Scudo Sports

Trans Continental Tcr 9

Otoyollar haricinde yasak yollar da var. Tehlikeli yollari yasaklayip olasi kazalari azaltmaya calisiyorlar. Koyduklari zorunlu parkurlar da sporculari guvenli yollara zorlamak icin.
Bu yasak yollarin haritasini merak ertim ama bulamadim, sanirsam email ile kayit olan sporculara yolladilar. Ben de rota yapan bir elemanin videosunda gordum. Turkiye o yasaklanan yollar ve bitise gelen son parkur sayesinde mumkun oldu. Yoksa direk edirne-istanbul deseler millet telef olacak.
Dogru soylemissiniz. Yarisin 2015 den sonra istanbuldan cikma amaci zaten Edirne istanbul yolundaki tehlikeydi.

Scudo
Ben de Ahmet K. ve Sinan Kargı'yı takip ediyorum. Sinan K. Bosna'da gravel rotaya girdi ve ön lastiği yardı. Bahsettiğin gibi ciddi sayıda patlakla uğraştı ve bugün bolca yama aldığını paylaşmış. Bu bir yarıştan öteye bir savaş. İnanılmaz bir savaş. Takip ettikçe hayrete düşüyorum. Sıralama önemsiz, bitirebilen benim gözümde çok çok başarılıdır. Katılmaya cesaret etmek bile büyük iş.
Hiç uzun mesafe yarışa katıldın mı?Katılmadıysan katılmanı bizzat yaşamanı tavsiye ederim. Start anındaki kallerin kilitli pedallere geçerkenki sesini duymalısın.

IMG_20190706_194632.jpg

Mümtaz Ağabey, yarış hakkındaki son brifingi

IMG_20190706_163746.jpg

Mümtaz Ağabey, bana hep "şişkosun" dedi durdu. Halbuysam 77 kiloydum @Can Çelik bak gör.

Otoyollar haricinde yasak yollar da var. Tehlikeli yollari yasaklayip olasi kazalari azaltmaya calisiyorlar. Koyduklari zorunlu parkurlar da sporculari guvenli yollara zorlamak icin.
Bu yasak yollarin haritasini merak ertim ama bulamadim, sanirsam email ile kayit olan sporculara yolladilar. Ben de rota yapan bir elemanin videosunda gordum. Turkiye o yasaklanan yollar ve bitise gelen son parkur sayesinde mumkun oldu. Yoksa direk edirne-istanbul deseler millet telef olacak.
Yüksek olasılık motorlu taşıtların da genelde ve yüksek hızlarda kullandıkları güzergahlar yasaklıdır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bence Türkiye’de en çok sıcak hava dalgası zorlayacak yarışmacıları, Avrupa’nın büyük bir bölümünde sıcaklık ortalaması 20 dereceler civarındaydı.

Merak ettiğim bir konu var bu arada. Mesela dünyada marka olmuş bazı ultra maratonlara direk kayıt yaptıramıyorsun, kayıt yaptırmaya hak kazanman için daha önce belli zorluklardaki ultra maratonları bitirip puan toplamış olman gerekiyor. Acaba TCR için de aynı şey geçerli mi? yoksa cebine birkaç bin Avro koyan direk yarışa kayıt olabiliyor mu?

@Cemal Ç. Bizden habersiz yarışa mı girdin :ssrtcbya:
Estağfurullah, ben GERÇEKTEN yarışmıyorum. Burada GF'ler 3, 5€ falan ama ben onlara bile katılmıyorum. Bakıyorum da katılsam derece bile yaparım da ne gerenk var?😌
Ben sadece sürmeyi seviyorum, sürerken mutlu oluyorum.😅
Neyse, konuyu sulandırmayayım.😄

Bence Türkiye’de en çok sıcak hava dalgası zorlayacak yarışmacıları, Avrupa’nın büyük bir bölümünde sıcaklık ortalaması 20 dereceler civarındaydı.

Merak ettiğim bir konu var bu arada. Mesela dünyada marka olmuş bazı ultra maratonlara direk kayıt yaptıramıyorsun, kayıt yaptırmaya hak kazanman için daha önce belli zorluklardaki ultra maratonları bitirip puan toplamış olman gerekiyor. Acaba TCR için de aynı şey geçerli mi? yoksa cebine birkaç bin Avro koyan direk yarışa kayıt olabiliyor mu?
Parayı bastırıp katılıyorsun, tecrübe veya nitelikli bir geçmiş aranmıyor

Parayı bastırıp katılıyorsun, tecrübe veya nitelikli bir geçmiş aranmıyor
Tam benlik. Nitelikli ultrabike çı fotom bile var ama. Bi zamanlar tüm ultracılar bundan çektiriyordu.Benim de başım kel değildi hani.
IMG_20190703_171047.jpg

@Cemal Ç. Çok pis gaza geldim, bisikleti aşağı indirip bakkala kadar gidesim var. :krktm:
İki seneye kendimi maddi anlamda toplarım. Millet ultracı görsün

Bu geceden itibaren Balkanlardan serin bi hava dalgası geliyor 3 gün kadar sürecek, o yüzden muhtemelen hava açısından en az zorlanacakları kısım Türkiye sınırları içinde olacak, şans :)

Biri de pasaportunu unutup 300km geri sürüp fazladan 600 km geçmiş :D
Alışkın değil tabi bu Avrupa ecnebisi öyle pasaport kullanmaya, kimlikle el kol sallayıp giriyorlar istedikleri yere, alışmadık totoda don durmamış. Victor Bosoni diye bi arkadaşmış, wildcard diyo bi de. Durduk yere 2 gün kaybetmek nedir yav..

Sinan Kargı da patlak lastiklerle uğraşıyor, takip ettiğim biriydi. 10-15 kere falan lastik patlattı galiba 🤦🏼‍♂️

Dün antrenmanda Sinan Kargı'nın lastikleri takıldı kafama. Hangi lastikten kullandı acaba? Sayıp sövüyordur. Hali vakti de yerinde diye sanıyorum, güzel bir marka model olsa gerek. Trans Türkiye yarışında Schwalbe durano double defence takmıştım, içine ekstra şerit felan da taktım. 1600 km.boyunca tık demedi, 7. gün sakatlık nedeniyle yarıştan çekildiğimi yazdım gruba. Kısa bir süre sonra lastik patladı :) tamir ettim az gittim başka bir yerden patladı :D Bırakmamı bekliyormuş.

pro one kullanıyor da elli kere söyledik tubeless kullan diye. kendisi biraz inatçıdır. bir de rim fren kullandıgı için 28mm kullanmak zorunda kaldı. (oda ayrı bir inat)

32mm veya üstü kullansaydı bu kadar çile çekmeyecekti.

Robin

319765 dosyayı görüntüle

2. sıradaki Christophe çile çekiyor, yollara bak :)

Biri de pasaportunu unutup 300km geri sürüp fazladan 600 km geçmiş :D

Ah Apo ah :) dinlenmeleri çok ihmal etti başta, şimdi kümülatif yorgunluk çekiyor. Neredeyse kürsüyü de kaybetmek üzere, Tim hemen arkasından geliyor. İki gün önceye kadar %11 olan dinlenme oranı %16'lara çıktı ama iş işten geçti.

Pro one kadar patlama direnci iğrenç bir lastik daha yoktur.TTUBR'de bundan kullandım.1900 km de 5 kere patladı.En son Menemen'de patlayınca vardır bir hayır deyip yarışı bırakmıştım.Bir daha da kullanmam.Çok patlar diye korktuğum Pirelli P Zero lar bile 10000 kmde bir kere patlamıştı.

Pro one kadar patlama direnci iğrenç bir lastik daha yoktur.TTUBR'de bundan kullandım.1900 km de 5 kere patladı.En son Menemen'de patlayınca vardır bir hayır deyip yarışı bırakmıştım.Bir daha da kullanmam.Çok patlar diye korktuğum Pirelli P Zero lar bile 10000 kmde bir kere patlamıştı.
O zamanlar one/pro one ayrımı yoktu. Düz one-vguard modeliydi. Bende uzun yıllar tek patlak olmamış ve Süleyman'a tavsiye etmiştim.
Ama adam patlak rekoru kırmıştı yarışta :snzdglsn:

İşin ilginci, o eski modeller halen patlak direnci ve yuvarlanma direncinde en iyiler. Yeni pro one modelleri bile o kadar puan alamamışlar değerlendirmelerde. Şivalbe çok bozdu bu van serilerini çook :ckskc: Van adıyla lugano kopyalarını satıyorlar.

Lastik şans işi birazda pro onelarimin ömrü bitmek üzere 1 kere tubeless kapatti ufak bir zimba deligini onun harici patlak vs yasamadim ve gayette memnunum. Gravelede girdim gayet bozuk yollardan gectim hic banamisin demedi. Ama sokup takmasi zor biraz. Sinan bir yerde bir hata yapti oda muhtemelen tubelless lastikle ic lastik kullanarak. Ama bu yarisi bitirirse muthis bir is yapmis olacak. Suan gercekten mental bir savas veriyor.

pro one kullanıyor da elli kere söyledik tubeless kullan diye. kendisi biraz inatçıdır. bir de rim fren kullandıgı için 28mm kullanmak zorunda kaldı. (oda ayrı bir inat)

32mm veya üstü kullansaydı bu kadar çile çekmeyecekti.
Haya yaptığını kabul ettiği bi reelini gördüm 1-2 gün önce :)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Yanlış görmüyorsam kontrol noktası görevlileri Gelibolu-Lapseki hattını denizden de takip ediyorlar😀

Dosyalar

• IMG_5428.jpeg
    IMG_5428.jpeg
    60,1 KB · Okunma: 12
  • Hahaha
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Vee yarışı birinci götüren Robin Çayırbaşı'ndan 118 km.lik finish parkuruna girdi. Vay bee helal olsun, 9. günde İstanbul'a geldiler. Muazzam. :harika:

1722337487919.png

Şu görüntünün güzelliğine bakar mısınız? Her biri ayrı hayatlar, hikayeler, çabalar. Ne mücadele ama.
1722337818334.png

Vay be Robin bitirdi, arkadaşlar canlı yayın açtılar Moda'da izledim. Benim 6 ayda geçtiğim yolu 1 haftada geçti :)

Geldi yere yattı parke taş yola yavaş yavaş, kalkmadı :D Kebapçıya götürüp doyursalar bari

Geri