Scudo Sports

Trainer ile zayıflama günlüğüm

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Birkaç defa kilo verme serüvenim olmuştu.
4 Ocak 2018 itibariyle 104.5 kg ile tekrar başladım. Bu süreçte grip nedeniyle bir 15 gün kadar spor yapamadım ama genelde her gün, bazen birer gün arayla 45 dakika rutin tempoda bir netflix dizisi eşliğinde sıkılmadan, trainer eşliğinde egzersiz yapıyorum. Yemek düzenini aşırı kismadim. Sporu bıraktığım dönemlerde yeme düzenini sabit tutarsam kilo almam diye düşünüyorum. Onun için çok aç kalıp zayıflamaya uygun bulmuyorum. Burada da kendimi disipline etme açısından konu açmak istedim. Umarım mahzuru yoktur. Ayrıca daha iyi kilo vermek için egzersiz ve diğer önerilerde alabilirim. Bazen kilo vermem duruyor. Son 15 gündür 98 kg de takılı kaldım ama aynı şekilde devam ediyorum. Umarım yaz aylarında ideal kiloya ulaşırım.

Ekte günlük nabız saati değerlerim, kilo durumum mevcut.

Daha önce hiit cardio yapıyordum ama son dönemlerde 130-140 nabız aralığında sabit şekilde 45 dakika sürerek daha çok yağ yaktığımi gösteriyor. Nabız ortalaması yükseldikçe nabız saati daha az yağ yaktığımi gösteriyor

a631b0f2a1b036e61426fd3260ed3f10.jpg
bfe1e8ad28b77b717fbb37e3b504bca4.jpg
91a7d887669ecde52b60b9116d91444b.jpg

Bugün 50 Dk, 127 Ort Nabızla bisiklet sürdüm. 554 Kalori yakıp, 26,8 Yağ yakım oranı ile en yüksek veriyi elde ettim. Daha önce yüksek nabızlarda kullanıyordum ama bu kadar yağ yakım oranını yüksek göstermiyordu nabız saati. Artık ne kadar doğru, ne kadar değil bilmiyorum. 120-130 nabız aralığında kullanmaya çalıştım. Bu şekilde 1-2 hafta kullanıp kilo konusunda fark yaratacak mı deneyeceğim. Kilo vermem durdu belki bu şekilde tekrar kilo vermeye başlayabilirim.

Scudo
Tebrik ederim. Başaracak iradeniz olduğu için her türlü vereceğinizi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Özşahin
@Emrah Özşahin daha iyi görünüyor. Tablodan kontrol ettim. En fazla yağ yakımı olmuş 26,8 gr ile. Devam.

Öncelikle kilo verme serüveninizde başarılar dilerim, umarım hedefinizi tutturursunuz.

Mesajınızda bir nokta dikkatimi çekti, yemek düzenini aşırı kısmadığınızı yazmışsınız pekala o yemek düzeni değil mi size zaten kilo aldıran ?
Spor kadar yemek düzenide çok önemli kilo verme aşamasında. Yemeği kısmayın hatta az yiyerek öğün arttırın ama daha sağlıklı şeyler ile beslenin bence.

Tekrardan hedefinizde başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
@Emrah Özşahin Yağ yakım oranınızı nasıl hesaplıyorsunuz? O kısmı tam anlayamadım.
Vücudun harcadığı enerjinin ne kadarını yağdan,ne kadarını kas kütlesinden karşıladını hesaplamak, kişiye göre oldukça değişken bir olgu. Bunu motivasyonunuzu bozmak için yazmıyorum lütfen beni yanlış anlamayın. Günde 45 dakika bisiklete binmek tabii ki iyi birşey sizin için fakat beslenme şeklinizi de gözden geçirmelisiniz bence. Bu "aç kalmak" olarak algılanmamalı, örnek vermem gerekirse çayınıza attığınız iki küp şeker bile çok şey değiştirebilir.

@Aytaç DİREK
Tam olarak ne kadar yağ yaktığımı bilmiyorum zaten. Yukarıda da yazdım. Nabız saatinin verdiği değerlerden bahsettim. Nabız saatinde Fat oranını hangi nabız aralığında daha yüksek çıkarabilirim ona göre değişiklikler yaparak anlamaya çalışıyorum. Artık neyi baz alıyor 26.5 demek hangi cinsten yağ yakım oranını ifade eder bilmiyorum.

Yediklerime dikkat ediyorum. Ortalama 2000 kalori alıyorum.
Ekmek olarak çavdar ekmeği yiyorum onu tam kesemedim ama şekerli seyler, hazır gıdalar falan onları tüketiyorum.

Daha önce 3-4 kez 15-20 kg verdim ama sporu bırakınca ve diyet döneminde ki beslenme şeklinin dışına çıkınca tatlılar, hamur işleri v.s yiyince haliyle kilo aldım.

Bu sefer diyeti çok katı yapmayayım. 2000 kalori ideal benim için. O düzeni bozmadığım zaman kilo almıyorum. Spor yapmasam da bunu bozmazsam yerimde sayarım diye düşünüyorum. O nedenle sporla vermeye çalışıyorum. Bu kalori benim günlük sınırım. Spor ne kadar yaparsam o kadar veririm diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Belli bi yerde kilo veremezsin direnç gösterir vücut.O zaman antrenmanı şekillendirmen gerekir ya süreyi uzatmak ya da şiddeti,yeme içmeyi de değiştirmen gerek tabiki.66 kilodan 60 a inmek için 5 ay uğraştım(boy 170 43 yaşındayım).Yağ oranı çok azalınca inanılmaz zorlaşıyor kilo vermek asıl uzmanlık işi burda başlıyor.Düşük nabız aralığında uzun süre binmek genel bir kanı olsa da farklı programlar uygulamak şart.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
İlk başlarda hiit cardio yapıyordum 30-35 dakika, 20-30 saniye %100 tempo 180-182 nabızlara falan çıkıyordum. 2-3 dakika 140 nabızlara kadar düşüyordum.
Belli bir kilo verdikten sonra kilo vermem durunca ve hiit cardio baya zorlayınca spor şeklimi değiştirdim
şimdi 115-135 aralığında 45-50 dk civarında yapıyorum. hem daha az yoruluyorum hemde nabız saatine göre (artık ne kadar doğruysa) daha çok yağ yaktığımı gösteriyor.
Ancak diyet öncesinde bir yağ ölçümü yaptıramadım ama geçen senelerde yaptırdığım ölçümler vardı onlarla karşılaştırırım.

Haftalık olarak kilo kontrolü yaparak harcadığımız egzersiz sonuçlarını da koyacağım bu şekilde. Bakalım nasıl bir süreç olacak. Son günler de biraz nabız ortalamasını düşürdüm yaktığım kaloriyi ve yağ yakımını yükselttim. Umarım tekrardan kilo verme sürecim başlar. Biraz yavaş gidiyor gibiyim. Ama en azından giyemediğim pantolonlarım tekrar olmaya başladı

dOMEnD.jpg

Mart ayı başından itibaren 75 günde toplam 26 gün spor yapabilmişim. Ancak 3,30 Kg verebildim. Kilo vermem biraz durdu. Son günlerde sporu artırdım. Ama herhalde vücut otomatiğe bağladı. Bir 10 gün daha bu tempoda sıkı spor yaparak devam edeceğim. Bakalım kilo vermemde ne gibi değişiklikler olacak.
Sadece evde 115-135 nabız aralığı arasında 1 saat bisiklet sürüyorum trainer eşliğinde

Yg13oZ.jpg

Geri