Scudo Sports

Tramvay Yoluna Dikkat!

emrackgz

Üye
Tepki
4
Sultanahmet civarında gezerken bisikletimin lastiğinin tramvay yoluna girmesiyle kendimi yerde buldum. Çok düşük hızdaydım. O kadar geçiş açısı vermeme rağmen şiddetle lastiği çevirdi ve içine aldı. Yolun kenarında bulunan sivri bir cismin dizime girmesi sonucu bir ay değneklerle gezmek zorunda kaldım. İstanbulda engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hiçbir şey olmadığını yaşayarak öğrendim. Çok zorluk çektim.

Kaza sırasında başımda kask vardı. Kalkabildim ve hastaneye kendi çabamla gidebildim. Acile gittiğimde ilk sorulan şey başıma darbe alıp almadığımdı. Eğer başıma darbe almış olsaydım hiç kalkamayabilirdim. Bir an bile başınızdan kaskı eksik etmemenizi öneririm.

Emre

Scudo
Aman dikkat!
Çok geçmiş olsun, en kısa sürede düzelmeniz dileğiyle :)

:( Arkadaşım Geçmiş Olsun.Acil şifalar dilerim.Ayrıca yolda su ızgaralarına da Dikkat!.IIII böyle olması gerekirken=== böyle yapılmış.Efendime söyliyeyim geçen arkadaşın birine kaldırımda gidiyorsun diye 60 küsür tl ceza yazılmış..neyse tekrar geçmiş olsun...

Bisiklet Forum'u yeni keşfettim:) Teşekkür ederim sanada geçmiş olsun. Anlaşılıyor ki çokça yaşanan bir kaza.
Naçizane bir önerim; birlik olup yol üzerine "tramvay yoluna bisiklet girme tehlikesi" piktogram ve yazılı ibare konulmasını sağlayabiliriz. Başkalarının da başına gelmesini istemeyiz. Ne dersiniz?
Daha önce düşünüldüyse cahilliğime verin, sadece bir öneri.

Cok gecmis olsun , benim okulda beyazitta surekli kullandigim bir yol iniste ozellikle, bikere de sultanahmette hizlanmissken onume biri cikaverdi hic soluna bakmadan carpmamak icin kenara kacmamla tramvayin rayina girmem bir oldu ama cok sukur dusmedim o kisi de ozur dileyince ya sabir cektim yoluma devam ettim .. Diziniz de cabuk toparlar insallah

@Kadir Altuntaş

Mazgalların kanallarının dediğiniz yönde yapılmasının sebebi, akan suyun yönüne doğru olmasıdır.Zaten başlıca amacı fazla suyu kanalizasyon sistemine aktarmak olan mazgallar, mümkün olan en çok suyu debisi arttığında bile alabilmek için kanallar suyun akış yönünde yerleştirilir.

Birçok şey gibi maalesef bunada dikkat etmemiz gerekiyor...

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Geçmiş olsun ...

geçmişl olsun kardeş kask gerçekten çok önemli :)

Bende Eskişehir'de orta hızla giderken tramway yoluna girdiğim oluyor tekerimin raylara sıkıştığı bile olduğu gerçekten çok kötü bir durum sanki çok güçlü biri sizi itmişte kendiniz yerde bulmuşsunuz gibi oluyor düşmemek mümkün değil elbette dikkatli olmalıyız..

@AYDIN DİRİCANLI

Hayır, bu mazgal kapaklarının farklı uygulamaları var. Hepsi tekerlek tuzağı olmak zorunda değil.

Örnek olarak;
http://2.bp.blogspot.com/_pd0EVxAPOGE/SvufXRInZ3I/AAAAAAAAAX8/Uya4goMXP30/s1600/drains.ashx

ya da;
http://www.drainclean-london.co.uk/var/5146/44664-Drain-in-Street-02.jpg

Çok geçmiş olsun

Geri