Trakya turu... (2. gün)

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
İstanbul - Edirne - Tekirdağ
2. gün : Çatalca - Çorlu (16 Nisan 2006, Pazar)

Sabah saat 09:00’da Çatalca Öğretmenevi’nden ayrılıyoruz. Hava 12-13 derece civarında ve güneşli… Bir pastaneye girerek börek ve çaydan oluşan bir kahvaltı yapıyoruz. Saat tam 9:30’da da yola çıkarak, dün akşam geldiğimiz yöne Ahmediye’ye doğru ilerliyoruz. Birkaç kilometre gittikten sonra, bir kavşaktan Çakıl köyü yönüne dönüyoruz.

(link)
(link)

Şimdi yine kamyonların arasında, bozuk satıhlı yolda, toz toprak içinde ilerliyoruz. Neyse ki bir süre yol aldıktan sonra, tozdan ve kamyonlardan kurtuluyoruz. Şimdi yeni yeni filiz vermeye başlamış ekin tarlalarının arasından ilerliyoruz. Saat 10:00’da Çakıl köyünden geçtikten sonra, yolu biraz uzatmak için, 1 km sonraki kavşaktan Elbasan yönüne dönüyoruz.

(link)
(link)

Saat 10:41’de Elbasan köyüne ulaşıyoruz. Çok yavaş gidiyoruz, bakıyorum bu hafif inişli çıkışlı yollarda bir saatte ancak 11 km yol gelebilmişiz. Elbasan köyünde de ilk molayı veriyoruz. Bu arada ben sürekli fotoğraf çekiyorum. Kuşburnu çaylarımızı içtikten sonra tekrar yola çıkıyoruz. Yine hafif inişli çıkışlı ama trafik bakımından çok sakin yolda ilerlerken 16. km’de Çatalca ilçesine bağlı Kadıköy’den geçiyoruz.

(link)

Çevre çok güzel ve yemyeşil. Çiçek tarlaların içinden geçerken, artık baharın gerçekten geldiğine inanıyoruz… Yolun iki tarafında da Amerikan dizilerinde gördüğümüz gibi çiftlik evleri var. Çok lüks olduğu bahçe kapılarından bile belli olan bu evlerin önünden geçerken bahçe içindeki saldırgan köpekler çitler boyunca, bizi havlayarak takip ediyorlar. Çitlerin yüksek olduğuna şükrediyoruz.

(link)

Bu arada Necati Bey BSD’den Murat Suyabatmaz’ı arıyor. Bugün BSD’nin Küçükçekmece gezisi var. Kısa bir görüşme yaptıktan sonra Silivri’ye doğru yola devam ediyoruz. Önümüzde Silivri var ve Silivri’ye Gazitepe üzerinden gideceğiz. Ancak, yolun üzerindeki kavşağı kaçırıyoruz. Daha doğrusu kavşağı görüyoruz ama, herhangi bir tabela olmadığı için devam ediyoruz.

(link)

Bu yol da bizi Gazitepe yerine Kavaklı köyüne götürüyor. Bakıyorum saat 11:47 ve 23. km’deyiz. Burada ikinci molamızı veriyoruz. Haritalarımızı açarak nerede olduğumuzu inceliyoruz. Gazitepe köyünü atlayarak E-5’e yoğun trafiğin içine, 5 km kadar daha önce girmiş olacağımızı anlıyoruz... Geri dönemeyeceğimize göre bu tatsız duruma razı oluyoruz. 12:10’da Kavaklı’dan ayrılıyoruz ve 3 km kadar gittikten sonra E-5’e geliyoruz…

(link)
(link)

Yine E-5’in yoğun trafiğindeyiz. İnişli çıkışlı yolda ilerlerken, 30. km’de Silivri tabelasını görüyoruz. Silivri’ye girmeyerek yola devam ediyoruz. E-5’te 17 km kadar seyrettikten sonra, Çorlu’ya sapıyoruz. 2 km kadar tırmanarak Çanta köyü kavşağına ulaşıyoruz. Saat 13:43 ve 45. km’deyiz. Kavşakta biraz Fikret Alb.’ın yokuşu çıkmasını bekliyoruz.

(link)
(link)

Artık çok acıktık. Bir yerlerde durup, yemek yememiz gerekli. Seymen’e doğru yaklaşırken müzik sesleri duyuyoruz. Bakıyoruz, sesler bir fabrikanın bahçesinden geliyor. Ayrıca çok ilginç uçurtmalar da havada süzülüyor… Ama en önemlisi, fabrikanın bahçesinden gelen mis gibi kokular… Çünkü hepimiz çok acıkmışız…

(link)

Hemen o tarafa doğru yöneliyoruz. Burası yeni açılan bir ilaç firmasının fabrika binası. Firma personeline aileleriyle birlikte yemek veriyor. Ayrıca uçurtma şenliği düzenlemişler… Uçurtmaların resimlerini çekerken, fabrikanın yetkililerinden birisi bizi içeriye davet ediyor ve kendimizi bir anda açık büfenin önünde buluyoruz.. Karnımızı güzelce doyururken, ben bu durumu susuzluktan kıvranırken, çölde bir vahaya rastlamaya benzetiyorum…

(link)
(link)

Ama, yemeklerimizi yedikten sonra hemen kalkıp, gitmiyoruz. Necati Bey, mikrofonun bir an boşta olduğunu görünce hemen kapıyor ve BSD üyesi olduğumuzu ve Trakya turu yaptığımızı açıklayan bir konuşma yapıyor, ardından da bize gösterilen misafirperverliğe teşekkür ediyor. Biraz sonra alkışlar arasında bisikletlerimize binerek orasını terk ediyoruz…

(link)

Şimdi Çorlu’ya doğru devam ediyoruz. Ancak bir süre sonra arka lastiğimin patladığını farkediyorum. Resim çekmek için durduğum için, gerideydim. Sesimi duyuramadım, daha doğrusu nasıl olsa yedek lastiğim var, değiştirir yetişirim diye düşündüm. Önümüzdeki rampayı tırmandıktan sonra mola vereceğimizi de biliyordum.

Hemen arka tekerleği yerinden çıkardım. Ardından çantamdan pompa ve lastik çıkartma aparatlarını aramaya başladım. Bu arada rüzgar sol tarafımdan estiği için çantadan çıkardıklarımı şarampole uçurmaya başladı. Onları toparladım, acele ediyorum, ama bir türlü aradıklarımı bulamıyorum. Sonunda evden çıkarken, pompayı çantaya koymadığımı düşünüyorum, sonra da tekerleği tekrar yerine takıyorum.

1 km kadar önce bir benzinciden geçmiştik, baktım ilerde de bir benzinci var. Biraz yürüyerek ilerideki benzinciye ulaştım. Bu arada Necati Bey aradı, mola yerine ulaşmışlar. Lastiğimin patladığını, benzincide olduğumu söyledim. Ancak, lastiği çıkarırken biraz zorlandık. Çünkü 1.50 ince asfalt lastiği taktırmıştım ve lastiğin içinde de son günlerde bisikletçilerde satılan patlak önleyici şerit vardı.

Sonunda lastik zor da olsa çıkarıldı. Yedek lastiklerden birini taktırdım. İkinci sorunu lastiğin şişirilmesi sırasında yaşadık. Adamın ince sibop için adaptörü yoktu. Epey uğraştıktan sonra lastiği şişirmeyi başardık ama, biraz da zaman geçti. Ardından patlak lastik kaynak yapılarak onarıldı. Daha sonra, telaş içinde aradığım pompanın ve diğer malzemelerin çantamda olduğumu gördüm…

(link)

Biraz sonra lastik patlaması yüzünden arkadaşlarımı biraz bekletmenin suçluluğu içinde onlara ulaştım… Ardından tekrar yollardaydık ve saat 17:00 gibi Çorlu’ya girdik. Çorlu, önümüzdeki günlerde doğalgazla tanışacak. Bu yüzden Çorlu içindeki tüm yolları kazmışlar. Arabaların arasında, çukurlarla gire çıka Öğretmenevi’ne doğru yöneldik. Fikret Alb. Orduevi’nde kalacak. Ben de Orduevi’nde kalmak için şansımı denedim ama, günübirlik Orduevi kartımı kabul etmediler.

(link)

Bu arada Öğretmenevi’nde de tek kişilik yer olduğunu öğreniyoruz. Necati Bey de, oraya yerleşiyor. Alaattin Bey’le ben Çorlu’nun içinde kişi başı 15 YTL’ye son derece temiz bir otel buluyoruz. Oysa Çatalca’da hadi televizyon neyse de, banyosu bile olmayan Öğretmenevi’ndeki berbat odaya 13 YTL ödemiştik. Ertesi sabah, saat 9:00’da buluşmak üzere sözleşiyoruz. Bu arada sigara tiryakisi Alaattin Bey, Fikret Alb. ve Necati Bey’le kalmadığı için yine şanslıydı; çünkü benim hoşgörümden faydalanarak sigarasını odada, serbest serbest içebildi…

(link)

Pedal Pedal Trakya
2. gün : Çatalca - Çorlu (16 Nisan 2006, Pazar)

Yapılan km : 72.95
Pedal süresi : 4.28.46
Ortalama Hız : 16.61
Maximum Hız : 49.3
 
Scudo

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Diğer resimler...

(link)
Çakıl köyüne doğru...

(link)

(link)
Elbasan köyüne 5 km var...

(link)

(link)

(link)
Elbasan köyü...

(link)
Burası İstanbul Kadıköy değil, Çatalca Kadıköy...

(link)
Kavaklı köyü...

(link)
E5 - Çorlu yol ayrımı...
 

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Leziz bir anlatım. Rengarenk resimler. Abi bisikletin hakkını vermişsin yine.. En çok da ikram yemek bölümünü keyifle okudum.. Yeyip içtiğiniz sizin olsun, siz gördüklerinizi yazmaya devam edin böyle..
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Bu gezinin giderek daha güzel bir hal alacağının farkındaydım. Ve öylede oluyor. Fotoğraflarda çok güzel. Devamını merakla bekliyoruz Süleyman Abi.
Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Abi, siz bir klasiksiniz..
Modası hiç geçmeyecek..
En neşeli anlarımızda da
en hüzünlü anlarımızda da
gezi fotolarınız
ve içten yazılarınız
bizlere candan bir abinin sıcaklığını hissettirecek..
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

yavuz

Aktif Üye
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
140
Tepki
93
Şehir
istanbul
Süleyman abi vallahi herşey çok güzel..bu resimleri bu güzel yazıları görünce içimiz kıpır kıpır oluyor...ayaklarınız dert görmesin:) :) :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
sayın abim;

ilham kaynağımızsınız...

vaktimin boş olduğu zamanlarda bilgisayar başında pineklerken sizin fotoğraflarınıza bakarak motive oluyorum ve mesai saati bitince derhal bisiklete atlıyorum...

umarım bizler de...umarım bizler de sizin gibi emsal teşkil edecek sürücüler olabiliriz...
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul


Murat çok teşekkür ederim... 2004 yılının Nisan ayına kadar ben de sizin gibi masa başında, işten, telefonlardan, başımı bile kaldıramazdım... Sonra özgürlüğümü ilan ettim ve sanki yeniden dünyaya geldim... Şimdi tur fotoğraflarına bakarken ben de o günleri tekrar yaşamış gibi oluyorum, ardından yeni tur planları yapıyorum ama, ne yazık ki hepsi gerçekleşemiyor...
 

cambaz24

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
167
Tepki
88
Şehir
Erzincan
zaten sizin gezileriniz daha güzel renkler katıyo foruma. tebirkler...
 

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul

Çok teşekkürler... Umarım bu gezileri yapmak isteyen gençlere rehber olur...
 

Necati Bilgen

Daimi Üye
Kayıt
28 Temmuz 2005
Mesaj
337
Tepki
793
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Pedal arkadaşım yolcuğumuzu hatırlama için ekran başına geçtim bede bize aferin diyeyim. uzun geçen Trakya turumuzun diğer etaplarınıdaa yaz artık izleyicimizler bekliyor. Ayrıca yazmadığın gezileride yazmaya gayret et.
Benim bu ay sonunda çıkacağım BATIDAN DOĞUYA ANADOLU Yalova,Eskişehir Konya,Kayseri,Sıvas, Erzurum,Ağrı,Doğubeyazıt ve hudut anılarımı benim notlarımdan beraber yazacağız.
Bütün bisiklet severlere ve bizleri izleyenlere bize özenenlere BOL PEDALLI GÜNLER dilerim. Necati Bilgen (67)
 
  • Beğen
Tepkiler: hdeveci

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya


Selamlar,
Allah sizlere uzun ve sağlıklı ömürler versin ve sizlerin bisikletçiliğini bizlere örnek etsin.
Ekibinizdeki herkesin ayrı ayrı fikir ve görüşlerini öğrenmek bizim için çok daha eğitici oluyor. Bilgisayar karşısına geçip yukardaki mesajı yazdığınız için çok çok teşekkürler.. Sağolunuz varolunuz.. :) :) :)
 

Newguinea

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2005
Mesaj
41
Tepki
51
Şehir
Yeşilköy
bir kısmını gezmişiniz. Çatalcadan Elbasana gitmek için en berbat yol o yol. Taşocaklarının yanından geçiyor ve yokuş yukarı. Nefes için höykürürken toz ve egzost dumanı yutmak zorunda kalıyorsunuz. Halbuki Çatalcanın hemen arkasındaki tepelere tırmanan bir toprak yol mevcut. Ormanların arasından direk Elbasan köy kahvesinin önüne iner. Neyse. Ayağınıza sağlık.
O taraflarda Akören Kabakça İhsaniye Bekirli Akalan Kadıköy Ortaköy kısmen,
Ovayenice Elbasan İnceğiz köyleri arasında kalan yollarda in cin top oynuyor. Üstelik hepsinin arasında toprak yollar mevcut. Bu sene 55 km lık bir toprak yol parkuru yaptık kendimize. Her pazar oralarda dolanıyoruz.
Yazlıkçılara anlata anlata bazılarını ayarttık. Fakat ort sürat çok düştü 15km saatlerde. Yoksa bacanakla bir ara 20km saat ort tutturmuştuk.
Kışın bel ağrısı musallat olmuştu. İş kazası. Celaliye nin arkasına düşen bir bölgede zincir sıkışması sebebi ile durunca, arı saldırısına uğradık. İki arı, iki asker mi diyeyim bilemiyorum, biri bacanağın kafasına çaktı, biri de benim kalçama. Böyle rahatsızlık olmaz yaw. Fakat, inanılmaz bir şey, bel ağrısı yok oldu, üstelik alerji sinüzit de yok oldu. Burun açıldı. Daha kolay nefes almaya başladık. Böyle de garip bir olay başımıza geldi. Herhalde Yukarıdaki o ilk yokuşta nasıl kıvrandığımızı gördü de yardım edeyim dedi. :))
Kalın sağlıcakla.
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır