Scudo Sports

Trainer ve Roller farkı

Tepki
43
Arkadaşlar merhaba;

trainer ın ne amaca hizmet ettiğini az çok biliyorum (umarım burada eksikler giderilir) fakat roller hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim.
Bu konuda bilgili, deneyimli arkadaşlar varsa, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşır ve bu iki antrenman aleti arasındaki farkı açıklarlarsa sevinirim.

Teşekkürler..

Not: Makul fiyatlı ikinci el ya da sıfır trainer bakınıyorum..

Scudo
Trainerde belirli bir yere bağlı olduğunuz için sadece sabit sürmüş olursunuz. Ama rollerde bisiklet 3 makara üzerinde bir yere bağlı olmadığı için dengenizi de çok iyi geliştirirsiniz ve daha gerçekçi bir antreman olur. Ayrıca verdiği fazladan keyif de cabası...

Rollerda konsantrasyon çok önemli pedal çevirmediğiniz an düşersiniz, açıkçası ev koşullarında benim için çok zor oldu ve trainer aldım sonradan.

Ama rollerda zorluk seviyesi yok, değil mi trainerdaki gibi?

zorluk seviyesi yok fakat bisikletin vitesleri yeterli olur kanımca çünkü birde ön silindiri çeviriyorsunuz

Roller , çok daha dikkat gerektiren ; faydası trainer'a göre kondisyon açısından çok fazla olan bir araç . Kullanması zor . Ama size daha gerçekçi yol koşulları sunuyor. Trainer ise daha amatör işi kanımca . Bisiklet sabit , yalnızca çevirmek işi kalıyor size.

Birde trainer'ın ayarları her seferinde kaçıyor . Roller'da ise ayar yok . Ben her ikisini de kullanıyorum . Roller daha faydalı özellikle pedallara verilen kuvvetin geliştirilmesi açısından tavsiye ederim. Başta çok verim alamayabilirsiniz , bilginiz olsun.

roller kondisyon antrenmanının yanı sıra gidon hakimiyetini geliştirir, rollerda iyi olan birisi yolda mermi gibi gider gidona hakimyeti çok iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Westization
Siz öyle diyorsanız arkadaşlar, trainer alacağıma, roller alırım o zaman, sizleri mi kıracağım:)
Şaka bir yana, ben de kendimce araştırdığım kadarıyla roller antrenman ve gidon hakimiyeti sözkonusu olduğunda daha verimli gibi.
Sorun şu ki; alttaki linkte izleyeceğiniz videoyu gördükten sonra, Türkiye' de bunu aradım ama galiba yok.
Bileniniz varsa, paylaşırsa çok iyi olur.

(link)

@Gökhan Toros

Gökhan' cım biliyorsun, benim yarışa katılacak halim yok, ben yaşlı bir adamım:)
Sen de başka bir şey dedin şimdi, ne yapsak ki?

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Bozdağ
@Kutay Engin

Genel olarak roller tavsiye ediyorlar. Sebebi de bisiklet kullanıyormuş hissi vermesi. Fakat roller'ı genel olarak, yarışçılar yarıştan önce ısınmak için kullanıyorlar. Çünkü sertlik ayarı yok. Sadece pedal çevirip gidiyorsun, bir de dengede durmaya çalışıyorsun bisiklet yerinde dururken.

Trainer'da ise bisiklet sabit, denge sorunu yok bu nedenle. Arka teker makarayı çeviriyor, makaranın da sertlik derecesi ayarlanıyor size yokuş hissi vermesi için. Tek amaç, yokuşu veya düz yolu simüle etmek.

Durum böyle olunca da, bana trainer almak çok daha mantıklı geliyor. Hem düşüp biyerleri/mi kırma riski yok, hem de istediğim gibi çalışabiliyorum evde.

bu makineler çok elektrik harcıyor mu? :D

Trainer daha güvenli tabii ki . Trainer'ı tavsiye ederim . Ama roller daha gerçekçi

• Beğen
Tepkiler: Volg
Biraz araştırdım ve ülkemizde e-motion roller satan bir firma bulamadım.
Bileniniz var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Volg
Yorumları okuyunca benim de aklım çelindi:D

Trainer Rollere göre daha iyi bir antreman aracı mıdır dönme direnci olarak rollere göre daha mı zor?

Kardeşim roller'ı kullanması zor ; ama daha faydalı ve gerçekçi . Ama trainer daha rahat . Amatör için daha uygun . İmkanın varsa her ikisinide al . Çünkü artıları ve eksileri farklı

@gamebit

tam bir adanalı gibi yorum yapmışsın. tebrikler. ama unutma ki ringe çıkmadan nerene yumruk yiyeceğini bilemezsin. böyle aletler sadece kondisyon içindir. başkada bir işe yaramaz. ama şunu roller yada trainer üstünde iken karşına bir vantilatör koy. sonra çevirmeye devam et. çünkü dışarda hızına göre rüzgar okşaması yaşayacaksın. eğer tüm şartlar dışarı ile aynı değilse sadece ter atarsın. nefes alıp vermeyide bilmiyorsan salya sümük olursun dudakların şişer Atilla abi bilir bu durumları. size anlatmıyormu ;)

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Cem Unden
@Cem Unden

Frank Schleck

http://c0021634.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/x2_9832c9

Son sözü söylüyorum, idman yapmak için kesinlikle trainer. Evde bisiklet sürmek için ise roller.

E-motion roller'lar bile yokuş idmanı yapmaya uygun değil, çünkü arka teker yeterince yere basmıyor. Kaymaya başlıyor yüklenince.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri