Scudo Sports

TraNs-bike-Hungaria Bölüm.1 - Balaton Gölü

Scudo
@öncütakım

Evet ...
Haklısınız yerden göğe kadar..Biz daha evrimlesmesini tamamlayamamısız.Ama umutluyum bu evrim sorunu sonunda ogrenecegiz elbette.Ama gec olacak.
Derhal ulasım master planları ile ulkenin ulasım politakaları belirlenmelidir.Yalnız sabah haberlerinde Antalya Kemerde ki bir heykel tekrar yerine konulmus diye duydum.Tam yerine degilde su akan bir havuzun içine.Mustehcen diye sokuldu.Brezilyalı sambacıların esliginde ikinci açılış yapılmış.Sambacılardan sonrada semazenler gelmiş sahneye.Arabeskin kralı degilmi bu.Ögreneceğiz ama düse kalka medeniyeti ve çağdaslığı.Bizler daha göcebe kulturunu yok edemedik cocuklarım.Ama Macaristanda gürültü bile duymuyorsunuz.Bisiklet tabiiki onlar için onemli.Balaton gölüne gittim.O ufacık göl Bizim göllerin tümümden fazla turist çekiyor.Budapeşte de opera salonlarında Müzik turizmi var.Oda bizim yıllık turizm gelirimizin yarısı kadar.
Oturup başımızı ellerimizin arasına alalım ve düşünelim.Çagımız bilgi teknoloji çağı.Doğru.Son model alet edavatımız var.Ama olmayan 50 model siyasetci ve hala mahkumlara yaptırılan secim sandıkları ve bilgisiz, kullugu kabul etmiş secmenlerle İdarecileri seçme kültürü.Olmadı.
Konu bunun değişiminde her şeyin düzeleceği.Ne zaman bir paket yiyeceğe oyumuzu satmaz,ramazan sadakalarına hayır dersek:işte o zaman Macarların geldiği nokta hiçte yadırganan bir yer olmaktan çıkar.Mersedese binerde Yola tükürürsek,olmaz. Olmaz cocuklarım. Avrupa kendi içine almaz bizi. Neden alsın. Sen alırmısın. :)

Uzun zamandır forumu ziyaret edememiştim. Gezinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen dostlarımız ilgi gösterip çok güzel şeyler yazmışlar, hepinize teşekkür ederim. Evet nüfusuna bakıp, sahip olduğu toprağa bakıp da küçük Avrupa ülkelerini küçümsemek adeta adettendir bizim ülkede, ancak denizi olmayan bir ülkede dünya şampiyonu yüzücüler, su topu sporcuları yetiştirilmesi, olimpiyatlarda bu takımların ABD milli takımına nal toplatması da oldukça düşündürücüdür. Değerlendiremediğimiz o kadar değerimiz olduğunun farkına varmak ve "olmaz" denilen şeylerin sebeplerini milletçe sıralayacağımıza "nasıl yaparız"ın cevaplarını aramak gerekli diye düşünüyorum. Sevgiler.

Harika bir gezi sunumuydu ,tesekkür ederim.
Bende Macaristanda turistik bir gezi yaptım.Estergon Kalesi vardı Tuna Nehri kenarında.Resimdeki kale o kalemi degilmi anlayamadım.Avrupanin ortasında Osmanlı izleri baya yalnızlıgını gideriyor insanın:) Balaton Gölünde ki Turizm potansiyelini hayretle karsılamıstım.Bizim gollerimizde ki Potansiyeli hiç kullanamıyoruz.Halbuki hem çevre acısından,hem de gelir getirici yönüyle O göllerimizi ele almalıyız.
Macaristan Klasik müzik konusunda Avrupanın önde gelen merkezlerinden.Budapestede cok sayıda müzikhol var.Ve onemli bir turizm geliri elde ediyorlar,milyonlarcada turist geliyor bu nedenle.O asma bahcelerinin bulundugu köyler şarap köyü olarak çok turist çekiyorlar.Yani Macarlar çok konuda epeyi yol almıs bir millet.
Dostca,saglıcakla kalın sevgili bisiklet sever dostlarım...

diğer ülkelerdeki bisiklet yollarınında fotolarını koyarmısınız burdaki yetkili kişilere gösterebilmek bahabında şişirme bisklet yolları yapmamaları için
gezinizde çok güzel olmuş devamını bekliyoruz inşallah resimleri gördükçe avrupalının çevreye verdiği önemi ve duyarlılığa bitiyorum

• Beğen
Tepkiler: öncütakım
@myant

Ben de ilginize teşekkür ederim. Fotoğraftaki kale, Balaton Gölü kenarında Zala bölgesi civarındadır. Adı Szigliget Kalesi (Sigliget diye okunuyor bildiğim kadarıyla) olarak geçiyor. Macarların Osmanlılarla yaptıkları savaşlarda kullandıkları birçok kale bulunuyor. Bunları zaman zaman Osmanlı da ele geçirip kullanmış savunma amaçlı olarak. Bahsettiğiniz kale de bunlardan birisidir ancak bu kale ondan ayrı. Gerçekten de görülmesi gereken yerlerden birisi, fırsatı olanın bunu iyi kullanmasını dilerim.

cedrick41 sana da ayrıca teşekkür ederim. Bizim insanımız ne zaman çevresine saygı duymaya, yaşamayı hak ettiği temiz çevreyi kendisi yaratmadığı sürece bunu kimsenin onlara veremeyeceğini öğrendiği zaman biz de "insan gibi" yaşayıp bisiklet sürebiliriz bence. Herkes kendi davranışından sorumlu olmayı öğrendikten sonra sorun kalmaz sanırım.

@öncütakım

Tesekkur ederim,
Gezinizi, anlatımızı cok begendim.Bunu iltifat kabul etmeyiniz.Bizlerle de paylastıgınız icin minnattarız.
Bu gun için cok olanaklarınız var.Geziyor ve bunu paylasabiliyorsunuz.Enternet;bilgi edinmenin iletisim kurmanın,paylasmanın en iyi yolu.Sizler gibi genclerimizin sayısının artması en buyuk dilegimiz.Cunku gelecegimiz sizlersiniz.Yasamınızda basarı, saglık,mutluluk dilerim:)

@myant

İyi dilekleriniz için teşekkürler, paylaşmadan yapılan şeylerin pek de bir anlamı yok bence, paylaştıkça bisiklet dostları ediniyorum, ve elbette ki bu büyük bir kazanç. İnşallah yeni turlar yapma ve sizlerle paylaşma imkanı bulabilirim. Hoşça kalınız.

fotolar çok güzel emeğinize sağlık bizim ülkemizin bu seviyeye geldiğini torunlarımız görürmü acaba

gerçkten çok güzel bir gezi ve bir o kadar da güzel fotoğraflar paylaşım için çok teşekkürler

Manzara harika... Ayaklarınıza sağlık... Paylaşım için teşekkürler...

Mükemmel bir yer.Fotoğraf kalitesi ise tek kelimeyle muhteşem.Çok şanslısınız.Teşekkürler.

tek kelımeyle harıka yerler guzel bı gezı olmus tesekkurler paylasım ıcın

etkilenmemek mümkün değil harika yerler

Geri