biliyorsundur:harika: çok geniş kapsamlı düşünüp olayı simüle etmen lazım:)

@CeRKeZ
Sevgili kardeşim haftada üç kez 200 km, sakatlığa davetiye olabilir, dikkatli olmanı tavsiye ederim...:)

15 tatilde İzmir'de bir simülasyon yapacağım. Olmazsa normal bisikletimle gelirim. Mental olarak bu yarışa her türlü hazırım; ama son sözü bacaklar söyleyecek.

@Ali Kılıç 35.5
Acizane tavsiyem standart yol bisikleti ile katılmanız, çok zevkli olacağına garanti verebilirim...:)

Rota şu yukarıdan paylaşılan harita gibiyse çok uzun geldi gözüme, tamam yarış trans kategorisinde ama yaklaşık 2500km günde 250 km yapsan 10 gün sürer ki her gün 250km yapacak çok az insan var.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
@Eser Sevinç
Hazırlanmak için 8 ay süre var, iyi bir hazırlık döneminden sonra yapılmayacak bir şey değil...:)

Bende çok katılmak isterim ama altımdaki bisiklet xrs 60 olunca bitirmek zor gibi görünüyor ha tabi marifet bisiklet değil insanda ama yinede bisikletinizin seviyesi büyük bir etken belki yaşadığım şehrin yakınlarındaki bir ilde başlarsa büyük ihtimalle katılıcam ama zevk için bitirebileceğimi sanmıyorum

@Süper Dede rüyamda sen bi grup bisikletçiye bahçelievlerde (İstanbul) bir halısahada koşu vb. antremanlar yaptırıyormuşsun. Bende aa ne güzel bana da yakınmış ben de katılmalıyım muhakkak diye düşünüyorum.
Şimdiden bisikletçilerin rüyası olmaya başladı bu yarışma :)

@Bisiklet sever 93 Yol bisikletim olacakta bu yarışa bisikletim kötü bisikletim işe yaramaz ben katılmam diyeceğim... Yazık! Bu arada yarış Artvinin hopa ilçesinde başlayacak

@karanbatu
Güzelmiş, ben zaten bahçelievlerde oturdum otuz sene.:.:)

@Bisiklet sever 93
Biskletin eğer ki yol bisikletiyse normal dayanıklılık antrenmanlarıyla bitirebilirsin. Zaten başlangıç itibariyle hedef bu olmalı...:)

Bundan böyle yarış startına kadar antrenmanlarımı paylaşacağım, yardımı dokunur...:)

17.11.2018 antrenmanı :
11 km ısınma
16 km tırmanma, ilk 10 km si % 5-6 değişken, son 6 km % 10-12 değişken,toplam yükseklik kazanımı 910 m.
27 km orta tempo bitiriş.
Bu tırmanış antrenmanı ekim ortasından beri 9.kez yapıldı.

18.11.2018 antrenmanı :
60 km orta tempo
2 saat 30'

@Süper Dede
Yaptık :D

@karanbatu
Antrenmanlarda birlikte olduğumuz için öyle söyledi herhalde...:):):)

@Süper Dede
Yanlış anlamamdan dolayı araya girmişim kusuruma bakmayın. Üzerime düşeni almadan kaçayım. :)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@karanbatu
Sıkıntı yok güzel kardeşim, üzerine düşen bir şey yok..:) bizden sana selamlar ve sevgiler...:)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri