Scudo Sports

Trainerlar hakkında

Trainer lastiği kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
Trainer ile kullanırken şöyle bir lastikle kullanmanızda fayda var: (link)
Hava durumuna bağlı olarak hızlıca bisikleti trainerdan söküp dışarı çıkabilmeyi istiyorum, lastik değiştirmek çok zaman kaybettiriyor. O yüzden bu lastiklerden almadım dışarda kullandığım lastiklerle sürüyorum. Sadece lastikleri banyoda yıkıyorum trainera koymadan önce, 5 dakika sürüyor. Dışarı çıkarken de bir işlem gerekmiyor, sadece yeniden trainera koyarken temizliyorum.

Scudo
Hava durumuna bağlı olarak hızlıca bisikleti trainerdan söküp dışarı çıkabilmeyi istiyorum, lastik değiştirmek çok zaman kaybettiriyor. O yüzden bu lastiklerden almadım dışarda kullandığım lastiklerle sürüyorum. Sadece lastikleri banyoda yıkıyorum trainera koymadan önce, 5 dakika sürüyor. Dışarı çıkarken de bir işlem gerekmiyor, sadece yeniden trainera koyarken temizliyorum.
Ömründen kesinlikle yer🙂 ama mantığınızı anlıyorum ve hak veriyorum

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren

Feda edilebilecek bir lastikse neden olmasın. Düzleştikten sonra o saçılan parçacıklar azalır.
Lastik değişimi yapmamak için ucuz jant, göbek, dişli ve trainer lastiği ile trainer tekerleği oluşturup kullananlar da var ama onu oluşturmak masraf ve her seferinde değiştirmek de zaman kaybı tabii.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Selam.elimde elite trainer power mag smart b+ var .kadans ve hızı olcuyordu.Ama bugün trainer e çıktığımda "please plug in Your ant usb stick yazdı...Ee bu aygıt içindeydi tanımlamaya mi başladı?benden takmamimi bekliyor .nasıl çözülür bu problem.ürün 1 yıllık ürün nasıl yol izlemeliyim.

Selam.elimde elite trainer power mag smart b+ var .kadans ve hızı olcuyordu.Ama bugün trainer e çıktığımda "please plug in Your ant usb stick yazdı...Ee bu aygıt içindeydi tanımlamaya mi başladı?benden takmamimi bekliyor .nasıl çözülür bu problem.ürün 1 yıllık ürün nasıl yol izlemeliyim.
Pili bitmiş olabilir. Bir kontrol et istersen

Trainer almayı planladım en kısa sürede zira yağışlı havalar geliyor ve iş çıkışı karanlık ve yağış iki riskli denklem .

105 setli bisiklet için 28" eski triban jantını ve 8'li rubleyi trainer lastiği ile kombine ederek kullanabilir miyim? Mantığın evet dediği noktada; vites değiştirmeden sadece trainerın el kumandası ile zorluk seviyesi kullanılabilir olmalı . Vites 8'li rublede sabit kalmalı , değiştirilmek istenirse sorun yaratabilir mi? Deneyenlerin tecrübesini dinlemek isterim mümkünse.

Trainer almayı planladım en kısa sürede zira yağışlı havalar geliyor ve iş çıkışı karanlık ve yağış iki riskli denklem .

105 setli bisiklet için 28" eski triban jantını ve 8'li rubleyi trainer lastiği ile kombine ederek kullanabilir miyim? Mantığın evet dediği noktada; vites değiştirmeden sadece trainerın el kumandası ile zorluk seviyesi kullanılabilir olmalı . Vites 8'li rublede sabit kalmalı , değiştirilmek istenirse sorun yaratabilir mi? Deneyenlerin tecrübesini dinlemek isterim mümkünse.
105 zincir ile 8 li ruble zinciri uyumsuz olabilir.

Olur sanki Taner. Zaten yanlış bilmiyorsam elden kumandalı trainerlarda bisikletin vitesini sabit bırakıyorsun, zorluğu da elle değiştiriyorsun. Zincir 8'li rubleye uyumluysa (11'lilerde zincir daha dar diye biliyorum) 8'liye de tam oturuyorsa sabit viteste, elden zorluk ayarlayarak sürülür bence.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr

Denemeye gerek kalmadan, yaklaşık aynı mesafeyi 11 aşamaya bölen attırıcı ile 8 aşamalı dişli ona göre ayar yapmadan dişli değiştiremiyor olmalı. Genişlikleri tam aynı olsa ilk ve son dişlilerde çalışır, aradakilerden de varsa aynı hizaya denk gelenlerde. Ayar yapmadıkça en küçük dişli dışında birlikte kullanılabileceğini sanmıyorum.
Zincir kalınlığını da göz önüne almak, 11'li zincirin bu rublede çalıştığından emin olmak lazım. Dişleri daha kalın bir dişlide baklaların eni daha az olan bir zincir kullanılacak.

• Beğen
105 zincir ile 8 li ruble zinciri uyumsuz olabilir.
Olur sanki Taner. Zaten yanlış bilmiyorsam elden kumandalı trainerlarda bisikletin vitesini sabit bırakıyorsun, zorluğu da elle değiştiriyorsun. Zincir 8'li rubleye uyumluysa (11'lilerde zincir daha dar diye biliyorum) 8'liye de tam oturuyorsa sabit viteste, elden zorluk ayarlayarak sürülür bence.
Denemeye gerek kalmadan, yaklaşık aynı mesafeyi 10 aşamaya bölen attırıcı ile 8 aşamalı dişli ona göre ayar yapmadan dişli değiştiremiyor olmalı. Genişlikleri tam aynı olsa ilk ve son dişlilerde çalışır, aradakilerden de varsa aynı hizaya denk gelenlerde. Ayar yapmadıkça en küçük dişli dışında birlikte kullanılabileceğini sanmıyorum.
Zincir kalınlığını da göz önüne almak, 10'lu zincirin bu rublede çalıştığından emin olmak lazım. Dişleri daha kalın bir dişlide baklaların eni daha az olan bir zincir kullanılacak.

O zaman çok riske atmadan hava durumuna bakarak trainer lastiğini takıp hava durumu düzeldiğinde de normal lastiğe dönmek biraz daha zaman alıcı olsa da en garanti yöntem gibi duruyor... Zaten lastiği sök-tak en fazla 15-20dk sürer tahminimce.

O zaman çok riske atmadan hava durumuna bakarak trainer lastiğini takıp hava durumu düzeldiğinde de normal lastiğe dönmek biraz daha zaman alıcı olsa da en garanti yöntem gibi duruyor... Zaten lastiği sök-tak en fazla 15-20dk sürer tahminimce.
Sök tak 5 dk sürene kadar çalışmalara devam. Dışarıda lastik değişimi için de pratik olacaktır. Dışarıda lastiği patlayan arkadaş olunca süre tutturup ben değiştirmeye talip oluyorum. İşi eğlenceye dönüştürdüm.

@TatanQa_tr Jant uyumluysa 11 li ruble alıp kullanmak daha mantıklı gibi. Benim de böyle bir durumum var. 9' lu rubleli jant ile 10' lu 11-34 e ayarlanmış arka aktarıcıyı kullandım. Rublenin Shimano olmaması sebebiyle mi yoksa aktarıcının ayarından mı yoksa 10' lu sistemin tel çekme mevzusundan mı bilmiyorum, bazı dişlerde düzgün çalışıyordu, bazı dişlerde arada kaldığı için vites değiştirme esnasındaki sesi çıkarıyordu. Haliyle bu sesten rahatsız oluyorsun. Zincire de zarar vermesi cabası. En iyisi jantın uyumluysa normalde kullandığın dişliden bir tane daha edinip janta takıp kullanmak...

• Beğen
@TatanQa_tr Jant uyumluysa 11 li ruble alıp kullanmak daha mantıklı gibi. Benim de böyle bir durumum var. 9' lu rubleli jant ile 10' lu 11-34 e ayarlanmış arka aktarıcıyı kullandım. Rublenin Shimano olmaması sebebiyle mi yoksa aktarıcının ayarından mı yoksa 10' lu sistemin tel çekme mevzusundan mı bilmiyorum, bazı dişlerde düzgün çalışıyordu, bazı dişlerde arada kaldığı için vites değiştirme esnasındaki sesi çıkarıyordu. Haliyle bu sesten rahatsız oluyorsun. Zincire de zarar vermesi cabası. En iyisi jantın uyumluysa normalde kullandığın dişliden bir tane daha edinip janta takıp kullanmak...
Malesef 11 li ruble uyumı olan bir jantım yok şu an ve ruble de yok ekstra olarak.. maliyeti epey yükselecek öyle bir durumda . O yüzden şimdilik eski usül sök tak ile başlayacağım. Sonrasında düşeş komponentler yakalarsam değerlendirebilirim.

Merhabalar, ben de yeni elito suito aldım ve iki sorum olacaktı. Bisikletim bisan all trail eco sora modeli ve üzerindeki ruble hg400 9s ,arka göbek 142x12 163 mm true axle. Trainer üzerine ruble olarak hg50 9s sora yol modelini aldım ve true axle aparatları ve trainer içerisinden 9 vites için çıkan iki adet pul ile montajını gerçekleştirdim. Burada iki sorum olacak; birincisi sokma mil bisiklet üzerindekine göre bir veya iki diş daha dışarıda kaldı bu sorun yaratır mı? ikincisi ise trainer birinci viteste dahi çok zor çeviriliyor. Buradaki sorun da acaba kalibrasyon ile mi alakalı yoksa ruble, zincir vb. uyumsuzluklarla mı alakalıdır? Şimdiden tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler..

Selamlar
Ruble uyumsuzluğu olacağını düşünmüyorum, ben de 10'lu ruble ile kullanıyorum.
Kalibrasyonu Elite uygulaması ile yapmanızı öneririm.

Elektriğe bağlı değilken bile elimle çevirebiliyorum ben pedalı.

• Beğen
Tepkiler: cgb55
Selamlar
Ruble uyumsuzluğu olacağını düşünmüyorum, ben de 10'lu ruble ile kullanıyorum.
Kalibrasyonu Elite uygulaması ile yapmanızı öneririm.

Elektriğe bağlı değilken bile elimle çevirebiliyorum ben pedalı.
Teşekkür ederim. Upgrado uygulamasıyla deneyim o zaman.

Merhabalar, ben de yeni elito suito aldım ve iki sorum olacaktı. Bisikletim bisan all trail eco sora modeli ve üzerindeki ruble hg400 9s ,arka göbek 142x12 163 mm true axle. Trainer üzerine ruble olarak hg50 9s sora yol modelini aldım ve true axle aparatları ve trainer içerisinden 9 vites için çıkan iki adet pul ile montajını gerçekleştirdim. Burada iki sorum olacak; birincisi sokma mil bisiklet üzerindekine göre bir veya iki diş daha dışarıda kaldı bu sorun yaratır mı? ikincisi ise trainer birinci viteste dahi çok zor çeviriliyor. Buradaki sorun da acaba kalibrasyon ile mi alakalı yoksa ruble, zincir vb. uyumsuzluklarla mı alakalıdır? Şimdiden tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler..
Selam, upgrado uygulaması ile güncelleme yapmanızı öneririm kullanmaya başlamadan önce.

• Beğen
Tepkiler: cgb55
İçinde 9 lu ruble için çıkan aparat var quick relase i takarken onu kullanacaksın.

Geri