Scudo Sports

Trakya'nın en güzel rotaları ve görülmesi gereken yerleri

evet güzel bir yer ayrıntı varmı daha haklısın kotu havada olmaz gunu bırlık yolculuk yapıla bılırmı sonra donus tekırdaga tekırdagda ceylanlar var sadece o bısıkletlerı alıyormu otobuse hıc boyle bır duurm ıle karsılastınız mı?

Scudo
Ben daha ceylanlarla hiç yolculuk yapmadım.Ama sizin için sorup buraya yazabilirim.

pek bir bilgim yok. Ereğli'de bir tek burasını biliyorum. :D buraya istavrit ve zargana tutmak için geliyorlar genelde. tepenin arkasında böyle oyuklar var. arabayla gidilebiliyor (ama belli bir yere kadar.) daha ilerilere taşların üstünden geçerek gidilebilir. oyukların bazılarının içine isimler yazıyorlar.
ama kamp için pek uygun olduğunu sanmıyorum. fotoğraf bulabilirsem eklerim. :)

edirne - l.burgaz arasındaki yolculuklarımda sürekli olarak ceylanları kullandım; su ana kadar bisiklet ya da o büyüklükte bir bagajla gitmedim lakin sorun cıkaracaklarını sanmıyorum. Özellikle otobüslerinde (birkç tane de ufak araçları var) hep aynı yüzleri görüyordum ve gercekten iyi insanlar, yardımcı olmaya calısacaklardır..

Bölgenin en güzel parkuru Uçmakdere-Şarköy arası (bence)(link)

Zamanla bisikletçiler için bölgenin kapsamlı bir rehberini hazırlayacağım.
Çok yavaş olacak malesef.
Temelde 3 başlık olacak:
1) Rotalar (üstte tek örneği var şimdilik, ama bunu da fotolar ile zenginleştieceğim)
2) Mekanlar: Temelde yemek mekanları olacak.
3) İnsanlar: Hikayesi olan, tanışılası insanlar... Malum, Trakya'da bol var böylesi :)

Biraz da Uçmakdere'den bahsedeyim.
Uçmakdere çok güzel bir yer. Kamp imkanı da var. İsterseniz kapalı kamp alanında, isterseniz deniz kenarında (bunun için biraz daha Gaziköy tarafına devam edin)... Yukarda verdiğim linkte biraz detay var.
Lüleburgaz'dan git-gel işini ancak Cahit Turhan ve Rahman Karataş yapabilir :)
İki günlük düşünmekte fayda var.

Tekirdağ-Uçmakdere arası maalesef çok keyifsiz. Hem sert rampalar var. Hem yolun bir bölümü mıcırlı ve bol tozlu. Sürekli geçen arabalar sizi toza boğuyor. Yolun kaymaya müsait olmasından dolayı inişlerde dahi sürekli frenli gitmekten yoruluyorsunuz. Bu hat bu kadar gıcık olmasa idi, Uçmakdere-Şarköy arasına her ay bir kez giderdim.

Gatilla abi sana katılıyorum.Biz geçen gün Uçmakdereye araba ile gittik , inanın arabanın içinde bile tozdan boğuluyorsunuz.Uçmakdere ve Tekirdağ arasu yol keyifsiz.Kamp yapmak keyifsiz olan yolu bastırıyor.

sağol gökhan verdiğin bilgiler için önceden fikir edinmiş olduk olumsuzda olsa :D ama şunu demek istedin sanırım güzel görülmesi gereken bir yer ama zorlu bir parkur : ) siteni biliyorum gökhan gerçekten bu alandaki çalışmalarını kutluyorum eminim bir çok insana yardımcı olmuştur umarım daha ilerletirsin...

Selamlar,
Trakya'nın en güzel bisiklet parkurlarının bulunduğu yerlerden birisi de Korudağlardır. Burada günübirlik yapılacak farklı uzunlukta bir çok parkur bulunur. Orman ve deniz birlikteliği de sağlanabilir.
Parkurlara örnek olması amacıyla daha önce yapılmış turların bulunduğu Picasa adresim aşağıdaki gibidir:
(link)

bu alan tam olarak tekirdağa ne kadar uzaklıkta daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim çok güzel gezi ayagınıza saglık

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
tam olarak değil ama yüksek bir ihtimalle 25-30 km civarı
çok güzel bir havası vardır
gündoğumu vs. izlemek için
tavsiyeler benden
başka sorularınız varsa ben buradayım

Geri