Scudo Sports

Trans Continental Tcr 6

@KitapSever Bildiğin gibi Trans Continental gibi uzun mesafe dayanıklılık yarışları; içerdiği özellikler,değişkenler ve stratejiler itibariyle çok ayrı bir meydan okuma.Ben de forumdaki değerli arkadaşlarımızın organizasyona katılacak olmasının verdiği heyecan ile bu sene ilgi duymaya başladım.Bundan dolayı ne yazık ki yorum yapacak bir bilgi birikimine sahip değilim.

Bu tarz mücadelelerin mantığını özümsemiş ve bu yarışlara merakı olan forumdaşlarımızın var olduğunu biliyorum.

Scudo
su an itibariyle Berk 660 km yapmisken yarismayi birinci goturen bjorn Lenhard 1100km yapmis. Nerdeyse iki kati! COK calismamiz gerekiyor cok.
Keske Berkle ve diger arkadaslarla surmus olsaydim, performanslarina yonelik ongorude bulunabilirdim. Cok tanimayinca nasil hazirlandiklarini bilmeyince ( hem fiziki hem mental) bisey soylemek zor.

Taniyanlardan nasil hazirlandiklarini, duzenli antrenman yapip yapmadiklarini bilen varsa buyursun.

Bir Not: 3 turk de ayni rotayi izliyor. Aydin calistirmis bunlari kesin: )

@IMad, zaten eski arkadaşlar bildiğim kadarıyla.. Aydın, birlikte pedalladıklarını söylemişti, yarış öncesi birlikte antreman yapıyorlardı..
Ayrıca bir derece beklentisi olmayıp, yarışı bitirmeyi hedeflediğini de söylemişti. Eminim şu anda da türkü söyleye söyleye pedallıyordur. :)

instagramda da takip edebilirsiniz..
(link)
(link)
(link)

Arkadaşlar bu yarışmayı hangi mecradan izleyip takip ediyorsunuz acaba?

Gördüğüm kadarıyla Berk ilk kontrol noktasına ulaşmış. Alper'in de 40km'lik bir yolu kaldı. Kontrol noktasına gece yarısından evvel varacağını tahmin ediyorum. Anladığım kadarıyla da Aydın ufak bir kaza geçirmiş, bu nedenle biraz geride.

Tcr6 yı web' ten takip ederken tcr5 gibi dejavu olmaya başladım. Bence James Hayden, Björn Lenhard' ı yarın geçmiş olacak yine ve bir sürpriz olmaz ise yarış böyle bitecek.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@KitapSever

Berk Okyay'ı Björn Lenhard'la James Hayden'la karşılaştırabiliyosanız bu tamamen Berk gibileri TCR'ye kabul etmeleriyle alakalı.Berk bu isimlerin yanında şuan için amatör bi kişilik olarak kalıyor
Nasıl TDF'nin Peter Sagan'ı vb varsa bu tarz endurance yarışlarında kendi içinde profesyonelleri var.Ultra Unsupported Cycling dünyasından örnek vermek gerekirse

Josh Ibbet eski TCR şampiyonu.Sürekli TCR modunda dünyayı dolaşıyor.(TCR modundan kastım ULTRA UNSUPPORTED tarzda yani bütün malzemeler vb her şeyle tek başınasınız.).Çocukluğundan beri ciddi anlamda bisiklet sürdüğünü biliyorum.
Kristof Allegaert o da eski şampiyonlardan.
Juliana Buhring var onun da TCR de iyi bir derecesi var.Ayrıca TCR modunda bisikletle dünyayı en hızlı dolaşan kadın.144 günde 29.070 km yapmış.
Eğer siz de ben TCR'de bi derece yapmak istiyorum diyosanız takın bisikletin üstüne iki çanta Josh gibi Julia gibi bi kaç sene dünyanın etrafını turlamaya başlayın farkı görün.
Edit:ufak tefek düzenlemeler

@gmfaruk
Hocam onun için zaman ve para lazım ilk şart olarak. Tabi zamanın olması da yetmiyor verimli antrenman yapmak gerekiyor. Bizimkiler zaten sadece son 1-2 yarıştır katılıyorlar galiba kendilerini test etmek için katılmışlardır diye düşünüyorum, ilerde derecede yaparlar diye düşünüyorum. Herşey antrenmana bakarm.

@gmfaruk Ben aradaki farkı bilerek sürekli karşılaştırma yapılması taraftarıyım. Zira nerede olduğumuzu ancak böyle zirveye bakarak hatırlatabiliriz.
Ama elbette diğer yandan gerçekçi olmak zorundayız. Haklısınız. Bizim bu ölçülerde ultra bir bisikletçimiz henüz yok. Fakat ben şahsım adına gelecekte çok iyi bu spora gönül verecek kişilerin çıkacağına eminim. Yeter ki biz kavga ederek tüketmek yerine enerjimizi bu tür işlere yönlendirelim.
İlginç bir başka konu şu: yarışta - emin değilim ama - 30 yaş altı sporcu çok az göründü bana. Sanırım insanlar bu sporu en olgun 40 yaş civarında yapmaya başlıyor. Fransa’da Brezilyada izlediğim audax yarışlarda hep ortalama 40 ve üstü.

@KitapSever Berk'in hiç derece yapmak gibi bir amacı olmadı. Sadece orada olmak, o keyfi ve eziyeti yaşamak ve sorunsuz bitirmek için oradalar. Bu yarışa katılan sayımız bile belli bir adedi geçememişken, derece konusunda bu kadar takılıyor olmak mantıksız geliyor bana.

Berk bu sene başından beri 8000km, Alper 8500km, Aydın 9200km yol yapmış.

@hamlet2006 @KitapSever
taktik açısından ise yanlış değilse Kristof'tu heralde.
Adam nerde kahve içeceğine kadar her şeyi planlamıştı 3000 km boyunca.Bu olayın fantezi boyutu. O kadar da çok taktik olduğuna inanmıyorum açıkçası.Önemli olan 3 şey var bence:
Allah ne verdiyse sürme
Doğru beslenme
Uykudan feragat

@kerem.erdogan arkadaşlar bu “derece” muhabbeti sanırım benim iletim sonrası sizde oluştu.
Derece beklemiyorum bizimkilerden. Belki sadece Berk için geçen seneden daha iyi bir derece yapmasını bekleyebiliriz. Çok da sıkıntı değil. Dediğiniz gibi bizim katılımcı olmamız dahi büyük mesele ve başarıdır

@IMad yok, size karşı demedim bunu :)
Genel beklentimiz bu maalesef..
Mesela, geçtiğimiz sene İki teker bir adam Yusuf'u takip eden olduysa bilir; biz sağ salim bitirsin diye temenni ederken, takipçileri arasına Yusuf'un birinci olacağını düşünen saf arkadaşlar vardı :acpsnr:

Böylesine büyük, rotası sana göre değişen, dış etkenin çok büyük olduğu yarışta, sıfır deneyim ile derece yapmayı beklemek saflık, saflığın da ötesinde aptallık olur. Maalesef insanımız konuyu her boyutu ile ele alıp, riski ve kazancı dengeleyip iş yapma konusunda başarısız :kötü:

Büyük laflar ediyoruz, aşırı gazla giriyoruz, sonuç foss..

3 sene önce forumdaşlar olarak katıldığımız TCR etkinliğinden
8 Ağustos Köprü Geçişi
Fotolar 3.sayfada mevcut.Mike Hall'da ordaydı:(

Bi kac sene once her sokakta bomba patlamasa ve de darbe olmasaydi yaris buyuk ihtimalle hala İstanbulda veya Çanakkale'de son buluyor olucakti.Tam bi Trans Continental olucaktı.

Geri